Bibliotheek Velsen: Coördinator – Bibliotheekadviseur Digitale Zelfredzaamheid en Digitale Inclusie

Bibliotheek Velsen in IJmuiden zoekt een Coördinator – Bibliotheekadviseur Digitale Zelfredzaamheid en Digitale Inclusie voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-12-2022Kom jij met ons het verschil maken in de gemeente Velsen?

De Bibliotheek Velsen biedt samen met KunstForm culturele vorming en cultuureducatie en ondersteunt zelfontplooiing met als doel het stimuleren van een leven lang ontwikkelen voor iedere Velsenaar. Samen met de partners is er specifiek aandacht voor kwetsbare Velsenaren en is er, naast het brede culturele aanbod, natuurlijk een grote collectie boeken in Velserbroek en IJmuiden. Lezen, informeren, ontmoeten en cultuureducatie staan centraal.

Om het programma digitale zelfredzaamheid en digitale inclusie in de Gemeente Velsen verder te ontwikkelen zoekt de Bibliotheek Velsen een:

Coördinator – Bibliotheekadviseur Digitale Zelfredzaamheid & Digitale Inclusie

24-32 uur per week

Digitale inclusie betekent dat iedereen deel kan nemen aan de samenleving, ook online. In Bibliotheek Velsen wordt daarnaast gewerkt aan digitale zelfredzaamheid middels het aanbieden van cursussen zoals Klik & Tik en Digisterker. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek kunnen mensen terecht als zij vragen hebben over bijvoorbeeld toeslagen, belastingen, DigiD, AOW, werk, uitkering, donorregistratie, coronacheck, rijbewijs en zorg.

Dit ga je doen
De Bibliotheek werkt met duale functies waardoor iedereen betrokken is bij het werk in de Bibliotheek in de rol van bibliotheekadviseur. De programmacoördinator-functie is dan ook onderdeel van de functie bibliotheekadviseur. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het hele primaire proces van de Bibliotheek en samen met de partners van de Bibliotheek voer je het programma digitale inclusie en zelfredzaamheid uit.

Je ondersteunt Velsenaren in het deelnemen aan de digitale maatschappij. Je ontwikkelt aanbod en coördineert het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), waar Velsenaren hulp kunnen vinden bij het omgaan met de digitale vragen van de overheid. Daarnaast sta je klaar voor de bibliotheekbezoekers en je weet hoe je kunt inspireren met het aanbod, of het nu gaat om onze collectie, ons eigen programma of dat van onze lokale partners.

Wat zijn je verantwoordelijkheden

 • verdere ontwikkeling van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)
 • coördinatie, programmering en uitvoering van de activiteiten rondom digitale basisvaardigheden zoals Klik & Tik, Digisterker en Digivitaler
 • planning en uitvoering van deze activiteiten en projecten samen met onze partners, collega’s en vrijwilligers
 • bewaking van het budget en registratie en evaluatie van de activiteiten
 • coördineren en trainen van de betrokken vrijwilligers
 • bijhouden van de ontwikkelingen en initiëren van nieuwe activiteiten
 • vinden van de doelgroep, opbouwen en onderhouden van een sterk netwerk
 • elke week een uitleendienst in één van onze bibliotheekvestigingen en elke drie weken een zaterdag werken
 • actieve rol in het team om met elkaar de ambities van de bibliotheek waar te maken

Wat bieden we jou

 • goede salariëring in salarisschaal 7 van de cao Openbare Bibliotheek (inschaling is op basis van achtergrond en ervaring)
 • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden
 • in eerste instantie een contract voor één jaar met intentie tot verlenging
 • de woensdagochtend is een vaste werkochtend; de overige uren kun je deels flexibel indelen
 • een prettige en stimulerende werkomgeving

Dit zoeken we in jou

 • oog voor maatschappelijke vraagstukken
 • uitstekende sociale en digitale vaardigheden en je weet deze over te brengen
 • ondernemend in het sociaal domein
 • een outreachende houding
 • werkervaring op het gebied van de digitale overheid / digitale inclusie is een pre
 • je gedijt goed in een omgeving die uit gaat van professionele vrijheid en vertrouwen

Zijn dit jouw kwaliteiten

 • communicatief sterk
 • flexibel
 • proactief
 • een verbinder

Reageer dan snel en mail je sollicitatie voorzien van duidelijke motivatie en cv voor 14 december naar secretariaat@bibliotheekvelsen.nl onder vermelding van ‘vacature digitale zelfredzaamheid en digitale inclusie. Wil je meer informatie over deze functie, bel dan met Diana van Emde Boas, algemeen manager, 06-501 699 64.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.