Hôtes Culture | Guides at work: Publieksbegeleider / Cafémedewerker Anne Frank Huis

Hôtes Culture | Guides at work zoekt voor Het Anne Frank Huis in Amsterdam een Publieksbegeleider / Cafémedewerker voor een flexibel aantal uren per week | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: geenHeb jij een sterke affiniteit met de museale sector? Lijkt het jou fantastisch om dagelijks mensen vanuit de hele wereld te verwelkomen? Hou je van aanpakken en weet jij als geen ander contact met mensen te leggen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
Wij zijn Hôtes Culture | Guides at work, een jong en dynamisch bedrijf in de museale sector. Wij werken met publieksmedewerkers en rondleiders in opdracht van verschillende musea en culturele instellingen.

Voor Het Anne Frank Huis zoeken wij een

Publieksbegeleider / Cafémedewerker

Flexibel

Het Anne Frank Huis Amsterdam
De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Jaarlijks verwelkomt het Anne Frank Huis meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het museum is gedurende het hele jaar geopend, zowel overdag als in de avonduren. Er werkt dagelijks een groot team op verschillende afdelingen, zoals het museum, het museumcafé, de bezoekersservice en groepsontvangsten, om dit samen te faciliteren.

Wat ga je doen?
Als publieksbegeleider ben je het visitekaartje voor het museum, maar let je ook op de doorstroom en de veiligheid. Je voert tijdens jouw werkdag verschillende werkzaamheden uit. Zo hou je toezicht in de verschillende ruimtes, beman je de garderobe, deel je de audio-guide uit of ben je buiten verantwoordelijk voor de controle van tickets. Stilzitten is er dus niet bij!

Het museumcafé biedt bezoekers een plek om na het museumbezoek tot rust te komen en stimuleert zo dialoog over de missie en het verhaal van de stichting aan. Als cafémedewerker zorg je dat mensen op een fijne manier ontvangen worden.
De functies van Publieksbegeleider en Cafémedewerker zullen gecombineerd worden.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een goede fysieke conditie en vindt het leuk om actief bezig te zijn.
 • Je bent klantgericht en representatief.
 • Je spreekt goed Nederlands en kan je verstaanbaar maken in het Engels.
 • Je werkt graag in een team maar kan ook zelfstandig werken.
 • Je bent stressbestendig en kunt effectief blijven presteren onder tijdsdruk en binnen de hectiek van het museum.
 • Je bent flexibel inzetbaar op verschillende dagen en tijden, ook in de weekenden en vakanties.
 • Voor het café is horeca-ervaring een pre.

Wat bieden we jou?

 • Een uurloon van € 13,31 bruto per uur.
 • 8,33% vakantiegeld, 10,87% toeslag vakantie uren en pensioenopbouw bij STIPP.
 • Een eindejaarsuitkering van 6,3%.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer, vanaf 10 kilometer tot maximaal 50 kilometer enkele reis.
 • Een avondtoeslag na 20:00 uur en een maaltijdvergoeding.
 • Een uitdagende functie vol afwisseling in een bijzonder, indrukwekkend en dynamisch museum in hartje centrum Amsterdam.
 • Mogelijkheden om door te groeien.

Enthousiast geworden?
Gebruik de sollicitatiebutton, vul je gegevens in en solliciteer onder vermelding van ‘Publieksbegeleider Anne Frank Huis’.

Startdatum in overleg vanaf 1 december 2022.

Wil je eerst meer weten over de functie?
Neem dan zeker contact met ons op via 020-2142333 en vraag naar Barend of Marjolein. We spreken je graag!

Hôtes Culture streeft naar een grote diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen van verschillende genders en met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.