STRP: Artistiek Leider

STRP in Eindhoven zoekt een Artistiek Leider voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-11-2022STRP is een kleine, flexibele organisatie in de Brainportregio Eindhoven die opereert op het grensvlak van kunst, technologie, samenleving en toekomst. Naast het jaarlijkse STRP Festival biedt STRP een doorlopend programma waarin de dialoog over de impact van technologie en ethische vraagstukken centraal staat.

STRP biedt kunstenaars in alle disciplines opdrachten voor nieuw werk en daagt haar publiek uit om niet alleen te kijken en luisteren, maar ook zelf te experimenteren. STRP werkt samen met makers, onderwijs, bedrijfsleven en (culturele) instellingen. Tijdens het jaarlijkse STRP Festival presenteren (inter)nationale talentvolle jonge makers zich naast gevestigde namen. Met haar hybride programma is STRP uniek voor jong en ouder, leek en professional. STRP kenmerkt zich door een lage drempel, een uitdagend aanbod, een onderzoekende aanpak en een internationale uitstraling.

De artistiek leider rapporteert aan de directeur. STRP is een projectorganisatie met een team van 8 vaste medewerkers. Naargelang de programmering breidt het team zich uit met freelancers.

STRP is per 1 februari 2023 op zoek naar een

Artistiek Leider

24-32 uur per week

Taakomschrijving
STRP is op zoek naar een artistiek leider die een inhoudelijke visie voor de lange termijn kan ontwikkelen voor STRP als culturele organisatie waarin de relatie tussen kunst, technologie en grote maatschappelijke vragen centraal staat. Hiervoor zal de artistiek leider:

 • Doorlopend research doen naar innovatieve ontwikkelingen in hedendaagse kunst, met name in e-cultuur en mediakunst;
 • Een evenwichtig jaarprogramma cureren, bestaande uit exposities met (inter)nationale kunstenaars en inhoudelijke, experimentele programma’s waarin dialoog en diepgang samengaan;
 • Duurzame samenwerkingen opzetten met culturele, maatschappelijke en commerciële partners;
 • Het inhoudelijke programma afstemmen met de programmamanager van STRP Scenarios;
 • Het aanbod voor onderwijs integreren in het STRP programma met het hoofd educatie;
 • Het jaarprogramma uitvoeren met het hoofd productie en het verdere productieteam;
 • Teksten aanleveren ten behoeve van fondsaanvragen, verantwoordingen en
  communicatie;
 • Deelbudgetten bewaken die zijn toegewezen aan de artistiek leider.

Profiel
De artistiek leider beschikt over een academisch/hbo werk- en denkniveau en heeft aantoonbare ervaring als curator en programmamaker. Hierbij is een focus op eigentijdse kunst, geïnspireerd door innovatieve technologie en media, een pre. De artistiek leider beschikt over een breed en relevant lokaal, nationaal en internationaal netwerk binnen de sector. De artistiek leider is een sterke communicator en fungeert als aanspreekpunt van STRP voor kunstenaars, ontwerpers en collega-curatoren. De artistiek leider is creatief, visionair én realistisch.

Extra informatie

 • Gewenste datum van indiensttreding : 1 februari 2023.
 • De functie is ingeschaald CAO CAR UWO 11. De periodiek is afhankelijk van ervaring en leeftijd.
 • Voor meer informatie over STRP en over deze functie kunt u contact opnemen met de directeur, Ton van Gool, via ton@strp.nl.
 • Sollicitaties dienen vóór 1 december 2022 gestuurd te worden naar vacatures@strp.nl.
 • Sollicitaties bestaan uit een motivatiebrief en CV.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.