Theater Lampegiet: Medewerker Programmering

Theater Lampegiet in Veenendaal zoekt een Medewerker Programmering voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-09-2022Theater Lampegiet is hét theater van Veenendaal. Waar het presenteren en faciliteren van kwalitatief hoogwaardige theaterervaringen voorop staat. Waar bespelers van podiumkunsten en liefhebbers elkaar treffen in de meest optimale omstandigheden.
Vanuit een gastvrije en betrokken houding gaat Theater Lampegiet verbindingen aan in alle geledingen van de samenleving om ieder individu te raken en te verrijken. Als netwerkorganisatie staat het theater centraal in de gemeenschap. Dat uit zich onder meer in samenwerkingen met culturele instellingen, maatschappelijke -en zakelijke organisaties. Ieder seizoen bevat professionele en amateurvoorstellingen, eigen evenementen en zakelijke verhuringen.

Kom jij werken bij het kloppend hart en dé culturele ontmoetingsplaats voor stad en regio?

Medewerker Programmering

16 uur per week

Grote rondreizende musical producties, prachtige toneelstukken, fascinerende balletten. Cabaret van gevestigde namen tot aanstormend talent. Muziek in alle soorten en maten. De programmering van Theater Lampegiet bevat zo’n 130 professionele veelzijdige voorstellingen per seizoen. Het publiek komt uit Veenendaal en de regio. Bereikbaar, gastvrij en professioneel klantgericht zijn kernwaarden waarvoor bezoekers terugkeren. In de basis echter, is het de programmering waar het om draait. En daarom zoeken we jou!

Als Allround Medewerker Programmering ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het programmabeleid. Je voert de programmering van podiumkunsten uit, onder verantwoordelijkheid van de directeur. Voor iedere doelgroep zoek je passende voorstellingen. Geen dag is hetzelfde!

Je onderhoudt contacten met impresariaten, gezelschappen en producenten. Als interne verbinder verstrek je de informatie over de programmering aan je collega’s. Daarom werk je, behalve met de directeur, ook nauw samen met je collega’s van marketing / communicatie en techniek. Uitvoeren van regiediensten bij voorstellingen / evenementen kan deel vormen van je werk. Je draait ongeveer één keer per week een regiedienst tijdens een voorstelling, volgens een onderling afgestemd rooster.

Wie we zoeken
Je bent een energieke, spontane persoonlijkheid met 2 á 3 jaar ervaring als medewerker programmering bij een ander theater óf je hebt aan impresariaatzijde gewerkt met directe betrokkenheid tot producties. Je bent een spil in voorstellingsprogrammering en een plezierige vraagbaak voor je collega’s. Als geen ander weet jij de ins en outs, sterktes en kansen van de voorstellingen die ingekocht zijn. Je werkt graag in een dynamisch en multidisciplinair team, waar samenwerken cruciaal is.

 • Je draagt per seizoen (september-juni) zorg voor de planning en selectie van voorstellingen in onze middelgrote zaal (555 stoelen). De programmering past niet alleen naadloos in de kalender, maar kent ook een zo optimaal mogelijke verdeling in genres
 • Hierin werk je regelmatig samen met de directeur, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de programmering. Zodra er voldoende overdracht heeft plaatsgevonden, werk je steeds zelfstandiger onder supervisie van de directeur
 • Je hebt hiervoor contact met impresariaten en agenten en bent goed op de hoogte van de volle breedte van aanbod in de culturele sector
 • De contractuele afspraken leg je vast en je verzorgt samen met de Coördinator Ticketing en onze Controller de financiële en administratieve uitvoering
 • Je houdt rekening met de juiste klantsegmenten, die je afstemt met de directie en Marketing / CRM collega’s
 • Je werkt mee aan de optimale klantreis en inhoudelijke beleving voor onze bezoekers

Wat we van je verwachten

 • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
 • Je bezit een creatieve geest en een analytische denk- en werkwijze
 • Je beschikt over organisatietalent in een veelzijdige en soms complexe operatie
 • Je hebt een goed gevoel voor processen en zorgt ervoor dat afspraken nagekomen worden
 • Je hebt een relevante MBO of HBO opleiding met een diploma afgerond
 • Je bent flexibel, ook in je werkdagen en –tijden
 • Je bent integer, servicegericht en collegiaal en staat stevig in je schoenen
 • Je blijft graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in het vakgebied

Wat we je bieden
Een functie in een culturele, afwisselende werkomgeving in een bevlogen, collegiaal team. Het betreft in eerste instantie een functie voor bepaalde tijd van een jaar, met de intentie tot een vast dienstverband. Salariëring is conform de CAO Nederlandse Podia. Verder zijn een laptop van de zaak en budget om jezelf verder te ontwikkelen beschikbaar. Ook mag je kosteloos naar al onze voorstellingen.

Wil je solliciteren?
Stuur dan vóór 30 september 2022 je cv en motivatiebrief naar vacature@lampegiet.nl t.a.v. Patrick Marcus, directeur. Heb je vragen over deze vacature? Stel ze dan via bovenstaand e-mailadres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.