ArtEZ University of the Arts: Senior Coördinator – Center Teaching & Learning

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Senior Coördinator – Center Teaching & Learning voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 31-12-2022


ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Kunst – en onderwijs – ontwikkelen zich blijvend. Het is nooit af: wij zijn in de maak. Ook ArtEZ als organisatie en community. Dat kan alleen als we blijven leren en ons blijven professionaliseren

ArtEZ zoekt een

Senior Coördinator – Center Teaching & Learning

1 fte

De afdeling
Het ArtEZ, Center for Teaching and Learning vormt binnen ArtEZ de centrale plek van waaruit professionalisering wordt gefaciliteerd. Het Center for Teaching and Learning dient vanaf een goed doordacht fundament verder uitgebouwd te worden tot een volwaardig organisatieonderdeel, met de volgende taken:

Het ArtEZ Center for Teaching and Learning zal:

 • Bijdragen aan de toekomstbestendigheid van ArtEZ door alle medewerkers structureel te ondersteunen bij hun ontwikkeling via interne of externe trainingen en opleidingen.
 • Mensen samenbrengen met dezelfde leervraag binnen ArtEZ. Door deze medewerkers te verbinden en samen hieraan te laten werken stimuleert het ArtEZ Center for Teaching and Learning het ‘leren in een netwerk’. Het ArtEZ Center for Teaching and Learning is de plek waar de aanwezige kennis in de organisatie zichtbaar wordt gemaakt en gedeeld. Van daaruit kunnen ook interne-informele trainingen voortkomen.
 • Bijdragen aan de strategie en doelstellingen van ArtEZ door leren en ontwikkelen zelf vorm te geven.
 • ArtEZ tonen als een aantrekkelijke werkgever waar ontwikkeling van de medewerkers en het delen van kennis belangrijk is.

In juli 2022 heeft er besluitvorming plaatsgevonden over het ArtEZ Center for Teaching and Learning. Gekozen is voor een tweejarig project, waarbij in september 2024, na een tussentijdse en eindevaluatie, besloten wordt of en in welke vorm het ArtEZ Center for Teaching and Learning voortgezet gaat worden.

Het ArtEZ Center for Teaching and Learning zal in de opstart bestaan uit drie fte; twee coördinatoren en één administratieve ondersteuning. In de projectfase is het Center gepositioneerd bij de directeur Servicebedrijf. Op termijn zal het Center onderdeel worden van de afdeling HR. De vacature die nu wordt opengezet is de senior coördinator. De directeur SB zal samen met deze senior coördinator de selectieprocedure vormgeven voor de junior coördinator en de administratieve ondersteuning.

Je werkzaamheden
Zoals in het projectplan staat beschreven, ligt de focus gedurende de eerste twee jaar op het opbouwen, inrichten en ontwikkelen van het Center for Teaching and Learning. Dat begint met het samenbrengen van de reeds bestaande professionaliseringsactiviteiten binnen ArtEZ. Dit betreffen:

 • BDB / BKE
 • SLB trainingen
 • Interculturele vaardigheden
 • Digitale vaardigheden
 • Crisistrainingen
 • Onboarding

Deze activiteiten maak je inzichtelijk, je verzamelt ze en je zorgt dat ze vanuit het Center for Teaching and Learning worden aangeboden en gefaciliteerd. Dit betekent dat je in gesprek gaat met de diverse stakeholders binnen de gehele organisatie, je stemt de voortgang af met de directeur van het Servicebedrijf en zorgt voor regelmatige updates naar de stakeholders, zoals directeuren, de examencommissie, de afdelingen O&K en HR.

Zodra dit heeft plaatsgevonden, maar mogelijk zelfs al eerder, kunnen ook nieuwe trainingen en leeractiviteiten worden toegevoegd aan het aanbod dat het ArtEZ Center for Teaching and Learning organiseert en faciliteert.

