Centraal Museum: Assistent Horecamanager

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt een Assistent Horecamanager voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenHet Centraal Museum bestaat sinds 1838 en is daarmee het oudste stedelijk museum in Nederland. Een totaalbeleving voor Utrechtse kunst en cultuur, met een kunstcollectie die varieert van objecten uit de stadsgeschiedenis tot moderne kunst en van Dick Bruna’s nijntje tot de mode van Jan Taminiau. Het Centraal Museum bestaat uit drie locaties; het Centraal Museum, het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis.

Wij zoeken een

Assistent Horecamanager

36 uur per week, 4 x 9 uur

Museumcafé Centraal is de plek waar bezoekers voor, tijdens of na hun bezoek aan het Centraal Museum heerlijk kunnen vertoeven, binnen óf op het fijne terras in de prachtige binnentuin van het museum. Je kunt er genieten van een goede kop koffie met een lekker taartje, een heerlijke lunch of een gezellige borrel. Museumcafé Centraal draagt tevens zorg voor de catering van de evenementen van het museum.
Het nijntje museum gaat uitbreiden en beschikt na de uitbreiding, medio 2023, over een eigen nijntje museumcafé, uniek in Nederland! Je kunt je bezoek starten of afsluiten in het nijntje museumcafé waar de kindjes kunnen smullen van een nijntje pannenkoek en de ouders van een lekkere kop koffie of een goed verzorgde lunch.

Voor de twee museumcafés zijn wij op zoek naar een bevlogen Assistent Horecamanager die vol enthousiasme mee gaat draaien in ons leuke jonge team.
Gastvrij, professioneel, samenwerkend, enthousiast, creatief en hardwerkend zijn de kernwoorden van het team.

Dit zijn je werkzaamheden

 • Je bent dagelijks verantwoordelijkheid voor het aanbod van food en beverage en een gastvrij ontvangst de museumcafés.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers op de vloer en geeft hen functioneel leiding.
 • Je ondersteunt de horecamanager bij de coördinatie van de werkzaamheden zoals het maken van de werkroosters en werkinstructies, het doen van bestellingen maar vooral ook bij het plezier op de werkvloer.
 • Het voor de catering samenstellen van menu’s en verzorgen van lunches, borrels en diners.
 • Je onderhoudt contact met leveranciers die noodzakelijk zijn voor een goede dienstverlening en je bent op de hoogte van de diverse prijsstellingen in de branche. Je streeft altijd de beste prijs / kwaliteit verhouding na.
 • Je draagt bij aan het ontwikkelen van de omzet en het monitoren van de operationele winst.

Dit breng je mee

 • Je hebt geen 9-17 mentaliteit, bent flexibel en neemt initiatief.
 • Je bent een echte teamplayer die ook graag zelfstandig werkt.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de huidige HACCP normen.
 • Je hebt relevante ervaring en affiniteit met keukenwerkzaamheden.
 • Je hebt relevante ervaring als leidinggevende binnen een horecafunctie.
 • Bij voorkeur ben je in bezit van een SVH diploma en BHV.
 • Je hebt affiniteit met Greenkey ondernemen, woorden als biologisch, maatschappelijk verantwoord en lokaal klinken jou als muziek in de oren.

Onze arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden conform de Museum CAO; salaris: schaal 6 Museum CAO (inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring: € 2.395,- tot € 2.951,- bruto op basis van een 36-urige werkweek); pensioen ondergebracht bij het ABP.

Meer informatie
Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden is op te vragen via Merel Vens, Hoofd Commerciële Zaken. Zij is te bereiken per e-mail op mvens@centraalmuseum.nl .

Solliciteren naar deze functie?
Stuur je motivatie en curriculum vitae per e-mail naar sales@centraalmuseum.nl.

Het Centraal Museum wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons bedrijf.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.