Schouwburgcomplex Gouda: Lid Raad van Toezicht

Schouwburgcomplex Gouda in Gouda zoekt een Lid Raad van Toezicht voor 1 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenIn de Goudse Schouwburg gebeurt het! Stichting Schouwburgcomplex Gouda exploiteert zowel de Goudse Schouwburg als Cinema Gouda. Beide ‘belevingsplekken’ bieden wekelijks een groot aantal voorstellingen, films en activiteiten voor een divers publiek uit Gouda en omgeving. De Goudse Schouwburg is met haar ruim 300 theatervoorstellingen per jaar een toonaangevend podium in Nederland en is hét Podium van de Stad voor Gouda en omgeving; een inspirerende ontmoetingsplaats die samen met organisaties en inwoners van Gouda wordt vorm gegeven. Cinema Gouda vertoont zeven dagen per week alle grote films in zes zalen. Bovendien vinden in beide gebouwen talloze culturele en commerciële evenementen plaats. De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda zijn plekken waar iedereen zich thuis voelt en waar verbindingen worden gelegd tussen publiek, spelers en podia.

Ter versterking en aanvulling van de competenties is de Raad van Toezicht op zoek naar een

Lid Raad van Toezicht

1 uur per week

Het team van de Raad van Toezicht bestaat op dit moment uit vijf leden. Gezamenlijk zijn zij toezichthouder van de directeur / bestuurder. De Raad geeft advies bij beleidsvoorbereiding en -uitvoering, keurt het strategisch lange termijn beleid, de jaarrekening en de begroting goed en vervult de rol van werkgever van de directeur-bestuurder. De Raad hanteert de Code Cultural Governance en komt zo vaak als nodig bijeen, maar tenminste vijf maal per jaar. De leden van de Raad zijn onbezoldigd.

Van de raadsleden wordt verwacht dat ze

 • In staat zijn de visie van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda uit te dragen.
 • Betrokken zijn bij de doelstelling en de aard van de stichting.
 • Toezicht houden op de uitvoering van de beleidsuitgangspunten van de stichting.
 • In staat zijn om met de andere bestuursleden te werken als een team.
 • Het bestuursbeleid zowel intern als extern uitdragen.
 • Afstand weten te bewaren tot de organisatie, niet gericht zijn op het operationeel deel.
 • De balans bewaken tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken.
 • Met vertrouwelijke gegevens kunnen omgaan.

Ter versterking en aanvulling van de competenties is de Raad op zoek naar een lid met specifiek

 • Een ruime / brede ervaring in het cultureel domein.
 • Een goed netwerk in de culturele sector.
 • Veel affiniteit met theater en film.
 • Toezichthoudende ervaring en/of capaciteiten.

Met inhoudelijke vragen over deze vacature kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Raad, de heer Van der Wel, tel. 06-53860539 of met de directeur van Stichting Schouwburgcomplex Gouda, Tineke Maas, telefoon 06-51267842. Uw reactie kunt u mailen naar t.maas@goudseschouwburg.nl. Een informatiepakket kunt u opvragen bij Daniëlle de Korte: d.dekorte@goudseschouwburg.nl.

De Raad heeft diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel en daagt daarom met name kandidaten met een cultureel diverse achtergrond en jongere toezichthouders uit om met ons mee te doen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.