Bibliotheek Rivierenland: Medewerker Digitale Vaardigheden

Bibliotheek Rivierenland in Tiel zoekt twee Medewerkers Digitale Vaardigheden voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-12-2022Wil jij werken aan gelijke kansen? Bibliotheek Rivierenland is dé plek voor basisvaardigheden zoals lezen en informatie verwerven, digitale vaardigheden, medialab en blijvende inzetbaarheid. Jong en oud, iedereen kan binnenlopen. Wij veranderen voortdurend mee met onze omgeving en werken samen met educatieve en maatschappelijke partners om iedereen de kans te bieden zich te ontwikkelen naar behoefte en vermogen. Samen kunnen we het verschil maken!

Op dit moment zijn wij op zoek naar twee

Medewerkers Digitale Vaardigheden

24 uur per week

Gelijke kansen beginnen met het kunnen verwerven van een aantal onmisbare vaardigheden. Taal- maar ook digitale vaardigheden zijn keihard nodig om mee te kunnen doen in de maatschappij van vandaag. Bibliotheek Rivierenland biedt uiteenlopende cursussen, workshop en spreekuren om mensen te helpen hun digitale vaardigheden te verbeteren.

Ben jij de nieuwe collega die mensen verder helpt in de digitale wereld? Kun jij informatie op een goede en interactieve manier overbrengen op een ander en vind je het leuk om contact te leggen met mensen van verschillende leeftijden en culturen? Ben jij digitaal zeer vaardig en ben jij enthousiast, klantgericht, communicatief sterk en proactief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

 • Je past goed in de rol van docent/begeleider en je zet je in voor de diverse activiteiten die we organiseren op het gebied van digitale vaardigheden in de bibliotheek. Je ondersteunt collega’s tijdens piekmomenten, wanneer er in de bibliotheeklocaties veel vragen over internet en online diensten worden gesteld, met name rondom de digitale overheid;
 • Je hebt oog voor de diversiteit aan bezoekers van de Bibliotheek en je hebt een flinke portie geduld. De doelgroepen met wie je werkt zijn heel divers, waaronder ook statushouders, laaggeletterden, mensen met een LVB en ouderen;
 • Je raakt niet in de stress wanneer het aantal deelnemers van je cursus, workshop of spreekuur eens tegenvalt. Dit hoort er gewoon bij;
 • Je bent creatief en vindt het leuk om eigen lessen voor te bereiden en het aanbod digitale vaardigheden van de Bibliotheek op een leuke manier aan de man te brengen;
 • Je bent bereid om e-learnings en cursussen te volgen om je digitale kennis bij te spijkeren over bijvoorbeeld de digitale overheid;
 • Je bent proactief en sociaal. Je vindt het leuk om met samenwerkingspartners in gesprek te gaan en te brainstormen over nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en je bent in staat het aanbod aan activiteiten digitale vaardigheden te verkopen bij partners;
 • Je kunt structuur aanbrengen in je eigen werk. Je deelt namelijk zelf je uren in en plant je eigen werk;
 • Je weet collega’s en vrijwilligers te enthousiasmeren om de workshops, cursussen en spreekuren die jij geeft onder de aandacht te brengen bij bezoekers van de bibliotheken. Daarbij zorg je er ook voor dat promotiematerialen goed zichtbaar en voldoende aanwezig zijn;
 • Je denkt mee over het verder verbeteren van onze dienstverlening, mede op basis van signalen die je krijgt van bezoekers;
 • Je ondersteunt zo nodig vrijwilligers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden;
 • Als medewerker digitale vaardigheden stel je je op als intern en extern contactpersoon op het gebied van digitale vaardigheden.

Wat neem je mee?

 • Kennis van computers, internet en online diensten, -systemen en –processen is een pre
 • Actuele kennis van relevante (digitale) ontwikkelingen
 • Goede digitale vaardigheden
 • Ervaring in het geven van cursussen of het vermogen je dit snel eigen te maken

Wie ben jij?

 • Je hebt een mbo+/hbo-werk- en denkniveau
 • Je bent enthousiast en klantvriendelijk
 • Je bent een teamspeler en kunt goed zelfstandig werken
 • Je kunt flexibel werken als er verschillende beroepen op je worden gedaan
 • Je hebt goede communicatieve- en sociale vaardigheden
 • Je bent creatief en kunt goed organiseren

Wat bieden wij jou?
Wil jij werken op een plek waar ruimte en aandacht is voor jou en je eigen ontwikkeling? Wij bieden een inspirerende functie bij een organisatie die altijd in beweging is en er maatschappelijk toe doet. Naast een salaris passend bij jouw vaardigheden (volgens de Cao Openbare Bibliotheken), kennis en vakmanschap bieden wij ontwikkelbudget, reiskostenvergoeding en deelname aan het pensioenfonds. Daarnaast krijg je ook een gratis bibliotheeklidmaatschap.

Interesse?
Wij willen graag weten wie jij bent en wat jouw ambities en talenten zijn! Stuur je motivatie en curriculum vitae, in welke vorm dan ook, ter attentie van Monique Meussen, Verbinder (leidinggevende) lokale teams via personeelszaken@bibliotheekrivierenland.nl. Reageer uiterlijk 7 december 2022. De functie is per direct beschikbaar. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Lisanne van Iterson tel. 0344-639940.

Proces
Na een eerste korte kennismaking met een kopje koffie (of thee) hoor je of we verder met je in gesprek willen over deze functie. De koffieronde is gepland op dinsdag 13 december aanstaande; de verdiepende gesprekken op donderdag 15 december 2022.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.