Fonds voor Cultuurparticipatie: HR-medewerker

Het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht zoekt een HR-medewerker voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-12-2022Het Fonds voor Cultuurparticipatie is een Rijkscultuurfonds dat actieve cultuurdeelname in het Koninkrijk der Nederlanden stimuleert. We maken culturele projecten mogelijk door het verstrekken van subsidies. Bijvoorbeeld voor het verstevigen van cultuuronderwijs op scholen, het organiseren van een theaterfestival in de wijk, of voor een creatieve aanpak van nieuwe media en erfgoed. We zijn actief op het terrein van cultuureducatie, cultuurparticipatie, erfgoed, talentontwikkeling en internationale samenwerking. We dragen bij aan een gelijk speelveld voor verschillende cultuurmakers, vormen van cultuur en manieren van cultuurmaken. We werken daarbij intensief samen met landelijke en lokale partners.

Met een organisatie van ongeveer vijftig medewerkers zetten wij ons vanuit de kernwaarden laagdrempelig, betrokken, lef, inclusief en verbindend in voor dat wat ons drijft: de kracht van kunst en cultuur.

Wij zoeken voor team HR per januari / februari 2023 een

HR-medewerker

20 uur per week

Functie
De HR-medewerker beheert de HR-administratie, voert administratieve HR-taken uit en is eerste aanspreekpunt voor medewerkers met HR-vragen. Bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden, wet- en regelgeving of ons administratiesysteem Cobra. Met externe partijen heb je contact over de uitvoering van hun producten en diensten, bijvoorbeeld met onze salarisadministrateur, verzekeraar en arbodienst. Ook verzamel je gegevens voor rapportages en signaleer je daarbinnen wat opvalt.

Samen met de HR-adviseur vorm je team HR. Dit team is onderdeel van het cluster Bedrijfsvoering.

Het functieprofiel van HR-medewerker bij het Fonds komt overeen met het functieprofiel Medewerker Administratie in het Functiegebouw Rijk. Een uitwerking van dat profiel inclusief resultaten, gedragsindicatoren en competenties vind je hier.

Profiel
Jij hebt minimaal mbo werk- en denkniveau en relevante hr-werkervaring. Bij je vorige werkgever(s) heb je kennis van en inzicht in hr-wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en het bijhouden van administraties opgedaan. Ervaring met de salarisadministratie, een verzuimverzekering en/of een arbodienst is een pre. Jij:

 • Gaat zorgvuldig om met gevoelige en persoonlijke informatie.
 • Staat de medewerker beleefd te woord en toont begrip voor diens situatie.
 • Maakt heldere afspraken, komt deze na en houdt de medewerker op de hoogte van de voortgang.
 • Werkt aandachtig en systematisch en bent alert op fouten en onjuistheden.
 • Stelt de juiste prioriteiten en/of vraagt hulp bij het stellen van vragen.
 • Monitort de voortgang, herinnert tijdig en escaleert indien nodig naar een hoger niveau.
 • Werkt verbeteringen uit in afstemming met collega’s.
 • Bent minimaal twee dagen in de week beschikbaar om vanaf ons kantoor in Utrecht te werken.

Wij streven ernaar om als fonds een afspiegeling te zijn van de samenleving. Als je eraan bijdraagt dat dat ook in onze personele samenstelling weerspiegeld wordt, dan nemen we dat mee bij de overwegingen.

Wij bieden
Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt een uitdagende werkomgeving in een culturele omgeving met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. En ook:

 • Ervaren, leuke professionals als collega’s en korte lijnen.
 • We beginnen met een jaarcontract van 20 uur per week en hebben de intentie te investeren in een langdurige samenwerking.
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 8 van de CAO Rijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.817,71 en maximaal € 3.782,52 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • 25 vakantiedagen op basis van een contract voor 36 uur.
 • Een informele sfeer, een prettig kantoor en de mogelijkheid tot hybride werken.
 • Een uitstekend pakket aan overige arbeidsvoorwaarden.

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt overleggen bij indiensttreding. Het Fonds vergoedt deze verklaring.

Kun jij je vinden in bovenstaand profiel? Dan zien we jouw reactie graag uiterlijk donderdag 8 december 2022 tegemoet. Zou je daarin ook willen aangeven per wanneer je kunt starten? De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 12 en 13 december 2022.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met HR-adviseur Hanneke Hulshof via 06-21682395 of hrm@cultuurparticipatie.nl. Solliciteren doe je via de link die leidt naar het sollicitatieformulier.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.