Bibliotheek Bollenstreek: Medewerker Informatie en Advies Warmond / Voorhout

De Bibliotheek Bollenstreek in Warmond of Voorhout zoekt een Medewerker Informatie en Advies Warmond / Voorhout voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe Bibliotheek Bollenstreek verzorgt met acht vestigingen en een volksuniversiteit het bibliotheekwerk in de gemeenten Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. De organisatie is in transitie van een traditionele uitleenbibliotheek naar een bredere maatschappelijk-educatieve bibliotheek. De Bibliotheek Bollenstreek werkt onder meer samen met scholen, welzijnsorganisaties, maatschappelijke en culturele instellingen en lokale overheden. De inrichting van onze vestigingen en dienstverlening is in ontwikkeling om onze kernboodschap zichtbaar en voelbaar te maken: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.”

Bibliotheek Voorhout en Warmond
In servicepunt Voorhout ontvangen wij jaarlijks 20.000 bezoekers, waaronder veel jonge gezinnen. In servicepunt Warmond ontvangen wij jaarlijks ruim 10.000 bezoekers. Naast collectie bieden wij in deze servicepunten een leestafel, printer/ scanner en publiekscomputers. Wij organiseren regelmatig activiteiten waaronder het digi-spreekuur.

In deze servicepunten werken wij met een team van vrijwillige gastvrouwen en -heren.

Wij zoeken een

Medewerker Informatie & Advies

Warmond / Voorhout

20 uur per week

Wie zoeken wij?
Je hebt een gastvrije, dienstverlenende instelling en plezier in het contact met alle klantgroepen van de bibliotheek. Onze klantgroepen zijn onder meer kinderen, jonge gezinnen, ouderen, beperkt digitaalvaardige mensen, mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, laag- en hoogopgeleiden. Jij hebt plezier in het werken met de vrijwilligers die samen met jou de dienstverlening verzorgen. Je bent een flexibele aanpakker die de juiste prioriteiten weet te stellen en zelfstandig kan werken. Je beschikt over goede digitale- en informatievaardigheden en hebt culturele en maatschappelijke belangstelling.

Jouw werkzaamheden

 • Seniorfunctie in een gastvrije ontvangst en het verstrekken van informatie over onze dienstverlening waaronder de collectie, de online bibliotheek en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).
 • Voeren van de uitleen- en klantadministratie.
 • Zo nodig ontvangen van (school)groepen, je bent de rechterhand van de bibliothecarissen bij uitvoering van activiteitenprogramma’s.
 • Uitvoeren van (administratieve) werkzaamheden, waaronder leeskringen, inwerken materialen, coördineren van collectiebeheer op aangeven van de bibliothecarissen.
 • Zorgdragen voor een aantrekkelijke uitstraling van de bibliotheek en (boek)presentaties en voor het goed functioneren van de apparatuur.
 • Coördineren en instrueren van vrijwillige gastheren en -vrouwen.
 • Signaleren en rapporteren van ontwikkelingen in de klantvragen.
 • Suggesties doen over de collectie en informatie- en adviesfunctie aan de vestigingscoördinator en de programmamaker.

Je werkt grotendeels in Voorhout of Warmond en daarnaast een dienst in Sassenheim.

Wat verwachten wij?

 • Mbo4 werk- en denkniveau.
 • Kennis van het bibliotheekwerk in de directe dienstverlening en vakgerichte opleidingen doorlopen of bereidheid deze op korte termijn te volgen.
 • Ervaring in het werken met vrijwilligers.
 • Kennis van het bibliotheek systeem BicatWise of het vermogen dit snel te leren.
 • Goede digitale vaardigheden en affiniteit met digitale media en IT.
 • Ervaring in consumentgerichte dienstverlening zoals bijvoorbeeld hospitality of detailhandel is een pre.

Wat bieden wij?
Een prettige werkomgeving, waarin eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Je werkt in roosterdiensten, ook regelmatig op zaterdag, en bent zo nodig flexibel inzetbaar. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Het betreft een contract van 20 uur verdeeld over 4 dagen voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 5, salaris minimaal € 1.938 en maximaal € 2.788 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantiegeld en 3,25% eindejaarsuitkering. De inschaling wordt gewogen aan de hand van het landelijke “Functiehuis OB/KE”.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Margo Slot, Manager Frontoffice, mslot@bibliotheekbollenstreek.nl, 06-830 674 76.

Sollicitatie
Mail je sollicitatie onder vermelding van MIA Voorhout of MIA Warmond, naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.