het MOW: Beheerder Digitale Collectie

Het MOW in Bellingwolde zoekt een Beheerder Digitale Collectie voor 60-80 uur totaal | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 12-12-2022Het MOW is een programmerend museum dat de betekenis van het platteland verkent, in kunst én erfgoed.

Beheerder Digitale Collectie

60-80 uur totaal

Wij zoeken een (aankomend) professional voor een project dat onze in vijftien jaar gegroeide verzameling digitale collectierepresentatie (alles van objectfoto’s tot multimediale presentaties, maar ook losse verhalende info) in kaart kan brengen, het beheer kan structureren en het inpassen hiervan in onze verschillende online kanalen kan uitdenken/toepassen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken iemand die ervaring heeft in collectiebeheer (bij voorkeur beeld) en digitale/multimediale presentatie. Iemand die begrijpt dat digitalisering niet zozeer over techniek, maar uiteindelijk over communicatie gaat. Vanwege de grootte van de organisatie iemand die de klus zelfstandig, en voor een deel in overleg met onze vaste registrator, kan vormgeven. Het project betreft een combinatie van uitvoering, procesinrichting (standaardisatie werkwijzen) en advies.

Praktische zaken
De tijdsinvestering bedraagt ergens tussen de 60 en 80 uur. De klus gaat op basis van een freelanceopdracht of een tijdelijk contract. Werkruimte op het museum kan in overleg. Thuiswerken is mogelijk.

Innovatie museumsector
Voor het project ontving het MOW een bijdrage van de Provincie Groningen, met de regeling Innovatie museumsector.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.