Van Gogh Museum: Teamleider Finance

Het Van Gogh Museum in Amsterdam zoekt een Teamleider Finance voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 06-10-2022‘Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd’. Al onze collega’s leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie. Samen maken we mooie stappen en staan we open voor wat er om ons heen gebeurt. We lopen graag voorop en werken daarbij intensief samen met anderen. We richten ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

Voor de afdeling Finance & Control zijn we op zoek naar een ervaren:

Teamleider Finance

32-40 uur per week

Wat ga je doen?
Een tweeledige functie waarbij jij zowel operationeel als coördinerend aan de slag gaat. Je geeft leiding aan het team Finance, dat uit 5 personen bestaat en deel uitmaakt van de afdeling Finance & Control. De afdeling is verantwoordelijk voor o.a.: bankbeheer, grootboekbeheer, debiteuren- , crediteuren- en loonadministratie. Ben jij die teamleider, die mede bijdraagt aan het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden en daarnaast zorgdraagt voor de volledige maandafsluiting? Is deze uitdagende en enerverende baan boordevol afwisseling wat voor jou? Lees dan verder welke taken onder jouw verantwoordelijkheid komen te vallen:

 • Je stuurt een team van vijf personen aan en monitort en bewaakt deadlines, prioriteiten, prestaties en competenties;
 • Je coacht en motiveert je team en je draagt bij aan een goede samenwerking, zowel binnen je team als in samenwerking met de organisatie;
 • Je hebt oog voor de kwaliteit van de output van je team en voert, waar nodig, veranderingen en verbeteringen door waaronder procesverbeteringen;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de tijdige, juiste en volledige financiële maandafsluiting binnen de Planning & Control cyclus en voert hierbij ook zelf diverse werkzaamheden uit;
 • Je rapporteert aan de Concern Controller.

Wie ben jij?
Je bent een daadkrachtige en coachende hands-on teamleider, die het volgende meebrengt:

 • HBO werk- en denkniveau en een opleiding op gebied van Finance of Accounting;
 • Ruime ervaring met het aansturen van collega’s of teams;
 • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent een benaderbare leidinggevende die duidelijkheid geeft en ook zelf de handen uit de mouwen steekt;
 • Je hebt een proactieve en oplossingsgerichte houding en werkt resultaatgericht;
 • Uitstekende kennis van Microsoft Excel;
 • Kennis van softwarepakket Exact Globe is een pre;
 • Kennis van en ervaring met salarisadministratie is eveneens een pre.

Waar kom je terecht?
In hartje Amsterdam kom je in een sociale en uitdagende werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen. Hier maak je stappen in jouw carrière en draag je bij aan een cultureel merk. De museum CAO is van toepassing op deze functie en het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen 2.208, – en 5.035 euro bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een gezondheidsregeling, reiskostenvergoeding en een museumkaart.

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! Ook als je niet compleet aan het profiel van de functie voldoet, nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature. We zoeken iemand met enthousiasme en relevante werkervaring, maar wat er relevant is, kan jij zelf het beste bepalen. Als jij kunt aantonen dat je de vaardigheden en het enthousiasme hebt dat wij zoeken, laten we ons graag overtuigen. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief (als PDF bestand) vóór 6 oktober 2022, via onderstaande solliciteer-button. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden in de week van 10 oktober 2022.

Als onderdeel van jouw sollicitatie, vragen we je enkele interactieve assessment games te doen om jouw vaardigheden in kaart te brengen. Om deze game te starten, klik hier.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Elke dag weer werken we aan onze missie om een divers publiek te inspireren en mensen nieuwe betekenis en waarde aan hun leven te geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.