Theaterfestival Boulevard: Stagiair(e)s Programmateam

Theaterfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch zoekt Stagiair(e)s Programmateam voor minimaal 2 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 10-10-2022Theaterfestival Boulevard is een toonaangevend zomerfestival in en om de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Voor jong en oud. Elf dagen tonen we (inter)nationale interdisciplinaire podiumkunsten met een duidelijke liefde voor Vlaams werk en een stevige lokale bedding. Naast ons festivalhart in het Zuiderpark, sloegen we onze tent in 2022 weer trots op op de Parade en stonden we op diverse podia en locaties, waaronder een wel heel bijzondere samenwerking met de leerlingen van BBS De Kruiskamp. Onder de uitnodiging Come Together, Right Now! presenteerden we een zeer betrokken generatie makers die belang hecht aan de relatie met hun publieken.

Periode in overleg, diverse mogelijkheden gedurende het hele jaar, verschillende focus en specialisaties mogelijk.

Stagiair(e)s Programmateam

minimaal 2 dagen per week, in overleg

Omschrijving
Ter ondersteuning van de diverse taken van het programmateam van Theaterfestival Boulevard zoeken wij stagiair(e)s. De invulling van de stage wordt in overleg met de ambities en wensen van de stagiair(e) vormgegeven.

Het programmateam ziet gedurende het jaar veel voorstellingen en correspondeert daarover met makers. Zij drukt een grote stempel op de artistieke lijn van het festival en kiest en ontwikkelt mede de context waarbinnen de producties het best tot hun recht komen. Van het kiezen van de juiste locaties voor de locatieproducties tot het in detail mede ontwikkelen van het festivalhart. Van nagesprekken bij voorstellingen tot verdiepende werksessies. Zij verzamelen alle vragen van de gezelschappen en zorgen dat die in het bredere team van Boulevard terechtkomen. Daarnaast organiseren zij tussentijds evenementen als de Vriendenavond of de vrijwilligersbijeenkomsten.

Wij bieden stageplaatsen aan studenten met een organisatietalent en wens, die het interessant vinden om het artistieke proces van dichtbij mee te maken en mee willen denken hoe wensen en plannen naar de praktijk om te zetten zijn. Ook bieden we stageplaatsen aan studenten die graag willen bijdragen aan het artistieke gesprek, en zijn/haar/hun focus willen leggen op de manier waarop artistieke lijnen worden uitgezet en de context wordt bepaald.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een geëngageerde wo-/hbo-student(e) met gezond verstand en een grote affiniteit met theater. Je bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, bent enigszins flexibel en goed georganiseerd. Je vindt het leuk om voor Boulevard voorstellingen te gaan bezoeken. We waarderen het als iemand inhoudelijk prikkelend meedenkt en wil leren over inhoudelijke en productionele kanten van het programmeren. Je bent gedurende jouw stageperiode minimaal twee dagen in de week beschikbaar (dagen/ uren in te delen in overleg).

Wat bieden wij?
Creatieve en dynamische werkplek waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en zelfstandige opdrachten in een professionele context en begeleiding. Daarbij geeft het festival door de vele artiesten en gezelschappen en het grote aantal samenwerkingspartners een stevige kennismaking met de beroepspraktijk. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Mail je motivatie met cv voor 10 oktober naar programmeur en festivaldramaturg Nina Aalders – Nina@festivalboulevard.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.