ECI cultuurfabriek: Coördinator Theater

ECI cultuurfabriek in Roermond zoekt een Coördinator Theater voor 0,3 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-12-2022ECI cultuurfabriek: het mooiste cultuurhuis van Limburg met de meeste disciplines onder 1 dak. Wij hebben 4 cultuurpodia: een popzaal (voor 500 bezoekers) een theaterzaal (voor 240 bezoekers), een filmhuis (met twee zalen), een expositieruimte en een grote cultuureducatie-afdeling. Het ECI-programma omvat (pop)muziek, theater en dans, een uitgekiende art-house-filmselectie in beide filmzalen en een breed cursusaanbod (zowel binnen – als buiten de eigen locatie). We mikken op diversiteit, publieksopbouw en de positionering van ECI in de regio als kwalitatief hoogstaande, maar ook laagdrempelige culturele voorziening: als podium voor talentontwikkeling en als producent.

Het mooiste cultuurhuis van Limburg zoekt een enthousiaste

Coördinator Theater

0,3 fte / 10,3 uur per week

Jij bent:
Cultuur is van en voor iedereen. Maar niet iedereen weet de weg naar cultuur even makkelijk te vinden. And that’s where you come in!

Jouw hart gaat sneller kloppen van het coördineren van een cursusafdeling theater. Je bent innovatief en wil graag onze theaterafdeling een duwtje in de goede richting geven. Verder denk je graag mee over de inhoudelijke invulling van theater workshops, lessen en projecten voor op de school (PO en VO) in de wijk, of voor bedrijven en particulieren. Voor jou een droombaan want je wilt cultuur en theater toegankelijker maken voor iedereen en je weet wat hiervoor nodig is. Je bent dan ook een ervaren coördinator, een verbinder en een aanpakker.

Wat kom je doen?
Als coördinator theater maak je deel uit van ons educatieteam, werk je nauw samen met je interne collega’s de cursisten en hun ouders en bouw je continu aan een extern netwerk. Je staat als het ware met je poten in de klei. Je ontwikkelt, innoveert, beschrijft, berekend, draagt zorg voor, monitort en denkt mee over de cursusafdeling, workshops en projecten voor diverse doelgroepen.

Je organiseert het Luid-Zuid weekend. Het weekend waarop onze toneel- en theaterafdeling zich aan de buitenwereld presenteren. Kortom jij bent de drijvende kracht achter de theater afdeling van de ECI!

Wat neem je mee?

 • Je hebt ruime ervaring in het geven van toneellessen
 • Je hebt kennis van didaktiek en pedagogiek
 • Je hebt ervaring als coördinator Theater
 • Je bent een geboren organisator die goed kan plannen en structureren;
 • je bent een echte teamspeler en voelt je als een vis in het water in de rol van “linking pin
 • Je bent een natuurlijke verbinder, zowel intern als extern
 • Je hebt een hands-on-mentaliteit en bent stressbestendig
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • Je kunt docenten en leerlingen/cursisten en de afdeling creatief en artistiek richting geven/ondersteunen
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van educatieve, aantrekkelijke cursussen en workshops voor allerlei verschillende doelgroepen
 • Je kent het werkveld in de gemeente en de provincie

Wat krijg je terug?

 • Een dynamische baan op basis van 0,3 fte (zijnde 10,3 uur per week);
 • Een bijzondere, bruisende culturele omgeving met veel eigen podia om gratis te bezoeken;
 • Gastvrije, gezellige en ambitieuze collega’s;
 • Veel vrijheid in het invullen van je werktijd;
 • Een mooi salaris: je functie is ingeschaald in schaal 10 van de cao Kunsteducatie; tussen € 2.956,- en € 4.471,- bruto bij een fulltime dienstverband: Je periodiek bepalen we op basis van je leeftijd en ervaring.

Hoe gaan we het doen?
Moeten we jou zeker leren kennen? Stel jezelf dan aan ons voor op een manier die bij jou past! We ontvangen je motivatie en cv graag uiterlijk 6 december gericht aan Ruth Houkes (hoofd educatie) en Leanne Cuijpers (hoofd P&O) op dit mailadres:
leanne.cuijpers@ecicultuur.nl.

Zijn we geïnteresseerd, dan ga je op 12 of 13 december in gesprek met Ruth Houkes (hoofd educatie) en Marjolein Peeters (coördinator muziek). De eventuele tweede ronde volgt een week later.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.