Vendu Rotterdam: Taxateur

Vendu Rotterdam in Rotterdam zoekt een Taxateur, specialist 20ste-eeuwse toegepaste kunst & Design voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenVendu Rotterdam heeft inmiddels een historie van ruim 200 jaar. Senioriteit en jong talent staan hier echt zij aan zij. Met een team van 12 collega’s is kennisoverdracht een belangrijke waarde binnen de organisatie. Klaar staan voor elkaar en door humor wordt verbinding gezocht. Hard werken, aanpakken, dóen.

Ons veilinghuis is een ware doorvoerhaven van Oude Meesters tot Moderne Kunst, van zilver tot juwelen, van antiek tot design, van Europese tot Aziatische kunst en kunstnijverheid.

Momenteel organiseren wij jaarlijks ongeveer 20 veilingen per jaar. Daarnaast verzorgen we taxaties voor verzekering en verdeling bij successie.

Wij zoeken een

Taxateur, specialist 20ste-eeuwse toegepaste kunst & Design

aantal uur in overleg

Ben jij een ervaren taxateur / specialist in 20ste-eeuwse toegepaste Kunst en Design en wil je graag een zelfstandige functie binnen een klein en gedreven team? Wij zoeken jou als onze specialist, vraagbaak, kennisbank en netwerker!

Bij Vendu Rotterdam heb je als specialist steeds weer een nieuwe uitdaging! Zowel bij huisbezoeken als op kantoor kom je de meest bijzondere kunstwerken tegen. Jij weet als geen ander hoe je deze optimaal in ’the spotlight’ kunt zetten.

Hoe ziet jouw dag eruit
Als specialist start je jouw dag op de Kipstraat in Rotterdam. Eerst even koffie en bijpraten met je collega’s. Vervolgens start je met het onderzoeken van een aantal ingekomen objecten. Je weet deskundig en efficiënt de taxatierapporten op te stellen en weet welke stukken het beste tot zijn recht komen in de geplande veilingen. De junior cataloguers horen graag over jouw ervaringen en vragen regelmatig om tips of om jouw visie.

Deze dag heb je een huisbezoek ingepland bij enkele nabestaanden en ter plekke check je de inboedel, geef je accurate omschrijvingen van wat je ziet en maak je afspraken over de stukken die ingediend worden bij de komende veiling. Met een goed gevoel voor tact, discretie, kundig inzicht en commercieel vermogen weet je de juiste toon aan te slaan voor de nabestaanden en volgt er een uitgebreid taxatierapport waar alle partijen tevreden over zijn.

Na een lunch met de collega’s heb je vandaag nog een bespreking over de komende veiling en met dit kleine en hechte team van 12 collega’s weet je dat jullie het met elkaar weer zullen fiksen om een goede veiling neer te zetten. Je bent er trots op dat iedereen er echt voor gaat. Zowel voor, tijdens en na veilingen zet iedereen altijd even die stap extra, werkt in de avond als dat nodig is en draait een extra dienst om alle objecten op tijd bij de koper te krijgen. Jij doet daar graag aan mee en vanwege jouw kennis van 20ste-eeuwse toegepaste kunst en design en merk je dat je collega’s extra op je bouwen en je graag als kennisbank gebruiken.

Aan het eind van de dag staat er nog een afspraak gepland met een Engelstalige inbrenger die graag meer wil weten over zijn objecten. Ook hier draai jij je hand niet voor om en je weet een juiste uitleg en taxatie te geven. Ook voor deze objecten zorg jij vandaag nog voor een uitgebreid taxatierapport en een adequate catalogustekst.

Jouw werk in het kort

 • Het taxeren van objecten bij cliënten op locatie en op ons kantoor aan de Kipstraat.
 • Het opstellen van taxatierapporten en veilingvoorstellen.
 • Reageren op binnenkomende taxatieverzoeken per e-mail en via de online taxatie tool.
 • Onderzoek en catalogiseren van objecten voor onze internationale Design veilingen.
 • Het schrijven van conditierapporten en beantwoorden van vragen over objecten.
 • Corresponderen met externe experts.
 • Regisseren van veilingen en kijkdagen (ook in de avond en in het weekend).
 • Het onderhouden en benutten van jouw netwerk ten behoeve van nieuwe inbreng voor toekomstige veilingen.

Wie ben jij
Je past goed binnen ons team wanneer je je herkent in onze Rotterdamse aanpakkersmentaliteit. Wij zijn doeners en zien dat ook graag bij jou terug. Het is een veelzijdige functie waarbij je jouw prioriteiten goed in de gaten moet kunnen houden.

Wij zijn servicegericht en kijken graag over de grenzen van onze eigen functie heen. Die eigenschappen zien we ook graag bij jou terug. En natuurlijk zoeken we naar jouw expertise als specialist, veilingmeester en taxateur.

Omdat we steeds meer digitaal werken, is het handig als je systemen snel oppakt en je goed uit de voeten kunt met de digitale mogelijkheden binnen de veilingwereld. Tot slot zoeken wij natuurlijk ook naar een gezellige collega met humor, een goede werksfeer is voor ons heel belangrijk!

Ons wensenlijstje in het kort

 • Bewezen ervaring op het vakgebied van 20ste-eeuwse toegepaste kunst en design.
 • Bij voorkeur ervaring binnen het veilingwezen als veilingmeester en als taxateur.
 • Uitstekende onderzoeks- en schrijfvaardigheid.
 • Vaardig in zowel Nederlandse als Engelstalige communicatie.
 • Gedreven en zelfstandig met een proactieve houding.
 • Commercieel en servicegericht.
 • Een flexibele teamspeler die inspringt waar nodig.
 • Goede organisatievaardigheden (je kan omgaan met strakke deadlines).
 • Beschikbaarheid en uren in overleg.

Wij hebben natuurlijk ook veel te bieden

 • Een functie met veel afwisseling en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een jong, leergierig team met aanpakkersmentaliteit en teamspirit.
 • Een werkomgeving met een rijke historie, in hartje centrum en bijzondere veilingen.
 • Onze fulltime werkweek bedraagt 37,50 uur, jouw parttime factor hangt af van jouw wensen.

Ben je enthousiast? Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet:
Wij kijken uit naar jouw sollicitatie via w.moerman@vendurotterdam.nl. Je kunt telefonisch contact opnemen voor meer informatie Met de heer Wim Moerman (directeur) via telefoon 010-4118544

LET OP: De aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk bij het aangaan van een dienstverband bij Vendu Rotterdam.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.