Dudok Architectuur Centrum: Rondleider/ Gids

Het Dudok Architectuur Centrum in Hilversum zoekt een Rondleider/ Gids voor 1-4 dagdelen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Dudok Architectuur Centrum is het centrum voor architectuur, erfgoed en monumenten in Hilversum dat is opgericht in 2015. Het centrum is gevestigd in het prachtige raadhuis van Hilversum. Ons doel is de publieke belangstelling en waardering voor architectuur en ruimtelijk erfgoed in Hilversum te vergroten. Dudok fungeert als waardevolle inspiratiebron en zijn visie en inzichten zijn nog steeds actueel. Daarnaast vormen we een onafhankelijk platform voor ontwikkelingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed. Dit doen we door de organisatie van debatten, lezingen en educatieve activiteiten.

Met ons publieksprogramma willen we bezoekers inspireren tot een levenslange liefde voor erfgoed, monumenten en architectuur. We bieden rondleidingen, onderwijsprogramma’s, workshops en familieactiviteiten die worden begeleid door een team bevlogen publieksbegeleiders en gidsen. Voor de uitbreiding van dit team zoeken wij enthousiaste kandidaten.

Heb jij een passie voor erfgoed en architectuur? Vind je het leuk om met mensen om te gaan, mensen te enthousiasmeren en jouw kennis over te dragen? Solliciteer dan op deze functie!

Rondleider/ Gids

1-4 dagdelen per week

Jouw werkzaamheden
Als rondleider/gids neem je groepen van maximaal 16 personen mee door het raadhuis van Hilversum of op wandeling door de stad. Je werk bestaat uit het rondleiden van volwassen bezoekersgroepen, maar ook leid je schoolgroepen (po, vo, mbo) rond, geef je workshops en begeleid je diverse andere activiteiten.

Jouw profiel
Je bent een enthousiast persoon met een open en nieuwsgierige houding en je hebt een liefde voor en kennis van het vertellen van verhalen. Je neemt op een natuurlijke manier de leiding. Je hebt oog voor de groepsdynamiek en je houdt het overzicht. Je kunt flexibel omgaan met kennis en de inhoud van een verhaal aanpassen aan een doelgroep. Je weet hoe je een gesprek op gang brengt, je speelt in op vragen en je gebruikt de input van de groep om de dialoog te verrijken.

Vaardigheden algemeen

 • Je hebt een erfgoed- of architectuur-gerelateerde opleiding of didactische vaardigheden ontwikkeld via je studie of (vrijwilligers)werk. Ook kandidaten met een opleiding in beeldende kunst of geschiedenis worden aangemoedigd om te solliciteren.
 • Je hebt aantoonbare kennis van- en interesse in (kunst)geschiedenis, architectuur en erfgoed. Je bent bereid om je inhoudelijk te verdiepen in het centrum, de collectie en de uitgangspunten van Hilversum als tuinstad. Je weet een veilige sfeer te creëren en kunt mensen op hun gemak stellen.
 • Je daagt deelnemers uit om te kijken en je weet ze te prikkelen om met elkaar in gesprek te gaan.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands.
 • Je bent flexibel en kunt last-minute veranderingen aanbrengen wanneer nodig.
 • Je bent flexibel inzetbaar op een aantal dagdelen per week en in het weekend
  (minimaal 4 dagdelen in de maand)
 • Je woont in de regio Gooi en Vechtstreek/Noord-Holland.
 • Specifieke vaardigheden rondleiders.
 • Kennis van een andere vreemde taal is een pre.

Wat wij bieden

 • Een boeiende en inspirerende werkomgeving
 • Een uitgebreid inwerktraject
 • Vergoeding per rondleiding
 • Reiskostenvergoeding
 • Deelname (gratis) aan de diverse door het DAC georganiseerde activiteiten (intern en extern)

Meer informatie en reageren
Meer informatie? Neem contact op met Philippine Mochel, operationeel manager Dudok Architectuur Centrum: info@dudokarchitectuurcentrum.nl of reageer direct op de vacature.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.