’t Spectrum Schijndel: Bestuursleden

’t Spectrum Schijndel in Schijndel zoekt Bestuursleden voor gemiddeld 8 uur per maand | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geen’t Spectrum is een prachtige, multifunctionele accommodatie, gelegen in de driehoek Den Bosch, Eindhoven en Veghel. Dit moderne, transparante gebouw in het hart van het bruisende Schijndel biedt tal van faciliteiten voor de meest uiteenlopende evenementen. Naast de organisaties die permanent gehuisvest zijn in het gebouw, is ’t Spectrum dé plek waar stichtingen, verenigingen, instellingen en bedrijven elkaar ontmoeten tijdens bijzondere festiviteiten en (zakelijke) bijeenkomsten.

In ’t Spectrum bevinden zich diverse zalen, waaronder de in 2018 geopende Podiumzaal; een theaterzaal met 242 stoelen. In samenwerking met de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade worden hier zo’n twintig professionele voorstellingen per seizoen geprogrammeerd. Ook worden er films gedraaid en wordt de ruimte verhuurd voor culturele activiteiten en (zakelijke) evenementen.

Wij zoeken bestuursleden voor stichting ’t Spectrum Schijndel.

Bestuursleden

gemiddeld 8 uur per maand

Voor de exploitatie van het pand is een nieuwe stichting opgericht die tevens verantwoordelijk is voor de uitvoering van de inhoudelijke opdracht, die voortvloeit uit de subsidiebeschikking met de gemeente Meierijstad, die eigenaar is van het gebouw. Het faciliteren van de organisaties die in het pand gehuisvest zijn, het organiseren van culturele activiteiten en het samenbrengen van ideeën en bewoners is onderdeel van die opdracht.

Het betreft hier een bestuur op afstand; het bestuur is verantwoordelijk voor de uitvoering van de inhoudelijke opdracht en is werkgever. Het bestuur bepaalt het beleid van alle processen die de resultaten en de kwaliteit van de stichting dienen. Gezocht wordt naar personen die vanuit hun persoonlijke vaardigheden en capaciteiten de organisatie versterken en fungeren als sparringpartner voor de coördinator. De uitvoering is belegd bij een kleine professionele organisatie (7 fte) onder leiding van een coördinator die rapporteert aan het bestuur.

Wie zoeken we?
Het nieuw te benoemen bestuur bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 leden, waaronder een voorzitter, secretaris en penningmeester. Het betreft een onbezoldigd bestuurslidmaatschap, de tijdsinbreng is gemiddeld 8 uur per maand.

Deelgebieden vaardigheden waarop geselecteerd wordt:

  • Kennis van (en ervaring in) kunst en cultuur;
  • Kennis van (en ervaring in) financiële zaken;
  • Kennis van (en ervaring in) organisatorische en juridische aspecten;
  • Een netwerk in de sector en/of een netwerk in Meierijstad en omgeving;
  • Een politieke antenne, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen met de overheid;
  • Geen directe binding met stakeholders van ’t Spectrum.

Het bestuur onderschrijft de code cultural governance, de code fair practice/fair pay en de code diversiteit en inclusie als basis voor haar handelen.

Geïnteresseerd in deze functie?
Stuur dan je motivatie met cv en foto naar info@spectrumschijndel.nl, t.a.v. Maartje van der Schoot. Bij vragen kun je contact opnemen met Maartje of Jeroen via info@spectrumschijndel.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.