XSAGA: Senior Redacteur

XSAGA in Amsterdam zoekt een Senior Redacteur voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenXSAGA is een live communicatiebureau. Wij creëren betekenisvolle ervaringen waar we mensen en merken met elkaar verbinden. Wij maken direct contact op basis van de juiste beleving. We bieden creatieve en strategische denkkracht, maar ook productionele slagkracht.

Wij breiden ons team graag uit met een senior redacteur. Een collega die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van creatieve concepten en deze niet alleen inhoudelijk uitwerkt, maar ook met plezier uitvoert en diverse kanalen optimaal weet in te zetten om de content die hieruit voortkomt met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen.

Senior Redacteur

(Pre: marketing en communicatie ervaring)

40 uur per week

Experience is Everything
Ben jij iemand van ‘het grote idee’ en werk je bijbehorend concept ook graag uit tot in het kleinste detail? Hou jij van verscheidenheid in je werk met een zeer breed scala aan opdrachtgevers, veelal in de culturele sector? Maak jij met inhoudelijke ideeën en creatieve invalshoeken de wereld van cultuur, events, media, marketing en communicatie een stukje mooier? Dan is een plek binnen het ambitieuze team van XSAGA, dat werkt vanuit de Amsterdamse Houthavens, wat voor jou.

Over jou
Als senior redacteur bedenk jij niet alleen maar maak je ook. Zodra de briefing van een klant binnenkomt, gaat jouw hoofd aan. In een brainstorm met collega’s kom je met ideeën maar stel je ook kritische vragen. Hieruit volgt een concept dat jij vervolgens weet uit te werken tot in het kleinste detail. Niet alleen in een presentatie, waarbij jouw schrijf-skills en gevoel voor vormgeving zegevieren, maar je fungeert ook als bewaker van ‘het grote idee’ tot en met de uitvoer op locatie (van line-ups tot presentatieteksten). Voor jou is de klus pas geklaard als de content die hieruit voortkomt gedeeld is via de meest doeltreffende kanalen.

Vereisten

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Bedreven binnen media, events, televisie en/of communicatie.
 • Vlotte pen en snelle denker.
 • Creatieve en frisse kijk op de wereld van nu.

Over ons
Dit leuke werk doe je natuurlijk niet alleen. XSAGA is een team vol denkers en doeners; allemaal gedreven makers met een sterke culturele inslag. Vanuit strategie denken onze strategen graag met je mee en geeft de creatief directeur duidelijk richting aan. Je bespreekt met de projectmanager wat (financieel) haalbaar is en je werkt waar nodig samen met een van onze eindredacteuren. Wij geloven dat we elkaar elke dag beter kunnen maken en juichen elkaar daarin toe. Het streven naar succes zit bij ons in de genen. Succes dat de afgelopen jaren werd bekroond met vele awards, waar we enorm trots op zijn en welke we ook graag samen vieren.

Dit kan je van ons verwachten

 • Uitdagend werk met bijzondere opdrachten
 • Een fijne werkplek in de Houthavens van Amsterdam
 • Goede werksfeer en inspirerende collega’s
 • Een marktconform salaris, passend bij ervaring en kennis
 • 27 vakantiedagen op basis van 40 uur dienstverband
 • Pensioensregeling
 • Sociale activiteiten
 • Iedere dag een goed verzorgde lunch

Zin om aan de slag te gaan?
Mail dan je cv en motivatiebrief naar info@xsaga.nl onder vermelding van ‘vacature senior redacteur’.

* Noot van de redactie: het klantenbestand van XSAGA bestaat voor meer dan de helft uit culturele instellingen

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.