Cubiss: Adviseur Taal & Media

Cubiss in Heerlen zoekt een Adviseur Taal & Media voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-12-2022Cubiss streeft naar een open, vaardige en inclusieve samenleving waarin iedereen, van jong tot oud, mee kan doen. Een veranderende samenleving vraagt om een vernieuwende bibliotheek. De bibliotheek ontwikkelt zich van uitleenfabriek naar motor van een vaardige samenleving. In Limburg en Brabant vervult Cubiss, in haar rol als Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI), de brugfunctie tussen landelijk beleid en de individuele lokale bibliotheken. Samen met bibliotheken, onderwijs en maatschappelijke partners en in opdracht van de provincies Limburg en Brabant draagt Cubiss bij aan de transities die noodzakelijk zijn voor de vernieuwing van de bibliotheeksector. Vanwege de kennis en ervaring binnen de bibliotheeksector wordt Cubiss ook vaak gevraagd om advies en hulp door bibliotheekorganisaties in heel het land. Het kantoor van Cubiss Limburg is gevestigd op de Brightland Campus in Heerlen.

Voor meer informatie over opdrachtgevers, projecten en de drijfveren van Cubiss kijk je op onze website.

Lezen is essentieel voor leren op school. Want wie – met plezier – kan lezen, kan de hele wereld aan en doet mee in onze steeds meer geletterde en multimediale maatschappij. Wie goed leest en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich goed ontwikkelen. Ben jij de Adviseur Taal & Media die met én via de bibliotheek en haar samenwerkingspartners hierop het verschil gaat maken voor het onderwijs en (ouders van) kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar? Dan zoekt Cubiss jou!

Cubiss is op zoek naar een

Adviseur Taal & Media

24 uur per week

Wat is jouw opdracht?
Cubiss zoekt een Adviseur Taal & Media voor jeugd en jongeren. Jij adviseert en ondersteunt bibliotheken in de samenwerking met het primair onderwijs, om kinderen lees- en taalvaardiger te maken. Hiermee help jij kinderen van vier tot twaalf jaar om taalvaardig te zijn en mee te kunnen doen in de maatschappij. Daar hoort het bewaken van de doorlopende lijnen van de voorschoolse educatie naar het primair onderwijs en vervolgens naar voortgezet onderwijs natuurlijk bij. Als adviseur met kennis en ervaring met taal- en leesontwikkeling en digitale geletterdheid voer jij educatieve projecten uit. Zoals het organiseren van evenementen en activiteiten rondom (voor)lezen en mediawijsheid. Ook lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het product- en dienstenaanbod van Cubiss.

Hoe ga je dat aanpakken?
Door jouw kennis van en/of affiniteit met de doelgroep weet jij wat er leeft en welke behoeften er zijn. Je bent nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in mensen, waardoor jij je goed in je doelgroep kunt verplaatsen. Daarnaast volg jij trends en ontwikkelingen op de voet, waardoor je snel en proactief op nieuwe kansen kunt inspelen. Jouw creatieve en ondernemende karakter maakt dat je bij het zien van kansen ook direct nieuwe initiatieven initieert.

Jij weet de projectdoelstellingen feilloos te vertalen naar concrete activiteiten en resultaten. Je krijgt veel ruimte en vrijheid om zelf activiteiten te ontwikkelen en op te zetten die bibliotheken in kunnen zetten. Denk hierbij aan een activiteiten rondom (voor)lezen, aansluiten bij landelijke campagnes of een activiteit gerelateerd aan ontwikkeling van producten. Je bent dus erg divers, projectmatig en adviserend bezig. Dat is voor jou geen probleem; jij vindt het leuk om meerdere ballen in de lucht te houden. En niet geheel onbelangrijk kun je dit ook!

Uiteindelijk ben jij in staat om de projecten van Cubiss en de einddoelgroep (kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar) effectief aan elkaar te koppelen en zo tot het beste resultaat te komen: kinderen een goede basis geven om mee te kunnen doen in de samenleving!

Wat breng je daarvoor mee?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis en ervaring met taal- en leesontwikkeling en digitale geletterdheid.
 • Ervaring in het bibliotheekwezen of onderwijs is een pre.
 • Maar je hebt zeker affiniteit met bibliotheken en/of onderwijs.
 • Je overziet het geheel met aandacht voor de onderdelen.
 • Je kunt strategisch/ tactisch denken en hebt een hands on mentaliteit.
 • Proactief, creatief en denkt out of the box.
 • Je bent een gesprekspartner voor meerdere niveaus en kunt snel schakelen.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Werken in een interessante, moderne omgeving aan uitdagende en innovatieve projecten en initiatieven.
 • Een informele sfeer, collegialiteit, elkaar helpen; een fijne club collega’s!
 • Een broedplaats voor creativiteit en innovatie, waar ruimte is voor experimenteren.
 • Je krijgt veel ruimte, vrijheid en autonomie in je functie.
 • Bij Cubiss kun je écht een bijdrage leveren aan de samenleving.
 • Een ambitieuze organisatie in verandering.

Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (schaal 9 CAO Openbare Bibliotheken, afhankelijk van opleiding en ervaring), minimaal € 3.293 en maximaal € 4.241 (bij 36 uur per week). We bieden in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling. Daarnaast behoren tot de arbeidsvoorwaarden onder meer:

 • Een laptop en een vergoeding voor gebruik van je smartphone.
 • Vijf weken vakantie en de mogelijkheid om een week verlof bij te kopen.
 • Een vergoeding om je te faciliteren in het flexibel werken en een thuiswerkvergoeding..

Heb je interesse?
Reageer voor 4 december 2022 via het sollicitatieformulier rechts in je scherm (adviesbrowser: Chrome). Het eerste gesprek vindt plaats op maandagmiddag 12 december 2022. Voor toelichting op deze vacature kun je contact opnemen met Nicole Samson (projectleider Jeugd en Educatie) via 06 812 865 59.

Cubiss wil divers zijn, net als de samenleving. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender(identiteit en -expressie), afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en doe mee!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.