Haags Historisch Museum: Medewerker Business Development & Sales

Het Haags Historisch Museum in Den Haag zoekt een Medewerker Business Development & Sales voor 18-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-12-2022Het Haags Historisch Museum verrijkt, boeit en inspireert mensen met de geschiedenis en het erfgoed van Den Haag. Rijksmuseum de Gevangenpoort is het nationale museum voor de geschiedenis van het strafrecht. Beide musea vormen één stichting, liggen ieder aan de Hofvijver, in het centrum van Den Haag, en trekken gezamenlijk circa 100.000 bezoekers per jaar. Vanaf 2024 zal het Haags Historisch Museum een ingrijpende renovatie ondergaan waardoor het weer voldoet aan de museale eisen van deze tijd en de huidige museumbezoeker.

De Stichting Haags Historisch Museum is op zoek naar een

Medewerker Business Development & Sales

18-24 uur per week

Wij zoeken een expert in het werven van giften binnen de culture sector voor uiteenlopende projecten. Bij het Haags Historisch Museum werf je fondsen voor de realisatie van tentoonstellingen en van onze verbouwing, onderhoud je contacten met (potentiële) donateurs en bouw je mee aan de fondsenwervingsstrategie voor het museum. Wil jij de fondsenwervingsstrategie op een hoog niveau verder vorm geven, dan zoeken wij jou!

Je adviseert en ondersteunt het MT bij de ontwikkeling en realisatie van het organisatiebeleid. Je zorgt voor het opzetten en uitvoeren van een proces gericht op (particuliere en zakelijke) fondswerving met als doel een flinke groei van eigen inkomsten uit giften in de aankomende jaren. Er liggen hiervoor stevige ambities waarvoor wij een ervaren senior medewerker zoeken die zorgt voor resultaten. Met jouw energie en kennis motiveer en inspireer jij het MT en de organisatie. Je kunt je verplaatsen in anderen, waardoor je weet waarom en wanneer mensen zich aan het museum willen verbinden en je vindt het leuk om mooie projecten met jouw inzet mogelijk te maken.

Daarnaast ontwikkel je de salesprocessen en voert deze uit, inclusief het generen van new business zoals de commerciële verhuur van ruimtes en de organisatie en planning van (commerciële) events. Voor beide geldt dat dit zodanig wordt uitgewerkt dat de doelstellingen en vooraf overeengekomen resultaten worden behaald.

Afhankelijk van eigen ervaring, interesses en ambities, kan het takenpakket in samenspraak met de directeur en senior beleidsmedewerker verder worden ingevuld.

Wij geloven in de kracht van diversiteit in ons personeelsbestand. Het museum wil een afspiegeling zijn van de stad waarin we werken en we zijn dus op zoek naar een diversiteit aan mensen met verschillende achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. Kandidaten die zich hierin herkennen roepen we vooral op te reageren.

Dit ga je doen

 • Opstellen van een plan voor fondswerving. Je ontwikkelt wervingsstrategieën en vertaalt deze naar concrete proposities, activiteiten en campagnes in samenwerking met het team Communicatie & Marketing
 • Beheren en uitvoeren van het proces voor private en zakelijke fondswerving wat zorgt voor een stevige groei van inkomsten uit donaties, sponsoring etc.
 • Een netwerk opbouwen en onderhouden met donateurs en sponsors
 • Meewerken aan de groei en ontwikkeling van de businessclub van het museum
 • Sales processen ontwikkelen en uitvoeren en bijdragen leveren aan de verbetering van bestaande sales processen en werkwijzen van het museum
 • Ontwikkelingen op het vakgebied en in de markt volgen, het MT daarover adviseren en daarop acteren en bijdragen aan innovatie in producten en diensten;
 • Genereren van new business

Dit vragen wij van jou

 • Een afgeronde en relevante hbo-opleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring met werving van grote giften, fondsen op naam, nalatenschappen en ervaring met reguliere donateurswerving
 • Je hebt een breed bruikbaar netwerk
 • Aantoonbare affiniteit met geschiedenis en cultuur(educatie) en de diversiteit en meerstemmigheid binnen de huidige samenleving
 • Je bent een verbinder, creatief en ondernemend en weet mensen te inspireren tot het doen van giften.
 • Je bent communicatief buitengewoon sterk in woord en schrift in zowel Nederlands als Engels
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen, bent cijfermatig ingesteld en kan effectieve rapportages opstellen
 • Je bent resultaatgericht, creatief, proactief, resultaatgericht en een initiatiefrijke teamspeler
 • Vanwege het belang van kennis van het lokale netwerk woonachtig in de regio Den Haag.

Wij bieden
Een 18- tot 24-urige werkweek met een salaris conform schaal 9 uit de Museum cao (bandbreedte afhankelijk van opleiding en ervaring € 2.940 – € 3.849 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Daarnaast hebben we nog vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding om jezelf te ontwikkelen en er bestaat de mogelijkheid tot thuis/hybride werken.

Datum van indiensttreding is in overleg maar bij voorkeur uiterlijk 1 januari 2023. Je cv en motivatiebrief kan je sturen naar leurs@haagshistorischmuseum.nl.

Sluitingsdatum is vrijdag 16 december 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 20 december 2022.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met onze directeur, Tjeerd Vrij via vrij@haagshistorischmuseum.nl of via ons telefoonnummer 070-364 69 40.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.