Gerrit Rietveld Academie: Medewerker Kwaliteitszorg

De Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam zoekt een Medewerker Kwaliteitszorg voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-12-2022De Gerrit Rietveld Academie is een kleinschalige, zelfstandige, internationaal georiënteerde hogeschool voor beeldende kunst en vormgeving. De academie bestaat uit de Rietveld Academie (bachelor onderwijs, onderverdeeld in 13 afdelingen en 2 voortrajecten) en het Sandberg Instituut (masteronderwijs, onderverdeeld in 7 afdelingen), het Lectoraat Art and Public Space en 23 werkplaatsen. De academie telt rond de 850 studenten en 130 cursisten in de 2 voortrajecten. De studenten zijn afkomstig uit 55 verschillende landen en 67% van de studenten komt van buiten Nederland.

De academie kenmerkt zich door onderzoekend en experimenteel kunstonderwijs, waar (hoofd)docenten, werkplaatsmedewerkers, studenten en staf samen vorm en inhoud geven aan het onderwijs en onderzoek. Inclusiviteit, ecologie en duurzaamheid zijn belangrijke prioriteiten van de organisatie en vormen daarmee leidraad voor het handelen van de leden van de gemeenschap. Karakteristiek voor de academie is de decentrale besturingsfilosofie en de autonome werkwijze van de onderwijsafdelingen.

De dagelijkse leiding is in handen van het College van Bestuur (CvB), die verantwoording aflegt aan de Raad van Toezicht (RvT). Het onderwijs wordt ondersteund door een groot aantal werkplaatsen en stafafdelingen, zoals de Financiële administratie, Studentenzaken, IT, Facilitaire Zaken, Public Rietveld, de afdeling P&O en Onderwijszaken. De academie telt circa 280 medewerkers.

Onze afdeling
Binnen de Gerrit Rietveld Academie werken verschillende medewerkers aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beleid. Twee senior beleidsadviseurs zijn verantwoordelijk voor algemene beleidsadvisering en voor de kwaliteitszorg van het onderwijs en het onderzoek. Als medewerker kwaliteitszorg ben je betrokken bij de voorbereiding van accreditatietrajecten van het onderwijs, de voorbereiding en uitvoering van (digitale) onderzoeken met betrekking tot studenten- en medewerkerstevredenheid en de verdere ontwikkeling van de ‘planning en control’-cyclus waarmee de kwaliteit van het onderwijs geborgd wordt. Daarnaast wordt de afdeling gevraagd om beleidsontwikkeling te ondersteunen en te adviseren op verschillende gebieden zoals studentenwelzijn, toelating van studenten, internationalisering etc.

De Gerrit Rietveld Academie is op zoek naar een:

Medewerker Kwaliteitszorg (m/v/x)

32 uur per week

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt de senior beleidsmedewerkers bij advisering over onderwijsbeleid aan de directeuren bachelor- en masteronderwijs en onderzoek, en aan het managementteam (MT) en College van Bestuur (CvB);
 • Je draagt bij aan het opstellen van rapportages over de onderwijsafdelingen en andere organisatieonderdelen die mede als managementinformatie functioneren binnen de ‘planning en control’-cycli;
 • Je bereidt studenten- en medewerkerstevredenheidsonderzoeken, de Nationale Studenten Enquête (NSE) en andere evaluaties voor en assisteert bij de uitvoering (vragen opstellen, survey-software inrichten, interne communicatie met belanghebbenden, samenvattende rapportages maken);
 • Je bereidt opvolgingsgesprekken voor door het beschikbaar maken van relevante informatie uit de resultaten van de tevredenheidsonderzoeken voor het maken van analyses door de senior kwaliteitszorg-medewerkers;
 • Je maakt verslagen van die opvolgingsgesprekken en maakt deze beschikbaar voor de directies, dienstenafdelingen, CvB/MT en zo meer;
 • Je staat in nauw contact met hoofden, docenten en studenten van de verschillende onderwijsafdelingen;
 • Je draagt bij aan de continuïteit van de kwaliteitscultuur.

Wat voor profiel heb je?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je hebt ervaring met statistiekprogramma’s zoals SPSS;
 • Je hebt ervaring in het maken van rapportages en je bent vaardig in de bewerking en analyse van evaluatieresultaten voor verschillende belanghebbenden binnen de organisatie;
 • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Affiniteit met de kunsten en het kunstonderwijs strekt tot aanbeveling;
 • Je bent organisatorisch sterk;
 • Je kunt goed in teams samenwerken;
 • Je hebt goede kennis van Excel en Word.

Wat bieden we jou?

 • Een aanstelling van 32 uur per week.
 • Een aanstelling voor 1 jaar, met de intentie bij gebleken geschiktheid dit om te zetten in een vaste aanstelling na 2 jaar dienstverband.
 • De functie is volgens de cao Hoger Beroepsonderwijs ingeschaald in schaal 9 dat per 1 juni 2022 een maximum kent van € 4.158,87 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling (40 uur per week). Inschaling zal plaatsvinden aan de hand van opleiding en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, een zeer ruim aantal vakantiedagen (worden opgenomen in de collegevrije periodes van het studiejaar), een pensioenregeling en ontwikkelmogelijkheden.
 • Start dienstverband zo snel als mogelijk.

Diversiteit
De Gerrit Rietveld Academie streeft een bredere vertegenwoordiging van het personeel, studenten, partners en programma’s na die de diversiteit van de stad weerspiegelt. Iedereen die denkt daar een bijdrage aan te kunnen leveren wordt nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk zondag 11 december aanstaande een e-mail met cv en motivatiebrief naar: hr@rietveldacademie.nl onder vermelding van vacature medewerker kwaliteitszorg. Wanneer je behoefte hebt aan meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Tessa via tessa.verheul@rietveldacademie.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.