West Den Haag: Educator

West Den Haag in Den Haag zoekt een Educator voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-09-2022West Den Haag is een nationaal kunstinstituut in het hart van het Haagse Museumkwartier. We zijn gefocust op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst. Het doel is actuele kunst te presenteren en te bevragen op welke manier kunst impact heeft op de maatschappij. Met een uitdagend programma van tentoonstellingen, symposia, een uitgebreid educatieprogramma, een muziekprogramma, artist talks en samenwerkingen met organisaties in binnen- en buitenland richten wij ons op een breed publiek. Hierbij staat de kracht van kunst centraal.

West Den Haag is gevestigd in de voormalige Amerikaanse ambassade aan Lange Voorhout 102. Het Rijksmonument van architect Marcel Breuer is, door de gemeente Den Haag, aan West Den Haag ter beschikking gesteld voor een publieke programmering. Het team ontvangt groepen, geeft rondleidingen en legt actief contact met reguliere bezoekers, toeristen en scholen. We besteden hierbij aandacht aan het gebouw en inhoud van de projecten, waarbij dialoog van groot belang is. West Den Haag is 5 dagen per week open.

Wij zoeken per direct een enthousiaste

Educator

12 uur per week

De medewerker educatie maakt beleid voor verschillende doelgroepen. Een van de onderdelen van educatie van West is het programma voor PO en VO scholen dat zich richt op kennisproductie. Je hebt inzicht in nieuwe ontwikkelingen op het gebied kunst en educatie. Je kunt theorie op een creatieve en praktische manier vertalen naar educatieve activiteiten binnen de context van een presentatie-instelling. Je kunt anderen enthousiasmeren en bent een netwerker: je initieert en participeert samenwerkingsverbanden.

Je hebt visie op wat educatie voor West inhoudt, en bent geïnteresseerd in zowel binnen- als buitenschools leren (formeel en informeel). Je denkt daarbij vanuit mogelijkheden van West en de vraag van de doelgroepen. Je kunt theorie op een creatieve en praktische manier vertalen naar educatieve activiteiten binnen de context van een presentatie-instelling. Je ontwikkelt projecten en onderhoudt een relevant netwerk.

Je maakt deel uit van een kleine pool collega’s en stemt af met de directie. De educator opereert als direct aanspreekpunt. Daarnaast heb je functioneel contact met officemanager of directeur als er sprake is van aanvullende werkzaamheden.

De taken bestaan uit

 • Het ontwikkelen, realiseren en evalueren van educatieve programma’s en activiteiten.
 • Begeleiden van groepen leerlingen/studenten en aansturen van externe educatoren.
 • Kennisoverdracht aan een klein team van educatoren en andere medewerkers.
 • Bijdragen aan het programma.
 • Je draagt zorg voor een efficiënte en kwalitatief goede uitvoeringsopdracht en de informatie.
 • Bijdragen aan activiteiten (en subsidieaanvragen) van West.
 • Relevant netwerk voor West uitbouwen en onderhouden.

Je kwaliteiten, opleiding & werkervaring zijn

 • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
 • Kennis van hedendaagse kunst gecombineerd met interesse in eigentijdse ontwikkelingen.
 • Goede beheersing van Office, relevante software pakketten en basiskennis apparatuur.
 • Hands on, communicatief en praktisch ingesteld.
 • Aantoonbare visie op kunsteducatie en kennisproductie, formeel en informeel.
 • Je weet goed hoe je mensen en kinderen kan enthousiasmeren.
 • Enthousiast met een vriendelijke en servicegerichte houding.
 • Bij voorkeur woonachtig in Den Haag.

West Den Haag streeft, bij haar programma, publiek en de samenstelling van het team naar een diverse afspiegeling van de maatschappij met betrekking tot nationaliteit, gender en achtergrond. Enthousiast? Stuur, voor 27 september, een motivatie en een CV naar Kevin Jansen: kevin@westdenhaag.nl

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.