Humanistisch Verbond: Programmamedewerker humanistisch geestelijke verzorging

Het Humanistisch Verbond in Amsterdam zoekt een Programmamedewerker humanistisch geestelijke verzorging voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 09-12-2022Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond maakt zich sterk voor een menswaardige samenleving waarin iedereen gelijk wordt behandeld en vrij is het leven zelf vorm te geven. Vanuit het humanisme bieden we inspiratie: we voeden de geest met onze geestelijke zorg, en we organiseren cursussen, evenementen en lezingen. Bovendien zetten we belangrijke humanistische thema’s op de politieke en maatschappelijke agenda.

Wat is geestelijke verzorging?
Een echtscheiding, een sterfgeval, een grote tegenslag op het werk. Het kan iedereen overkomen. Vaak wekken deze gebeurtenissen levensvragen op. Hoe moet ik nu verder? Wat wil ik in het leven? Wat vind ik waardevol? Met dit soort vragen kun je terecht bij een geestelijk verzorger: een professionele gesprekspartner die samen met jou op zoek gaat naar zin en betekenis in het leven.

Humanistisch geestelijk verzorgers worden gezonden vanuit het Humanistisch Verbond en werken vanuit humanistische waarden. Ze werken in de gevangenis, het leger, in de (ouderen)zorg, de eerstelijnszorg, in de psychiatrie en als zelfstandig professionals. Waar ze zich ook bevinden, hun werkterrein is altijd de mens. Op dit moment zijn er 250 humanistisch geestelijk verzorgers vanuit het Humanistisch Verbond actief in de samenleving.

Programmamedewerker humanistisch geestelijke verzorging

32-36 uur per week

Hoe ga je ons team versterken?
Als programmamedewerker werk je vanuit het landelijk bureau aan de ondersteuning van humanistisch geestelijke verzorging. Je houdt nauw contact met deze groep professionals en speelt een belangrijke rol in hun benoemingsproces. Je bent samen met de programmamanager bezig met het inspireren en verbinden van de humanistisch geestelijk verzorgers. Je bent in veel gevallen het eerste contactpunt en de vraagbaak voor deze groep.

Wat ga je doen?
Projectondersteuning:

 • Je faciliteert en ondersteunt in de organisatie van het jaarlijks symposium, werkconferenties en regiobijeenkomsten voor humanistisch geestelijk verzorgers. Je bent verantwoordelijk voor de organisatorische voorbereiding, communicatie, registratie en accreditatie;
 • Je ondersteunt campagnes gericht op het vergroten van bekendheid van humanistisch geestelijke verzorging, bijvoorbeeld onze huidige campagne.

Administratieve en organisatorische ondersteuning:

 • Je leidt het benoemingsproces van de humanistisch geestelijk verzorgers in goede banen: je organiseert zittingen en legt verslag, stemt af met de benoemingscommissie en houdt het benoemingsregister up-to-date in ons CRM-systeem;
 • Je organiseert periodieke evaluatiegesprekken voor humanistisch geestelijk verzorgers;
 • Je hebt een belangrijke communicatierol: je houdt de vacaturebank bij, beantwoordt inkomende (digitale) post, draagt bij aan de maandelijkse nieuwsbrief, organiseert maandelijkse inloopbijeenkomsten en bent verantwoordelijk voor relatiebeheer;
 • Je plant vergaderingen en bijeenkomsten in, bereidt ze voor en notuleert.

Wat is handig om in huis te hebben?

 • Je kan uitvoerende en ondersteunende taken uitvoeren en meedenken op inhoud waar nodig;
 • Je bent goed in plannen, organiseren en schriftelijke communicatie. Je werkt hierbij flexibel, zorgvuldig en discreet;
 • Je hebt een ondernemende, nieuwsgierige en resultaatgerichte persoonlijkheid;
 • Je kunt gemakkelijk overzicht houden en schakelt goed en nauwkeurig tussen veel verschillende taken;
 • Je hebt affiniteit met het humanistisch gedachtegoed en onze doelen;
 • Je bent bij voorkeur bekend met het speelveld van humanistisch geestelijke verzorging;
 • Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het Humanistisch Verbond te verbinden;
 • Mbo/Hbo werk- en denkniveau.

Wat mag je van ons verwachten?
Je werkt vanuit het landelijk bureau in Amsterdam, waar zo’n 25 collega’s je verwelkomen. Je maakt onderdeel uit van het team Geestelijke Verzorging, dat uit 3 personen bestaat. We zijn een platte organisatie met een informele sfeer en grote maatschappelijke betrokkenheid.  We bieden verdieping en inspiratie met onze cursussen en lezingen, waar je als medewerker gratis bij mag aansluiten.

We volgen de CAO Zorg en Welzijn. Deze functie valt in schaal 7. Daarbij hoort 8% vakantietoeslag en een 13e maand. Je krijgt in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar van 32-36 uren per week. Startdatum: zodra jij beschikbaar bent.

Ben jij wie we zoeken?
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk 9 december naar sollicitatie@humanistischverbond.nl t.a.v. Nikki van Biemen.

Kijk voor meer informatie over het Humanistisch Verbond op: humanistischverbond.nl. Voor meer informatie bel je het algemeen nummer van het Humanistisch Verbond: 020-5219000. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 12 en 19 december.

Bij het Humanistisch Verbond werken we aan een inclusieve en zo divers mogelijke organisatie. Diversiteit en inclusie zijn van cruciaal belang voor succes. Daarmee willen we bereiken dat onze medewerkers de wereld waarin wij leven weerspiegelen. Iedereen is dus welkom te solliciteren!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.