Bibliotheek Gooi en meer: Coördinator lokale dienstverlening

Bibliotheek Gooi en meer in Bussum zoekt een Coördinator lokale dienstverlening voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 14-12-2022Als bibliotheek willen we de wereld van mensen groter maken door het stimuleren van lezen, leren en ontmoeten. Onze bibliotheek is dé bron voor persoonlijke ontwikkeling.

Wij hebben 7 vestigingen en 2 servicepunten. Met meer dan 70 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers staan wij klaar voor onze gasten. We werken samen met en voor maatschappelijke partners, scholen en gemeenten aan the Third Place-gedachte.

Bibliotheek Gooi+ heeft het Leesoffensief als speerpunt. Dat betekent dat we onder andere projecten opzetten in samenwerking met het onderwijs om het leesplezier en taalontwikkeling bij kinderen en jongeren te stimuleren en zo een bijdrage leveren aan het voorkomen van laaggeletterdheid. Daarnaast staat een Leven Lang Leren centraal, zodat iedereen zich kan blijven ontwikkelen.

Coördinator lokale dienstverlening

20 uur per week

Wat ga je doen?
Jij bent verantwoordelijk voor de vestiging(en) in jouw werkgebied en geeft op zo’n manier leiding dat de gast in alles centraal staat. Je zorgt dat iedereen zich thuis voelt in jouw vestiging. Samen met je team ga je voor het beste resultaat. Je coacht en begeleidt je medewerkers, vrijwilligers en ontwikkelt hen tot vakmensen. Onder jouw enthousiaste leiding voldoet de vestiging aan de gestelde eisen rondom kwaliteit, organisatie en gastgerichtheid.

Je faciliteert de uitvoering, verbetering en vernieuwing van de producten, diensten en processen in je vestiging. Door actief netwerken en relatiebeheer bereik je meer bekendheid en samenwerking in het werkgebied, wat zorgt voor groei in het aantal leden.

Als meewerkend voorvrouw / -man werk je mee in de vestiging. Je zorgt dat iedereen zich thuis voelt en maakt proactief onze gasten wegwijs in de bibliotheek. Je bent nieuwsgierig naar de informatiebehoefte van onze gasten en de vraag achter de vraag. Hierbij houd je het diverse aanbod van de bibliotheek in gedachten en probeer je onze gasten zo goed mogelijk te adviseren. Je regelt alles ten aanzien van het lidmaatschap en zorgt dat alles administratief goed afgehandeld is.

Wat breng je mee?

  • Je hebt ervaring met het coachen en aansturen van medewerkers en vrijwilligers.
  • Je zorgt ervoor dat medewerkers en vrijwilligers gemotiveerd en met plezier kunnen werken.
  • Je hebt oog voor wat er speelt op de werkvloer en bent in staat om te verbinden en stimuleert en faciliteert de samenwerking tussen collega’s en vrijwilligers.
  • Je bent een collega waar, zowel binnen als buiten de organisatie, op gebouwd kan worden doordat je betrouwbaar, duidelijk en transparant bent in de omgang.
  • Je denkt vanuit het belang van de gast.
  • Je beschikt over minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding en het daarbij passende werk- en denkniveau.

Waarom kies je voor ons?
Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie met ruimte voor ondernemerschap. Je komt te werken in een enthousiast team binnen een dynamische en warme organisatie waar bevlogen medewerkers samenwerken aan grote maatschappelijke ambities. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken en afhankelijk van kennis en werkervaring. De functie is ingeschaald in schaal 8. Salarisindicatie tussen € 2.860,- en € 3.665,- bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Solliciteren?
Heb je geen ervaring in de bibliotheekbranche, maar ben je wél enthousiast? We nodigen je van harte uit te reageren.

  • Manager Lokale Dienstverlening Thijs Spee geeft graag antwoord op je vragen (tspee@bibliotheekgooienmeer.nl / 035 6973001).
  • Je kunt je interesse kenbaar maken door je cv en motivatiebrief te mailen naar Annerie van Nieuwenhuizen, avnieuwenhuizen@bibliotheekgooienmeer.nl.
  • De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 19 december en / of dinsdagmiddag 20 december. De sluitingsdatum is 14 december.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.