Toneelgroep Oostpool: 1e Productieleider

Toneelgroep Oostpool in Arnhem zoekt een 1e Productieleider voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2022Toneelgroep Oostpool uit Arnhem maakt als groot, nationaal theatergezelschap voorstellingen over onderwerpen waar we het vandaag en morgen over moeten hebben. En dat doen we bij voorkeur met zoveel mogelijk verschillende mensen, met verschillende achtergronden en inzichten, onder de bezielende artistieke leiding van Daria Bukvić. Jaarlijks zien zo’n 75.000 mensen een productie van Toneelgroep Oostpool. We spelen in de grote zalen, kleine zalen, op festivals en scholen. Met onze voorstellingen in een reizende theatertrailer bereiken we ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland.

Hoe nu mens te zijn? is de vraag die aan al de voorstellingen en activiteiten van Toneelgroep Oostpool ten grondslag ligt en die is opgebouwd uit drie artistieke kernwaarden. Ten eerste vertrekken we vanuit het nu. Het werk van Oostpool is maatschappelijk urgent en durft confronterend te zijn. Het gezelschap kenmerkt zich door jong talent; de generaties die nú verandering brengen en de toekomst in zich dragen. Ten tweede stellen we de mens centraal. Oostpool toont verhalen over de mens die eigen durft te zijn én naar verbinding zoekt met anderen. Ten derde stellen we vragen. Oostpool is nieuwsgierig naar nieuwe verhalen en stelt het actief luisteren naar de ander centraal. Ze vraagt zich hardop af hoe dingen anders kunnen of misschien wel moeten.

Oostpool wil een inclusieve community zijn van zo’n 30 vaste medewerkers en tientallen tijdelijke medewerkers, die zich op projectbasis voor korte of langere tijd aan het gezelschap verbinden. En hoewel we als groot, nationaal theatergezelschap het land doorkruisen met onze producties, vinden we al bijna 70 jaar ons thuis in Arnhem. Huis Oostpool is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen. Waar we een podium zijn voor jonge makers, aanstormende talenten en gevestigde gezelschappen uit stad, regio en het land, die we een warm hart toedragen. Huis Oostpool, een plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis mogen en kunnen voelen.

De afdeling die de producties van Oostpool projectmatig en technisch begeleidt, is de organisatorische backbone van onze organisatie. Op deze afdeling worden op professionele en flexibele wijze de prachtige artistieke ideeën en concepten van het artistieke team geconcretiseerd, geproduceerd en gerealiseerd in nauwe samenwerking met de betreffende regisseur/maker. Het team bestaat uit het hoofd productie en techniek, twee productieleiders, producerend en uitvoerend technici en de mensen van het kostuumatelier. Voor deze afdeling zijn wij op korte termijn op zoek naar:

1e Productieleider

32-40 uur per week

Je functie
Als 1e productieleider (hierna: productieleider) leid je vanaf het moment dat een artistiek concept is geboren zelfstandig het volledige project. Beginnend bij de vertaling van het concept naar een gedegen projectplan, uitmondend in tournee van shows voor de grote en/of kleine zaal, of op andere locaties zoals in clubs en buitenruimtes. Je vormt per project een duo met de artistiek eindverantwoordelijke van het project (veelal de regisseur/maker). Samen brengen jullie het verhaal dat verteld moet worden tot leven op gave locaties in het Oosten en de rest van Nederland.

In een project ben je dé schakel en verbinder tussen de verschillende kernfuncties van Oostpool. Je inventariseert de wensen en eisen van het artistiek team en zet dit om naar productieactiviteiten. Je bent per productie eindverantwoordelijk voor de voorbereidingen en de organisatie van castings/audities, personele planning, pre-productie, technische productie, repetities, montage, de landelijke tournee, evaluatie en afronding. Je wordt hierbij waar nodig gecoacht door Jeroen.

Je stelt een projectplan op in nauwe samenwerking met alle disciplines (onder andere artistiek, techniek, marketing, educatie/interactie, zakelijk). Je voert deze uit met bijbehorende begroting en stelt deze indien nodig bij. Je begeleidt samen met de regisseur/maker alle betrokkenen bij het project, stuurt aan en bij waar nodig en bewaakt een veilige en inspirerende werkomgeving.

Productieleider zijn betekent een dynamische baan die regelmatig veel flexibiliteit vraagt in werktijden en piekbelasting. Het is daarom van belang dat je in de buurt van Arnhem woont of wilt gaan wonen.

Welke kwaliteiten en ervaring zoeken wij?

 • Je staat in verbinding met het kunstenaarschap van onze makers zonder daarbij het praktisch realisme uit het oog te verliezen.
 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden en een coachende, inclusieve leiderschapsstijl.
 • Je bent een organisatietalent met oog voor mens en detail en je bent niet snel gek te krijgen.
 • Je neemt makkelijk beslissingen en stelt prioriteiten onder druk.
 • Je weet projectbegrotingen en projectplannen op te stellen en te bewaken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je werkt en denkt op hbo-niveau en hebt bij voorkeur de opleiding Productie Podiumkunsten afgerond.
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie in de podiumkunsten.
 • Je bent leergierig en bereid om je verder te bekwamen in professioneel projectmanagement en persoonlijk leiderschap.

Wat bieden wij?

 • Een leergierig en veerkrachtig gezelschap.
 • Een sterk merk met veel potentieel.
 • Een technische en productionele ‘geoliede machine’ die uitblinkt om zijn flexibiliteit en innovatie.
 • Gedreven collega’s met oog voor de lange historie én toekomst van Toneelgroep Oostpool als landelijk gezelschap met Oostelijke wortels.
 • Een tijdelijke aanstelling die we bij goed functioneren omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Salariëring conform de cao Toneel & Dans 2022/2023, schaal VII (fulltime salaris minimaal € 2.699,- en maximaal € 4.218,- bruto, exclusief 8% vakantietoeslag, prijspeil 01-01-2022). Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring.

Oostpool is een organisatie in ontwikkeling. We zetten op dit moment en de komende jaren belangrijke stappen op het vlak van inclusiviteit, veiligheid, nieuwe organisatievormen en werkprocessen. We zoeken daarom iemand die zin heeft om hier middenin te staan en met de organisatie te onderzoeken wat deze aandachtsgebieden bij Oostpool de komende jaren kunnen inhouden en hoe we onze artistieke visie kunnen waarmaken vanuit een innovatieve, vernieuwende context. We streven naar een open, warme en nieuwsgierige houding naar iedereen die betrokken is bij Oostpool en zoeken iemand die plezier heeft om artistieke concepten door middel van professioneel projectmanagement naar geweldige publiekservaringen te vertalen.

Jeroen: “Het fijne van bij Oostpool werken is dat de basishouding van productie en techniek is: ‘ja, gaan we doen’. Uiteraard binnen het verantwoord haalbare, zowel op praktisch als menselijk niveau. Onze afdeling houdt van de inspirerende dialoog met artistiek en is daarmee meer dan facilitator.”

Geïnteresseerd?
Stuur je motivatie met cv vóór 30 september naar  hr@toneelgroepoostpool.nl.

Vragen over de inhoud van de vacature kun je stellen aan Michiel Nannen, zakelijk directeur, via michiel@toneelgroepoostpool.nl of via 026-443 76 55. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 6 oktober. Een tweede gesprek vindt plaats op 11 oktober.

Toneelgroep Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.