Verzetsmuseum Amsterdam: Medewerker Educatie (werkervaringsplaats)

Verzetsmuseum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Medewerker Educatie (werkervaringsplaats) voor 22,8 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 14-10-2022Verzetsmuseum Amsterdam houdt de herinnering levend aan een periode van dictatuur, oorlog, vervolging en verzet in Nederland en de voormalige koloniën tijdens de Tweede Wereldoorlog in een ruime historische context: een recente historische periode die ingrijpende gevolgen had.

Het museum behandelt ook antikoloniaal verzet tegen Nederland en legt verbanden naar het heden. Het museum belicht vooral persoonlijke verhalen vanuit verschillende perspectieven, zet daardoor aan tot nadenken en geeft inzicht in de waarde van tolerantie, vrijheid en democratie.

Ruim 23% van de bezoekers zijn scholieren die een educatief programma doorlopen; 29% van de overige bezoekers is jonger dan 26 jaar. Op 2 december 2022 opent het Verzetsmuseum een geheel vernieuwde vaste tentoonstelling. Deze is zelfstandig toegankelijk voor mensen met een auditieve, visuele of fysieke beperking. Naast de vaste opstelling beschikt het museum over een wisseltentoonstelling en de kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior. We blijven niet alleen binnen de muren van het museum, maar gaan ook op pad. Met de buurtwandelingen leiden we scholen rond in de Plantagebuurt en met de trailer Junior op wielen komen we langs bij scholen, buurthuizen en bibliotheken.

De afdeling educatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van alle programma’s in het buiten het museum. Dit doen we met vast team bestaande uit vaste medewerkers en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een educatief programma voor leerlingen van het voortgezet-, praktijk- en speciaal onderwijs. Samen met jou staan we het aankomende jaar voor een mooie uitdaging om dit programma uit te voeren en verder door te ontwikkelen.

Net afgestudeerd en op zoek naar werkervaring? Verzetsmuseum Amsterdam biedt een unieke werkervaringsplek binnen de afdeling educatie.

Medewerker Educatie

22,8 uur per week

Wat ga je doen?

  • Je helpt mee met het testen van het nieuwe educatieve programma en doet aanbevelingen voor aanpassingen.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de groepsbezoekplanning. Je handelt mails af en geeft informatie en advies over de educatieve programma’s.
  • Je ondersteunt de vrijwilligerscoördinator. Je bespreekt het bezoek na met de museumdocenten (allen vrijwilligers) en koppelt eventuele feedback terug naar de educatieve dienst.
  • Je begeleid zelf schoolgroepen als er niet voldoende museumdocenten beschikbaar zijn.

Wat bieden wij?

  • Aanstelling voor een periode van negen maanden met ingang van half oktober 2022.
  • Contract: 22,8 uur, schaal 2.1 (€ 1.795,- bij volledig dienstverband van 38 uur per week).
  • Werkdagen: woensdag, donderdag, vrijdag.
  • Voorwaarden: je (m/v/x) bent net afgestudeerd en woont op maximaal 20 km van Amsterdam.

Ter informatie zijn het jaarverslag en ondernemingsplan 2021- 2024 te raadplegen via de website.

Interesse?
Neem contact op met Sandra ter Mijtelen, hoofd educatie en toegankelijkheid: termijtelen@verzetsmuseum.org.

Solliciteren kan door het opsturen van een motivatiebrief met CV, maar ook met een filmpje waarin je jezelf voorstelt en je motivatie toelicht. Reageren kan tot en met 14 oktober 2022.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.