Kasteel de Haar: Medewerker Publiekszaken

Kasteel de Haar in Haarzuilens zoekt twee Medewerkers Publiekszaken voor 16 tot 19 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-11-2022Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven.

Het team Publiekszaken opent 363 dagen per jaar de deuren van het kasteelmuseum en staat vervolgens klaar om onze gasten met alle egards te ontvangen. Haal jij er voldoening uit om bezoekers een fijne dag te bezorgen en zoek je een baan in een unieke werkomgeving waarbij geen dag hetzelfde is? Dan zijn we op zoek naar jou!

Kasteel de Haar is namelijk vanaf januari 2023 op zoek naar twee

Medewerkers Publiekszaken

16 tot 19 uur per week

Wie zoeken wij?
Iemand die met enthousiasme en plezier alle bezoekers gastvrij ontvangt en kundig helpt, zowel in het entreegebouw als in het kasteel. De ene dag verschaf je informatie over de mogelijkheden en verzorg je de toegangscontrole voor bezoekers. De andere dag assisteer je de dagcoördinator kasteel, die verantwoordelijk is voor de openstelling van het kasteelmuseum en de aansturing van de vrijwilligers op die dag. Ook help je mee bij het afhandelen van inkomend telefoon- en e-mailverkeer. Doordat je vaak het hele kasteel van onder tot boven doorloopt en altijd klaarstaat voor onze bezoekers in het entreegebouw, verkeer in je in goede fysieke conditie.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit

 • Verwelkomen en informeren van bezoekers (volwassenen en kinderen).
 • Uitvoeren van ticketcontrole en kassawerkzaamheden.
 • Meehelpen bij de openstelling van het museum (openen en sluiten, begeleiden vrijwilligers en bezoekers gedurende de dag).
 • Oplossingsgericht handelen bij drukte.
 • Ontvangen van leveranciers, zakelijke afspraken en bruidsparen.
 • Assisteren bij het beantwoorden van telefoon en e-mail.
 • Assisteren bij het aannemen en verwerken van reserveringen in ons reserveringssysteem.

Wat vragen wij van de kandidaat

 • Een aanpakker die goed functioneert in teamverband.
 • Een representatieve en open houding en een behulpzame instelling naar bezoekers toe.
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.
 • Je kan rust bewaren in houding en communicatie, ook als de drukte en spanning toenemen.
 • Je hebt een groot probleemoplossend vermogen.
 • Flexibel om in te vallen bij drukte, ziekte of vakanties van collega’s (en dus extra te werken).
 • Werkervaring in een dienstverlenende sector is een pre.
 • Ervaring met het werken met een kassa- en/of reserveringssysteem is een pre.

Werkdagen

 • Vacature 1: donderdag en zondag. In juli, augustus en schoolvakanties ook op woensdag.
 • Vacature 2: dinsdag en zaterdag. In juli, augustus en schoolvakanties ook op maandag en vrijdag.

Kasteel de Haar biedt
Een uitdagende en afwisselende baan in een klein informeel team op een zeer bijzondere locatie, waar je veel kunt leren. Het salaris bedraagt minimaal € 2.192,57 en maximaal € 2.392,77 bruto per maand bij 40 uur per week.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je fantastisch om in zo’n prachtige werkomgeving met leuke collega’s te werken?

Wij komen graag in contact met je! Aarzel niet en stuur een motivatiebrief met jouw persoonlijke gegevens en CV voor 28 november 2022 naar Ilse Pel (HR-adviseur) hrm@kasteeldehaar.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 1 december 2022.

Wil je eerst meer informatie of heb je vragen? Dan kan je contact opnemen met Regina van ’t Hek (teamleider Frontoffice) via r.van.t.hek@kasteeldehaar.nl.

De aanvraag van een VOG-verklaring is onderdeel van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.