Centraal Museum Utrecht: Medewerker Marketing en Communicatie

Centraal Museum Utrecht in Utrecht zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor minimaal 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-11-2022Van de grootste Rietveld-collectie ter wereld tot het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse Caravaggisten tot Pyke Koch. Van Jan Taminiau, hedendaagse kunst en design tot het indrukwekkende 17e eeuwse poppenhuis en het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip. Centraal Museum Utrecht is het oudste stadsmuseum van Nederland en wil met zijn verhalen de blik van de bezoeker verruimen. Utrecht is daarbij onze basis, de wereld is ons speelveld.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het museum. In reguliere jaren trekken deze drie locaties 350.000 bezoekers.

Voor onze afdeling Publiek en Informatie zoeken we vanaf 1 januari a.s. een enthousiaste en creatieve medewerker Marketing en Communicatie voor minimaal 32 uur per week

Medewerker Marketing en Communicatie

minimaal 32 uur per week

Ben je een kei in het bedenken, plannen en organiseren van aansprekende campagnes voor onze drie locaties? Als medewerker Marketing & Communicatie ontwikkel je creatieve (on- en offline) marketing & communicatieplannen voor met name tentoonstellingen van het Centraal Museum en zorg je voor de implementatie hiervan. Om deze verder vorm te geven onderhoud je het contact met media- en ontwerpbureaus.

Je neemt hiertoe regelmatig deel aan projectgroepen. Zo adviseer je de projectgroep over onder meer het campagnebeeld en titel, je zorgt dat de huisstijl wordt bewaakt, coördineert en ontwikkelt aansprekende content voor website en levert input voor het social media team. Met vlotte pen schrijf en redigeer je teksten ten behoeve van diverse kanalen. Ook stel je de begroting op en bewaak je het budget. Je rapporteert aan het hoofd Publiek& Informatie.

Dit breng je mee:

  • Een relevante, afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;
  • Je bent een generalist en hebt minimaal vijf jaar werkervaring, waaronder aantoonbare ervaring met webredactie, sociale media en de zelfstandige uitvoering van marketingplannen (variërend van drukwerkbegeleiding tot mediaplanning en van pers tot het opzetten van samenwerkingsverbanden);
  • De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend, zowel in woord als geschrift;
  • Je bent zelfstandig, flexibel en positief ingesteld;
  • Ervaring in de culturele sector, bij voorkeur in een museum, is een pre.

Het Centraal Museum wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit
waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons bedrijf.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum CAO; salaris: schaal 9 Museum CAO (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring: min. € 2.940,- tot max. € 3.849,- bruto op basis van een 36-urige werkweek); pensioen ondergebracht bij het ABP.

Voor meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun contact opnemen met Jacqueline Rutten, afdelingshoofd Publiek en Informatie. Zij is te bereiken op jrutten@centraalmuseum.nl.

Solliciteren naar deze functie?
Ervaring in een vergelijkbare functie verdient de voorkeur. Wij verzoeken je te solliciteren vóór 29 november 2022. Sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 5 december 2022. Je kunt je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar medewerkermarcom@centraalmuseum.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.