Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland: Financieel Administrateur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland in Amsterdam zoekt een Financieel Administrateur voor minimaal 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 30-11-2022Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland (standplaats: het landelijk bureau in Amsterdam) zoekt een enthousiaste Financieel Administrateur (minimaal 32 uur). Wij zorgen dat kinderen en jongeren uit gezinnen met geldzorgen kunnen voetballen, dansen, judoën, kickboksen en muziek maken.

Ben jij een enthousiaste professional die graag werkt in de non-profitsector? En wil je binnen een leuk team aan de slag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur met belangrijke financiële administratieve taken? Dan zij we op zoek naar jou.

Financieel Administrateur

minimaal 32 uur per week

Jouw uitdaging:
Als Financieel Administrateur werk je binnen de afdeling Financiën & Bedrijfsvoering in een klein team van professionals. Je werkt intensief samen met je collega-Financieel Administrateur, de controllers en je collega’s binnen het facturenteam, die werken aan de crediteurenadministratie en enkele servicedesktaken. Samen met jouw collega Financieel Administrateur ben je het aanspreekpunt voor de fondsen waarbij jullie de 30 provinciale en stedelijke fondsen onderling hebben verdeeld. Voor jouw fondsen ga je aan de slag met de volgende taken:

 • Je verwerkt grootboekmutaties;
 • Je houdt de subsidiegegevens van jouw fondsen bij in het subsidieregister en levert ondersteuning bij de subsidieafrekeningen met de gemeenten;
 • Je ondersteunt de lokale fondsen bij het opstellen van financiële rapportages, de jaarrekening en begrotingen en bespreekt deze, eventueel samen met de controllers, met de lokale penningmeester en/of coördinator van het fonds;
 • Je verwerkt de financiële mutaties, waaronder de begroting en resultaatverdeling;
 • Je ondersteunt bij de accountantscontrole; en
 • Je werkt nieuwe penningmeesters en coördinatoren bij de fondsen in wat betreft financiën en subsidies.

En verder:

 • Je bent verantwoordelijk voor het subsidieregister waarin ruim 200 gemeentelijke subsidies zijn vastgelegd; en
 • Je ondersteunt de controllers waar mogelijk.

Wij vragen:

 • Hbo-werk- en -denkniveau in de financiële/administratieve richting;
 • Je hebt ervaring met gemeentelijke subsidies en/of een subsidieregister;
 • Goede kennis van boekhoudsystemen, bij voorkeur met AFAS;
 • Kennis van RJ650 is een pre;
 • Je hebt aandacht voor kwaliteit, je kan goed plannen en organiseren en je bent integer, flexibel en een teamspeler; en
 • Je ziet de noodzaak en het belang van sport en cultuur voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Dit bieden we:

 • Een baan bij een betrokken en informele non-profit organisatie waar snel geschakeld wordt;
 • Leuke collega’s, die je met open armen zullen welkom heten;
 • Een salaris conform cao-sport op basis van fulltime tussen € 2.423,- en € 3.425,- bruto per maand (schaal 7, 38 uur is fulltime);
 • Een jaarcontract op basis van minimaal 32 uur per week welke bij goed functioneren verlengd zal worden.

Enthousiast?
Graag ontvangen we via sollicitatie.nederland@jeugdfondssportencultuur.nl jouw sollicitatie voor donderdag 1 december 2022, voorzien van een recent cv en motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden. Wij maken een selectie en nodigen kandidaten uit voor een eerste gesprek dat zal plaatsvinden op vrijdag 9 december 2022. Idealiter start je bij ons op korte termijn.

Meer weten?
Sjoerd Gallmann vertelt je graag meer over deze functie. Hij is bereikbaar op 06-120 644 25  of via sjoerd.gallmann@jeugdfondssportencultuur.nl.

Wij vinden een diverse en inclusieve organisatie belangrijk. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Iedereen die zijn talenten wil inzetten om onze doelstellingen te realiseren krijgt de ruimte om dat te doen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.