Transnatural: Stagiair(e) Assistent Curator & Label coördinator

Transnatural in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Assistent Curator & Label Coördinator voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 21-10-2022Transnatural maakt inhoudelijk, geëngageerde tentoonstellingen en programma’s sinds 2010 waarin makers, overwegend kunstenaars en ontwerpers, reageren op de mondiale ontwikkelingen en uitdagingen van deze tijd. Het programma wordt gekenmerkt door een rijke, nieuwe wereld waarin de mens, technologie en natuur samenwerken en versmelten. Kunst en design staan centraal in kruisbestuiving met techniek en wetenschap. Baanbrekende ideeën en werken vormen de basis van het programma, gedreven door verbeelding, experiment en innovatie.

Het nieuwe Radical City Inc. programma gaat over de stad op natuur inclusieve wijze geheel anders benaderen en geijkte zaken op allerlei wijzen ook radicaal te herzien, nu en kijkend naar de verre toekomst.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze stagiair(e) met een hands-on mentaliteit.

Stagiair(e) Assistent Curator & Label Coördinator

16 tot 24 uur per week, voor minimaal 6 maanden

Wie zoeken wij?
Je hebt een sterke affiniteit met de cultureel-maatschappelijke oriëntatie van Transnatural en hebt kennis van en enige werkervaring in het kunst- en designveld. Jij bent onder andere verbaal sterk, schrijft aantrekkelijk (Nederlands / Engels), kan goed plannen en organiseren, handelt accuraat, beschikt over een bepaalde mate van zelfstandigheid en je bent bovenal sociaal vaardig.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame stage met de mogelijkheid mee te werken aan de verdere ontwikkeling van verschillende onderdelen binnen de organisatie, zoals productie en de promotie van culturele evenementen of het aanscherpen van de kunst & design collectie en haar marketing. De exposities en programma’s vinden plaats bij Transnatural en plekken als EYE filmmuseum en in de openbare ruimte. Het Label is jaarlijks te vinden op beurzen in het buitenland zoals in Milaan en Parijs (gedurende COVID periode minder / niet). We moedigen eigen initiatief en onderzoek bijzonder aan en is er de mogelijkheid om door te groeien. Een stagevergoeding is beschikbaar.

Taken
Assistant Curator
Binnen de functie Assistant Curator werk je in een klein team en ondersteun je de Curatoren en hoofd Producent in hun werkzaamheden. Je bent mede verantwoordelijk voor de resultaten die we gezamenlijk boeken. Taken zijn onder andere:

 • assisteren programma ontwikkeling en redactie werkzaamheden;
 • assisteren coördinatie & productie events;
 • mede opstellen contracten;
 • deals partners en toeleveranciers;
 • assisteren vormgeving expo’s;
 • assisteren productie events;
 • opbouw / afbouw begeleiden.

Label coördinator
Binnen de functie Stagiair(e) Label Coördinator ondersteun je de Directeur en Label manager in hun werkzaamheden door onder andere:

 • assisteren in de ontwikkeling van de collectie;
 • bedenken en uitvoeren van verschillende marketing PR acties online, op websites en (sociale) media acties;
 • mede redigeren van de promotieteksten;
 • verspreiden van middelen en mailings;
 • beurspresentaties voorbereiden en uitvoeren;
 • meewerken aan het vergroten van de bekendheid van het merk Transnatural.

Volg je een HBO / MA / Universitaire studie? Stuur dan je sollicitatiebrief met korte motivatie en CV voor 21 oktober 2022 naar Arjen Bangma, arjen@transnatural.org. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen via 020 7740862 (maandag tot en met vrijdag).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze TransnaturalTransnatural label.