Een van de jongens: Stagiair(e) Research, Impact en Productie

Een van de jongens in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Research, Impact en Productie voor documentaires voor 4 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 23-12-2022Een van de jongens is het documentaireproductiebedrijf van producent Hasse van Nunen en regisseur-producent Renko Douze. In samenwerking met eigenzinnige makers, produceren we betekenisvolle en artistiek hoogwaardige documentaires en televisieprogramma’s. Daarnaast geloven we sterk dat film veel teweeg kan brengen in de maatschappij. En daar zetten we dan ook groots op in. Met outreachcampagnes en impacttrajecten zorgen we dat documentaires gespreksstarters zijn van maatschappelijk debat en zo verandering teweeg brengen.

Stagiair(e) Research, Impact en Productie

voor documentaires

4 dagen per week

Wie zoeken we?
Voor de research en productie van onze films en impactcampagnes zijn we op zoek naar een enthousiaste, leergierige stagiair(e) voor de periode van februari 2023 tot en met juni 2023. We zijn op zoek naar een stagiair(e) die research kan doen, goed kan schrijven, inhoudelijk mee kan denken en het leuk vindt om ook productionele taken uit te voeren. Voor deze functie is het belangrijk dat je goed met mensen overweg kan en het niet spannend vindt om met verschillende mensen te spreken om zo een onderwerp beter te leren begrijpen. Tot slot vraagt de klus zelfstandigheid; je werkt in een team maar een groot gedeelte van je werkzaamheden voer je zelfstandig uit. We zijn op zoek naar een stagiair(e) met een opleiding in documentaire, journalistiek of media maar mocht je een andere studie doen en toch graag willen onderzoeken of documentaire iets voor jou is, dan ben je ook meer dan welkom om te reageren.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze stage, maar komt de periode net niet helemaal overeen met jouw stageperiode? Stuur dan vooral toch een mailtje, we kunnen altijd kijken naar wat er wél mogelijk is.

Wat ga je doen?
We werken aan veel producties tegelijkertijd. Deze bevinden zich allemaal in een andere fase; ontwikkeling, realisering, distributie etc. Dat betekent dat er veel te doen is en dat je taken gevarieerd zijn. Meerdere van onze documentaires bevinden zich in de ontwikkelingsfase: op basis van grondige research schrijven we een filmplan. Daarvoor moet vaak nog onderzoek gedaan worden. Daarom kunnen we je bijvoorbeeld vragen om bepaalde arena’s te onderzoeken, achtergrondresearch te doen, mogelijke hoofdpersonen te vinden of de mogelijkheden voor een impactcampagne (een natraject rondom een film) te onderzoeken.

Twee voorbeelden van films waar we op dit moment aan werken (waar we hulp bij kunnen gebruiken) zijn: In Your Shadow (Regie: Thabi Mooi & Tom Fassaert) over Thabi’s vader, een voormalig apartheidsstrijder, die tot op de dag van vandaag met zijn trauma’s worstelt en voornamelijk zwijgt over zijn verleden. Tijdens je stage zal je vooral meehelpen met het voorbereiden van de draaiperiode, zowel inhoudelijk als productioneel. Daarnaast werken we op dit moment veel aan Jeugdzorgen (Regie: Gülsah Dogan, Marina Meijer, Nathalie Crum), een serie over jeugdzorg, vanuit alle perspectieven uit de keten; van beleidsmakers en mensen die in de jeugdzorg werken tot ouders én kinderen. Dit project bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase, dat betekent dat je tijdens je stage veel mee zal gaan helpen bij de research voor deze serie.

Daarnaast zal je meewerken aan de outreach van onze documentaire Mijn vader, Nour en ik over filmmaker Wiam Al-Zabari die in twee culturen leeft (de Iraakse en Nederlandse) en die daarin zijn weg probeert te vinden. In het natraject van de film gaat de film het land in en verzorgen we vertoningen met nagesprekken. Daarnaast zijn er nog meerdere andere projecten waar je af en toe aan zal meewerken. Denk bijvoorbeeld aan het voorbereiden van draaidagen, het indienen van festivals en het organiseren van premières. Omdat we een kleine organisatie zijn, krijg je van alle projecten wel wat mee.

Wat bieden wij?
Je zal in een team komen te werken met twee (impact)producenten en een uitvoerend producent die je zullen begeleiden tijdens je stage. Zij zullen je leren hoe het proces van een documentairemaken verloopt en wat een impactcampagne precies is. Daarnaast gaan ze je helpen met onderzoek doen. Hoe geef je richting aan je onderzoek en wat is geschikte informatie voor een breed publiek? Wat zijn goede hoofdpersonen voor de film? En hoe verwerk je jouw onderzoek in een overtuigend filmplan? Met deze vragen zullen we tijdens je stage aan de slag gaan. Tot slot is er een stagevergoeding van €350,- per maand beschikbaar en worden je reiskosten (zo nodig) vergoed.

Herken jij jezelf hierin? En ben je geïnteresseerd in deze klus? Stel jezelf dan voor in een motivatiebrief. Stuur deze brief met je CV voor 23 december 2022 naar: noa@eenvandejongens.nl. De gesprekken zullen in januari 2023 plaatsvinden.

Als je nog vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met Noa via 06 13 04 19 99.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.