Bibliotheek Rivierenland: Klantadviseur

Bibliotheek Rivierenland in Tiel zoekt meerdere Klantadviseurs voor 20-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-12-2022Een bibliotheek is veel meer dan boeken uitlenen. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Wij doen dit door middel van de inzet van onze leescoaches op het consultatiebureau en bij kinderen thuis door te werken aan Leesplezier Thuis. Verder werken onze leescoaches in scholen en educatieve instellingen. We werken aan digitale vaardigheden en taalvaardigheden in de lokale samenleving. Maar ook door het bieden van een prettige verblijfsplek binnen onze locaties en het organiseren van diverse activiteiten in onze locaties. Denk hierbij onder andere aan media lab activiteiten, naast uiteraard het beschikbaar stellen van de brede bibliotheekcollectie.

Wil jij werken aan gelijke kansen in een dynamische omgeving? Wegens doorstroming als gevolg van pensioen, zwangerschap en doorgroei naar andere functies binnen onze organisatie zoekt Bibliotheek Rivierenland een aantal klantadviseurs. Het betreft meerdere functies voor 20 tot 24 uur per week inzetbaar binnen de regio Rivierenland en Druten.

Klantadviseurs

20-24 uur per week

Wat ga je doen?
Als klantadviseur ben je het gezicht van de bibliotheek en maakt verbinding met de klant zodat je inzicht krijgt in zijn/haar behoefte. Daarbij ben je voor klanten een inspirerende begeleider bij persoonlijke ontwikkeling, digitale vaardigheden, mediawijsheid en leesplezier. Je bent digitaal zeer vaardig en kunt klanten meenemen in deze ontwikkelingen. Je denkt vanuit mogelijkheden en bent in staat de diensten van de bibliotheek altijd onder de aandacht te brengen. Je bent ruimdenkend en hebt een brede algemene kennis. Je zorgt voor een aangename sfeer waardoor klanten zich welkom voelen. Je levert een actieve bijdrage aan de voorbereiding en uitvoering van de programmering. Dit kan zowel in de bibliotheekvestigingen als op andere locaties plaatsvinden. Je presenteert de collectie aantrekkelijk en verkoopt actief het totale aanbod van de Bibliotheek.
Je levert actieve input voor/ denkt mee over het verder verbeteren van onze dienstverlening/ programmering en projecten op basis van signalen van klanten.
Je zorgt voor een prettige, effectieve samenwerking tussen vrijwilligers en medewerkers. Je ondersteunt/ coacht vrijwilligers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Wie ben jij?

 • HBO werk en denkniveau
 • Aantoonbare vaardigheden op digitaal gebied
 • Goed prioriteiten kunnen stellen
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Affiniteit met literatuur en actuele ontwikkelingen
 • Brede algemene ontwikkeling
 • Proactieve en flexibele samen-werker

Wat bieden we jou?

 • Een inspirerende functie bij een organisatie die altijd in beweging is en er maatschappelijk toe doet
 • Een plek waar ruimte en aandacht is voor jou en je eigen ontwikkeling met een persoonlijk opleidingsbudget
 • Een salaris passend bij jouw vaardigheden conform schaal 6 CAO Openbare Bibliotheken
 • Reiskostenvergoeding en deelname aan het pensioenfonds
 • Daarnaast krijg je ook een gratis bibliotheek lidmaatschap

We vinden je talent belangrijker dan bijvoorbeeld je afkomst, leeftijd, gender of geaardheid. Wij willen graag een inclusieve organisatie zijn, daarom willen we ook graag diversiteit in onze organisatie. Kandidaten die qua netwerk, idee├źn en/of achtergrond een verrijkende aanvulling voor ons zijn, hebben dan ook onze voorkeur. Je brengt een frisse blik en hebt het vermogen om vraagstukken te benaderen vanuit verschillende invalshoeken.

Interesse?
Wij willen graag weten wie je bent en wat jouw ambities en talenten zijn. Stuur je motivatie en curriculum vitae, in welke vorm dan ook, ter attentie van Monique Meussen, Verbinder (leidinggevende) lokale teams via personeelszaken@bibliotheekrivierenland.nl. Reageer uiterlijk 6 december 2022. De functie is per direct beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen via onze klantenservice 0344-639940.

Proces
Na een eerste korte kennismaking met een kopje koffie (of thee) hoor je of we verder met je in gesprek willen over deze functie. De koffieronde is gepland op 12 december aanstaande.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.