Holland Opera: Jeugdoperamaker (Pitch)

Holland Opera in Amersfoort zoekt een Jeugdoperamaker (pitch) voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-11-2022Gevestigd in de Veerensmederij in Amersfoort maakt Holland Opera, samen met een nieuwe generatie makers en musici, actuele en toegankelijke operavoorstellingen voor jong en oud.

Wij maken opera die dicht bij de belevingswereld van ons (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers willen we nieuwe operavoorstellingen maken met maatschappelijke thema’s. Naast tekst, beeld en vormgeving vertelt vooral ook de muziek een verhaal dat soms niet te vangen is in woorden.

Doe mee aan onze pitch en maak kans om je te verbinden aan Holland Opera en mee te werken aan onze nieuwe jeugdopera.

Jeugdoperamaker (pitch)

nader te bepalen aantal uur

Jij bent
Een professionele componist, schrijver of regisseur die zich graag verhoudt of wil gaan verhouden tot een jong publiek. Opera is een brede discipline waarin meerdere kunstvormen samenkomen; je hebt een interdisciplinaire blik en schrikt er niet voor terug om de grenzen van het genre op te zoeken. Muzikaliteit is een must!

Selectieprocedure
Beschrijf in een beknopte brief (maximaal twee A4) wie jij bent, wat jouw werk kenmerkt en wat je voor een nieuwe jeugdopera van Holland Opera zou willen maken. Stuur een voorbeeld mee van je werk.

Praktische info
Stuur je CV, brief en portfolio uiterlijk woensdag 30 november 2022 naar: joke@hollandopera.nl ter attentie van Joke Hoolboom.

De eerste selectie wordt in de eerste week van december gemaakt. Als je geselecteerd wordt, word je uitgenodigd op gesprek, waar je de kans krijgt werk van jezelf te pitchen. Uit deze pitches selecteren wij enkele makers die aan het werk mogen naast meer ervaren makers. Je mag dan werken aan een betaalde proeve (twee weken) in het najaar van 2023.

Vragen? Mail naar joke@hollandopera.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.