Art-up: Junior Trainer

Art-up in Amsterdam zoekt een Junior Trainer voor 0,6-0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-12-2022Art-up is een jonge organisatie die de cultuursector sterker en relevanter wil maken door het ontwikkelen van innovatiekracht en ondernemerschap. Dat doen we onder andere met de Art-up incubator, een begeleidingsprogramma voor startende, innovatieve cultureel ondernemers. Daarnaast ontwikkelen we begeleidingsprogramma’s, trainingen en adviestrajecten op het gebied van innovatie en ondernemerschap in opdracht van fondsen, overheden en culturele instellingen. De organisatie groeit snel. Het team waarin je komt te werken bestaat uit vier personen, waaronder de twee oprichters.

Junior Trainer

0,6 – 0,8 fte

Heb jij het in je om sessies te faciliteren voor groepen cultureel ondernemers en culturele instellingen, en heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen in onderwerpen als innovatie en ondernemerschap? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe junior trainer!

Als junior trainer ga je een belangrijke rol spelen in onze trainingen, begeleidingsprogramma’s en adviestrajecten. Je rol zal bij de start een ondersteunend en lerend karakter hebben, maar zal naarmate je meer ervaring opdoet steeds zelfstandiger worden. Het doel is dat je na 1-2 jaar zelfstandig op pad kan als trainer en de ondersteunende taken dan minder worden. We zoeken voor deze functie een startende professional (1-5 jaar werkervaring).

Wat je gaat doen
Je werk kan grofweg onderverdeeld worden in vier categorieën:

 • Ontwikkeling en uitvoering sessies/programma’s

Je helpt de Art-up trainers bij het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen, intervisiebijeenkomsten en adviesopdrachten. Je denkt mee over de structuur, inhoud en vorm van de sessies. Je helpt de trainers bij de uitvoering van sessies door subgroepen te begeleiden of door plenair theorie en oefeningen uit te leggen. En je denkt mee over de ontwikkeling van nieuwe programma’s en opdrachten.

 • Productie van trainingen en begeleidingsprogramma’s

Je maakt in overleg met onze trainers planningen voor trainingen en begeleidingsprogramma’s en beheert de agenda. Daarnaast voorzie je de deelnemers van onze programma’s van informatie, regel je locaties, materialen en catering.

 • Community management

Je bent verantwoordelijk voor de werving van deelnemers aan onze eigen programma’s (zoals de Art-up incubator en losse workshops), waarvoor je doorlopend aan het scouten bent. Ook richt je de wervingspagina en het inschrijfformulier op onze website in, activeer je promotiepartners, verwerk je inschrijvingen en ondersteun je de trainers bij het selecteren van deelnemers. Je bent aanspreekpunt voor alumni van onze programma’s en organiseert community events zoals borrels en netwerkbijeenkomsten.

 • Marketing

Je bent verantwoordelijk voor enkele marketingtaken zoals het samenstellen en online zetten van nieuwsberichten, de opmaak en het uitsturen van de nieuwsbrief, het opstellen en plaatsen van social media posts en het aansturen van de vormgever. Het creëren van inhoudelijke content valt in principe niet binnen je takenpakket.

Wat we vragen

 • Je hebt één tot vijf jaar werkervaring in de cultuursector.
 • Je hebt hbo- of wo-werk- of -denkniveau.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en realiseren van innovatieve projecten in het culturele veld en/of organisatieontwikkeling in het culturele veld of hebt hier op een andere manier ervaring in opgedaan.
 • Je bent op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen in de cultuursector.
 • Je onderschrijft de ambitie van Art-up om innovatie in de cultuursector aan te jagen.
 • Je hebt de ambitie om je te ontwikkelen tot trainer.
 • Didactische vaardigheden en/of coachingservaring is een pre.
 • Je vult ons team aan met je eigen achtergrond en netwerk en kan met ons meegroeien.

Wat we bieden

 • Een afwisselende en uitdagende functie in een jonge, snelgroeiende organisatie.
 • Een functie voor 0,6-0,8 fte (24 tot 32 uur), in overleg te bepalen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Na een jaar mogelijkheid om te verlengen.
 • Interne coaching op het gebied van innovatie en ondernemerschap in het culturele veld en het verzorgen van trainingen.
 • Een (flex)werkplek in broedplaats A Lab in Amsterdam, vlakbij Centraal Station.
 • Mogelijkheid om deels op afstand te werken.
 • Salaris nader te bepalen op basis van kennis en ervaring.

Interesse?
Heb je zin om onze nieuwe collega te worden? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv (beide maximaal 1 A4), naar info@art-up.nl, onder vermelding van ‘vacature junior trainer’. Reageren kan tot 15 december; wacht niet te lang, want bij voldoende reacties kan de vacature eerder gesloten worden. Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Anne Houwing via anne@art-up.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.