HKU: Studieleider Kunst en Economie

HKU in Utrecht zoekt een Studieleider Kunst en Economie voor 0,6 – 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-12-2022Gaat jouw hart sneller kloppen van creatief onderwijs en de kunst en cultuursector van de toekomst? En lever je graag een bijdrage aan het succes van onze studenten? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?
HKU is met 4400 studenten een van de grootste kunsthogescholen van Europa. Ons onderwijs biedt een unieke combinatie van kunst, design, media, nieuwe technologie en ondernemerschap. Daarmee leveren we al dertig jaar een onmisbare bijdrage aan de vernieuwing van de creatieve beroepssector en spelen we een belangrijke rol bij het oplossen van actuele maatschappelijke kwesties. HKU biedt een gevarieerd opleidingsaanbod, verdeeld over negen schools. HKU biedt onderwijs op verschillende locaties in Utrecht.

HKU Kunst en Economie is een economische en managementstudie binnen de muren van een kunstacademie. Dat is uniek. Studenten leren denken als een kunstenaar en creatieve professional. Ontwerpprocessen uit de kunsten worden gebruikt om met zakelijke en organisatorische vaardigheden het beste resultaat te halen. Studenten vergaren kennis en bouwen een netwerk op in één of meer creatieve werkvelden (media, muziek, theater & dans, games, event, mode, beeldende kunst en design). Kunst en Economie richt zich op de hele culturele creatieve industrie en de verbinding ervan met andere domeinen. De organisatiecultuur kenmerkt zich door grote betrokkenheid van collega’s bij het onderwijs. Veel docenten zijn uit de beroepspraktijk afkomstige professionals.

Studieleider Kunst en Economie

0,6 – 0,8 fte

Wat ga je doen?

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het profiel en de inhoud van KE. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in het werkveld en vertaalt dit naar innovatief en / of eigenzinnig onderwijs.
 • Je vertegenwoordigt KE binnen en buiten de HKU.
 • Je geeft leiding aan het docententeam en je begeleidt hen om een optimaal didactisch resultaat te behalen. Het voeren van functionerings- en ontwikkelgesprekken is een van de HR-taken die bij deze rol hoort.
 • Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en organisatie van het onderwijs en verzorgt zelf ook delen van het onderwijs.
 • Je bent lid van het managementteam van de School, waarmee je werkt aan de gezamenlijke visie en uitvoering van het onderwijs.

Wat vragen wij?

 • Je hebt tenminste een afgeronde HBO-opleiding.
 • Je hebt relevante en aantoonbare ervaring met leidinggeven en het creëren van draagvlak bij innovaties.
 • Je kunt sturend, projectmatig en op tempo binnen gegeven kaders presteren.
 • Je hebt aantoonbare en relevante onderwijservaring en een duidelijke visie op didactiek.
 • Je hebt een relevant netwerk dat je kunt inzetten voor het onderwijs (gastdocenten, samenwerkingsverbanden, etc.).
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een inspirerende leider die goed gedijt in een creatieve omgeving.

Wat bieden wij?

 • Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 4.509,- en maximaal € 6.065,- (schaal 12), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • We vinden het belangrijk dat je op korte termijn beschikbaar bent.
 • Het betreft in eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op verlenging.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Agnes Willenborg (directeur HKU Kunst en Economie) via agnes.willenborg@hku.nl. Solliciteren kan tot en met 18 december 2022 door middel van het aanleveren van een CV en de beantwoording van een aantal vragen. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 10 januari (1e ronde) en 17 januari (2e ronde).

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.