Frans Hals Museum: Medewerker Hospitality en Beveiliging

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt twee Medewerkers Hospitality en Beveiliging voor 16 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Frans Hals Museum is het kunstmuseum van de stad Haarlem. Op twee schitterende historische locaties in het centrum van Haarlem toont dit museum de grootste collectie werken van Frans Hals, oude, moderne én hedendaagse kunst in een spannende mix. Onze tentoonstellingen, programma’s en activiteiten zijn erop gericht om bestaand en nieuw publiek anders te laten kijken en meer te laten zien. Meerstemmigheid, inclusie en diversiteit zijn daarbij belangrijke speerpunten. Het Frans Hals Museum is dan ook een museum met een internationale reputatie, een landelijke uitstraling en een lokale verankering.

Het Frans Hals Museum in Haarlem zoekt twee

Medewerkers Hospitality & Beveiliging (m/v/x)

elk voor 16 tot 32 uur per week

Als Medewerker Hospitality en Beveiliging ben je hét visitekaartje van het Frans Hals Museum en het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je draagt bij aan een onvergetelijke bezoekersbeleving.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor een gastvrije ontvangst van bezoekers en je verstrekt de nodige informatie. Je draagt zorg voor de verkoop van toegangsbewijzen en het afrekenen van winkelartikelen.
 • Je houdt in de publiekstoegankelijke ruimtes toezicht op de veiligheid van tentoongestelde kunstwerken en de bezoekers en indien nodig treed je corrigerend maar gastvrij op. Je houdt de publiekstoegankelijke ruimtes schoon en netjes gedurende je werkdag.
 • Je bent volgens rooster verantwoordelijk voor het openen en sluiten van gebouwen. Je bedient daarbij de beveiligingsapparatuur en bent bereid om volgens piketrooster alarmmeldingen op te volgen buiten openingstijden van het museum. Ook ben je bereid aanwezig te zijn bij avondopenstellingen, diners, soirees en andere evenementen buiten openingstijd.
 • Je ondersteunt bij diverse werkzaamheden die bijdragen aan de verdere optimalisatie van de bezoekersbeleving of achterliggende processen, zoals inroostering, sleutelbeheer en het voorraadbeheer van de winkel.

Wie ben jij?

 • Je bent klantvriendelijk, representatief en woonachtig in Haarlem of directe omgeving.
 • Je hebt een havo / mbo werk- en denkniveau en minimaal 1 jaar ervaring in een dienstverlenende functie.
 • Je bent enthousiast, flexibel en proactief en je hebt een oplossingsgerichte en positieve instelling.
 • Je bent communicatief sterk, zowel in het Nederlands als Engels. Duits is een pre.
 • Je beschikt over goede kennis van geautomatiseerde systemen waaronder het Microsoft Officepakket.
 • Je kunt zelfstandig werken maar je bent ook een teamspeler, een aanpakker die stipt en zorgvuldig is en flexibel qua werkuren.

Wij bieden

 • Een afwisselende functie op twee locaties in een enthousiast team, met veel mogelijkheden om actief bij te dragen aan het succes van het museum.
 • Salaris tussen € 14,08 en € 16,87 bruto per uur (functiegroep 4 museum cao, salarispeil 01-07-2022).
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Toeslagen conform Museum cao, wanneer je in de avond moet werken of op feestdagen.
 • Een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Dan kun je reageren door je CV, motivatiebrief en/of onderstaande vragen in maximaal 150 woorden per vraag te beantwoorden onder vermelding van 22-002 ‘Medewerker Hospitality en Beveiliging’ te mailen naar vacatures@franshalsmuseum.nl. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Vermeld ook je naam en e-mailadres in het document met je antwoorden.

 1. Waarom solliciteer je op deze functie? En waarom bij het Frans Hals Museum?
 2. Wat is voor jou de definitie van gastvrijheid? Kan je een voorbeeld geven waarin jij je gastvrij hebt opgesteld?
 3. Kan je een voorbeeld geven van een verbetering die je hebt aangedragen om de gastvrijheid en veiligheid te bevorderen?
 4. Welke rol in een team past jou het best? Geef een voorbeeld van een situatie waarin je die rol vervulde. Wat was het resultaat van jouw inspanningen?

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Magdalena de Hoog via M.deHoog@franshalsmuseum.nl of bij Ayla Nakken via A.Nakken@franshalsmuseum.nl.

Het Frans Hals Museum wil graag dat medewerkers, partners en bezoekers zich welkom voelen en geïnspireerd raken. Wij geloven dat diversiteit en het omarmen van nieuwe opvattingen en achtergronden ons museum en de samenleving verrijken. We streven ernaar dat ons team een afspiegeling vormt van de diverse inwoners van Haarlem. We staan open voor iedereen die hier een bijdrage aan wil leveren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.