Arcam: Stagiair Programmering Amsterdamse Architectuurprijs en Communicatie

Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) in Amsterdam zoekt een Stagiair Programmering Amsterdamse Architectuurprijs en Communicatie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 11-12-2022Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) is al ruim vijfendertig jaar een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp in de Amsterdamse Metropoolregio.

Met debatten, presentaties en evenementen onderzoeken en verhelderen we de betekenis van ruimtelijk ontwerp en architectuur bij de veranderingen in de stad, en kijken we naar de rol die de ontwerpers en de makers van de stad daarbij spelen.

Wij zoeken voor de afdeling Programma per januari 2023 een

Stagiair Programmering Amsterdamse Architectuurprijs en Communicatie

24 tot 32 uur per week

We zijn op zoek naar een gedreven stagiair met affiniteit voor architectuur en Amsterdam voor de ondersteuning bij de programmering en productie van de Amsterdamse Architectuurprijs, de Architectuurgids en Communicatie. De functie is een combinatie van inhoudelijke programma’s en content maken en het produceren van evenementen.

Wanneer?

 • Tweede helft collegejaar 2022-2023, start januari / februari 2023 (exacte datum in overleg).
 • Duur: vijf tot zes maanden (in overleg).
 • Bij voorkeur vier dagen per week, eventueel drie dagen per week mogelijk (in overleg).

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen productie Winterlezingen (januari-februari 2023).
 • Samen met de projectleider de jurering en uitreiking van de AAP 2023 (mei) organiseren.
 • Werving van de publieksjury.
 • Organiseren van de jurydag langs tien nominaties.
 • Meebepalen en organiseren van het programma van de uitreiking AAP.
 • Communicatie met ontwerpers, opdrachtgevers en juryleden.
 • Samen met de communicatiemedewerker het communicatieplan voor de AAP bepalen en delen hiervan uitvoeren.
 • Waaronder het schrijven van inhoudelijke items over de tien genomineerden.
 • Het schrijven van inhoudelijke items voor de Architectuurgids en de website.
 • Bijdragen leveren aan de social media van Arcam, zoals op LinkedIn en Instagram.
 • Algemene kantoorwerkzaamheden ten behoeve van de bedrijfsvoering.

Wat zoeken we?

 • Een student met een HBO/WO opleiding die relevant is voor het project, zoals Architectuur,  Architectuur- of Kunstgeschiedenis, Erfgoedstudies, Sociale Geografie, Planologie, Culturele Studies, (Visuele) Antropologie, Future Planet  Studies, Urban Studies, Design Academy, Beeldende Kunsten, Leisure & Events Management, Communicatie, of andere.
 • Je bent een organisator en goed in staat zelfstandig te werken.
 • Je bent enthousiast over architectuur, betrokken, flexibel en nauwkeurig.
 • Je vindt het leuk om zowel praktische als inhoudelijke taken uit te voeren.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je bent in staat om te communiceren op diverse schaalniveaus, van sponsors tot vrijwilligers en van ontwikkelaars tot bewoners.

Wat bieden wij?
Bij Arcam zijn stagiairs volwaardig lid van het team en draaien dan ook mee op kantoor en bij de diverse projecten. Het precieze takenpakket binnen de stage wordt altijd in overleg toegespitst op de interesses en competenties van de stagiair. We bieden je een dynamische en jonge werkomgeving, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. De werkzaamheden zijn zeer divers en je werkt samen met alle collega’s, waardoor je veel competenties kunt opdoen. In het opvallende gebouw aan de Prins Hendrikkade 600 – tussen NEMO en het Scheepvaartmuseum – werk je met een team van zeven vaste medewerkers en twee stagiairs in het hartje van Amsterdam met prachtig uitzicht op het Oosterdok. Arcam biedt een stagevergoeding van € 300 per maand bij een stageweek van vier dagen.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan jouw motivatie met CV op naar Arcam, ter attentie van Sawitri Chandie Shaw, sawitri@arcam.nl, 020 620 48 78. Voor meer informatie over de inhoud van de stage kan je mailen naar isanne@arcam.nl. Reacties dienen uiterlijk zondag 11 december 2022 bij ons binnen te zijn. De gesprekken worden gehouden op 16 december 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.