De Schoolschrijver: Verkoopmedewerker Binnendienst (Junior)

De Schoolschrijver in Amsterdam zoekt een Verkoopmedewerker Binnendienst (Junior) voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 08-12-2022De Schoolschrijver biedt effectieve digitale onderwijsprogramma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen, gegeven door bekende kinderboekenschrijvers. Dankzij de programma’s worden leerlingen structureel betere lezers en sterkere schrijvers, vol zelfvertrouwen. In het schooljaar 2021-2022 hebben al 190.000 kinderen onze unieke creatieve lesprogramma’s gevolgd en zijn duizenden leerkrachten getraind. Voor de komende vijf jaar hebben we nog grote ambities die bijdragen aan onze missie: #iederkindtaalsterk.

Voor de uitbreiding van de afdeling Marketing, Communicatie en Sales zoeken we per direct een enthousiaste

Verkoopmedewerker Binnendienst (Junior)

38 uur per week

Jij biedt belangrijke ondersteuning aan de huidige twee ervaren verkoopadviseurs. Je bent een teamplayer, een aanpakker, houdt van afwisseling, hebt ervaring in het basisonderwijs en je bent niet bang om de telefoon te pakken. Je wordt onderdeel van een leuk energiek team met diverse disciplines en je legt verantwoording af aan het hoofd van de afdeling Marketing, Communicatie en Sales.

Werkzaamheden:

 • Beantwoorden en opvolgen van binnenkomende aanvragen via de website, telefoon en/of andere middelen
 • Het (leren) adviseren van scholen over welk programma het beste past bij de aanvraag en de planning samen met de school afstemmen
 • Het meedenken met de adviseurs over aanvragen of potentiële leads
 • Het opvolgen van leads die binnen zijn gekomen via MarCom campagnes
 • Het opvolgen/ retentie van de diverse producten (Maand, Academie, Leerlijn en dergelijke)
 • Ondersteuning bieden met CRM-tool PerfectView: volledig en juist invoeren van offertes, opdrachten, facturen, betalingsherinneringen, contactmomenten, contactpersonen en dergelijke
 • Ondersteuning bieden tijdens online sneak previews en kennissessies
 • Bijdrage leveren aan de directe verkoopcampagnes (mailingsretentie en dergelijke)
 • Ondersteuning congressen en onderwijsmarkten zoals Nationale Onderwijs Tentoonstelling

Functie-eisen:

 • Minimaal mbo-werk- en -denkniveau;
 • Opleiding: Sales, Commercieel;
 • 1-3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt een commerciële instelling en ziet overal kansen;
 • Je bent enthousiast en hebt een proactieve en zelfstandige instelling;
 • Je bent communicatief en service- en klantgericht;
 • Je houdt van afwisseling en bent stressbestendig;
 • Je werkt zorgvuldig en gestructureerd, houdt van overzicht en gestructureerd werken.
 • Je hebt affiniteit (ervaring=pre) met CRM-tools zoals Perfectview;
 • Je hebt affiniteit (ervaring=pre) met het (basis)onderwijs;
 • Je bent bekend met Google Suit/ Microsoft Office.

Wij bieden:
Een uitdagende functie binnen een ambitieuze scale-up, gesitueerd aan het WG-Plein, dichtbij het Vondelpark in Amsterdam. Werken bij De Schoolschrijver betekent werken binnen een inspirerende, innovatieve organisatie. In een kleinschalig team met leuke collega’s en met een duidelijke missie: een taalsterke toekomst voor ieder kind. En dat is nu urgenter dan ooit. Wij bieden jou de mogelijkheid om mee te bouwen aan het uitbreiden van onze klantportfolio met het MarComSales-team om zo een positieve persoonlijke bijdrage te kunnen leveren aan een actueel thema binnen het basisonderwijs: het bestrijden van de leescrisis.

Stuur je mail/brief met cv vóór 8 november 2022 naar sollicitatie@deschoolschrijver.nl. Wil je meer informatie, dan kun je contact met ons opnemen via interesse@deschoolschrijver.nl. De gesprekken starten in de eerste week van december 2022. De Schoolschrijver streeft naar een brede diversiteit in haar team en nodigt daarom graag kandidaten met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.