Naast het onderbrengen van de hierboven benoemde trainingen onder één dak, ga je daarom ook direct van start met het aanbesteden van en samenwerken met een externe partij die ArtEZ een standaard trainingsaanbod kan leveren, nieuwe trainingen en leeractiviteiten kan ontwikkelen en kan ondersteunen bij het ontwikkelen naar een lerende organisatie.

Daarnaast zet je je samen met je collega’s in voor de volgende taken:

Administratief / organisatorisch:

 • Planning van de trainingen, portfoliotrajecten en de beoordelingen hiervan, in overleg met trainers, gasttrainers en beoordelaars.
 • Aansturen van de administratief ondersteuner; gezamenlijk initiëren en oppakken van verbeteringen in het administratief proces.
 • Organiseren en voorbereiden werkoverleggen ArtEZ Center for Teaching and Learning team. Contact houden met trainers over organisatorische en inhoudelijke zaken.
 • Capaciteitsplanning binnen het team; waar nodig het regelen en inzetten van externe beoordelaars.
 • Op orde hebben van de digitale werkomgeving (Teams); beheer van lesmaterialen en werkdocumenten.

Beleidsmatig / coördinerend:

 • Interne communicatie over trainingen.
 • Evalueren van de trainingen en werkwijzen en rapportage hiervan (eventueel in samenwerking met O&K) aan het CvB.
 • Realiseren registratie docentkwalificaties in het nieuwe personeelssysteem HR2Day, inclusief communicatie hierover met de organisatie.
 • Inbedding ‘leven lang leren’ in aannamebeleid van ArtEZ, samen met HR .
 • Coördineren van de actualisatie en mogelijk de doorontwikkeling van de trainingen.
 • Externe contacten opbouwen o.a. met Surf, in relatie tot subsidiemogelijkheden behorend bij digitaliseringimpuls Onderwijs.

Je profiel
Wij zoeken iemand die zich met vol enthousiasme toelegt op het opbouwen en inrichten van het Center for Teaching and Learning. Wat je daarbij meebrengt is HBO-werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in het vakgebied van opleidingskunde. Je draagt graag bij aan het ontwikkelen van een visie op leren en opleiden. Beschik je over ervaring met het coördineren en bij voorkeur ook ontwikkelen van een vergelijkbaar organisatieonderdeel bij eerdere werkgevers, dan werkt dat in je voordeel. Je bent een kei in organiseren en ziet wat er wanneer moet gebeuren en wie waarover geïnformeerd moet worden. Pionieren zit in je bloed en je geeft niet snel op als er wat extra geduld uitgeoefend moet worden om zaken voor elkaar te krijgen.

Affiniteit met de kunsten is vanzelfsprekend een pré. Gezien de internationale omgeving en een toenemend aantal Engelstalige opleidingen en onderzoek, is Engels in woord en geschrift geen probleem voor je. Je bent bij voorkeur woonachtig binnen de driehoek Arnhem, Enschede, Zwolle.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van 2 jaar met een omvang van 1,0 fte. Bij goed functioneren en bij voortzetting van het Center for Teaching and Learning bestaat de intentie je contract naar vast om te zetten/ wordt je contract tijdelijk verlengd. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.018,- en maximaal € 4.158,- (functienaam stafmedewerker C, schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we verder nog?

 • Uitgebreide mogelijkheden voor professionalisering, persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
 • Een fijne werkplek waarbij je ook het onderwijsproces van dichtbij kunt meemaken.
 • De flexibiliteit om enkele dagen per week vanuit huis te werken.

Sollicitatie en informatie
Heb je de kennis, kunde en ervaring in huis om aan de slag te gaan als Coördinator Center for Teaching and Learning? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren, zeker als je ook nog een enthousiaste teamgeest en sterke professionaliseringsmentaliteit meebrengt.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Michiel Klatte, directeur Servicebedrijf, via m.klatte@artez.nl. Solliciteren kan tot en met 1 december 2022 via onderstaande sollicitatiebutton. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wij willen u erop attenderen dat wij gebruik maken van sociale media tijdens onze selectieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.