Van Gogh Museum: Medewerker Finance

Het Van Gogh Museum in Amsterdam zoekt een Medewerker Finance voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 06-10-2022‘Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd’. Al onze collega’s leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie. Samen maken we mooie stappen en staan we open voor wat er om ons heen gebeurt. We lopen graag voorop en werken daarbij intensief samen met anderen. We richten ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

De afdeling Finance & Control zoekt een

Medewerker Finance

32-36 uur per week

Wat ga je doen?
Als medewerker Finance werk je in een informeel en gezellig team van 5 personen dat deel uitmaakt van de afdeling Finance & Control.

In het team zijn bankbeheer, debiteuren-, crediteuren-, loonadministratie en grootboekbeheer ondergebracht. Als Medewerker Finance ben je verantwoordelijk voor het (mede-) uitvoeren van alle dagelijkse werkzaamheden en lever je een bijdrage aan de maandafsluiting. Je bent een fijne collega met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Werk je secuur? En houd je van cijfers? Houd jij het hoofd koel als er deadlines zijn? Dan is deze baan voor jou en deins je niet terug voor de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Verwerken inkoopfacturen, facturatie, boeken banken en grootboekadministratie;
 • Debiteuren- en crediteurenbeheer;
 • Werkzaamheden m.b.t. de maandafsluiting, zoals controleren van tussenrekeningen en opstellen van balansspecificaties;
 • Je draagt proactief verbetervoorstellen aan t.b.v. de financiële processen en procedures;
 • Je controleert financiële data en deze verwerken op juistheid, tijdigheid en kwaliteit;
 • Je werkt samen met diverse afdelingen binnen de organisatie als vraagbaak op financieel vlak;
 • Je rapporteert aan de Teamleider Finance.

Wie ben jij?
Wij zoeken een leuke collega die het volgende meebrengt:

 • MBO+ werk- en denkniveau en een opleiding in financieel administratieve richting;
 • Een aantal jaren relevante werkervaring;
 • Kennis van administratieve processen en procedures;
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen makkelijk te kunnen schakelen met de verschillende stakeholders;
 • Je hebt een proactieve en oplossingsgerichte houding en werkt resultaatgericht;
 • Goede beheersing van Microsoft Excel;
 • Ervaring met Exact Globe is een pre.

Waar kom je terecht?
In hartje Amsterdam kom je in een culturele en commerciële werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf te halen. Hier maak je stappen in jouw carrière en draag je bij aan een cultureel merk. De Museum CAO is van toepassing. Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 2.547,- en € 3.508,- bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering, museumkaart, reiskostenvergoeding en een gezondheidsregeling.

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! Ook als je niet compleet aan het profiel van de functie voldoet, nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature. We zoeken iemand met enthousiasme en relevante werkervaring, maar wat er relevant is, kan jij zelf het beste bepalen. Als jij kunt aantonen dat je de vaardigheden en het enthousiasme hebt dat wij zoeken, laten we ons graag overtuigen. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief (als PDF bestand) vóór 6 oktober 2022, via onderstaande solliciteer-button. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden in de week van 10 oktober 2022.

Als onderdeel van jouw sollicitatie, vragen we je enkele interactieve assessment games te doen om jouw vaardigheden in kaart te brengen. Om deze game te starten, klik dan hier.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Bij vergelijkbare geschiktheid geven we voorrang aan mensen die onze organisatie nog gevarieerder maken. Zo representeren we vanuit onze interne organisatie ook onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.