STRP: Stagiair(e) Educatie

STRP in Eindhoven zoekt een Stagiair(e) Educatie voor 16 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-10-2022STRP wil met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, media-makers en denkers een open dialoog opzetten over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst.

Over STRP
STRP wil met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, media-makers en denkers een open dialoog opzetten over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst. STRP gelooft dat de noodzakelijke veranderingen om te komen tot een gezonde ecologie, economie en een onverdeelde samenleving, fundamenteel en radicaal moeten zijn.

We gaan het niet redden met snelle designeroplossingen en een blind vertrouwen in nieuwe technologie. STRP biedt sinds 2006 nieuwe scenario’s voor de toekomst, dialoogsessies, een festival, een internationale tentoonstelling, workshops, rondleidingen, een uitgebreid educatief programma, muziek en performances. Elk jaar coproduceren we meerdere nieuwe kunstwerken in samenwerking met opkomende kunstenaars.

STRP Onderwijs
STRP Onderwijs organiseert tours, workshops, projecten en bijeenkomsten voor leerlingen, studenten en onderwijsmakers. Dat doen we tijdens onze evenementen, zoals STRP Festival, maar ook op locatie zoals op scholen of evenementen van partners. Met de onderwijsprogramma’s van STRP verkennen jongeren de creatieve mogelijkheden van technologie, reflecteren ze op technologische ontwikkelingen en ontdekken ze hoe technologie kan helpen bij de grote vragen en uitdagingen van onze tijd. In een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen en verandering de enige constante is, vindt STRP het van belang dat jongeren onderzoekend, kritisch en creatief zijn. We stimuleren jongeren om na te denken over wat zij zelf vinden en wat zij zelf wensen. Zo ervaren zij dat ze zelf richting kunnen geven aan de toekomst. Via de weg van verbeelding en de denk- en verbeeldingskracht van kunstenaars komen we tot nieuwe opbouwende toekomstscenario’s.

STRP Spacemakers
Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs voor jongeren van verschillende leeftijden en studierichtingen. Deelnemers geven samen met een kunstenaar hun eigen artistieke project vorm vanuit een eigen projectruimte in Eindhoven. Gedurende een aantal maanden zijn zij bij STRP en STRP Festival betrokken als maker, organisator, programmeur en producent. De kunstenaar inspireert de groep en kiest met hen uit wat zij precies gaan doen binnen het jaarthema van STRP. Samen werken ze toe naar een kunstproject waarin een publiek wordt meegenomen in hun gedachtes en ideeën rond het thema met bijvoorbeeld een kunstinstallatie, filmvertoning of workshop. Het daagt jongeren uit om te denken, te maken en boven hun eigen verwachting uit te stijgen. Jongeren van zowel het voortgezet onderwijs, mbo en hbo kunnen zich aanmelden.

STRP’s afdeling educatie is op zoek naar een stagiaire vanaf september-december 2022. We bieden een meewerkstage kunsteducatie.

Stagiair(e) Educatie

16 tot 40 uur per week

Meewerkstage kunsteducatie
Je ontwikkelt en voert van een deel van het kunst-educatieve programma uit van STRP Festival 2023 voor verschillende doelgroepen die het festival bezoeken van 12 tot en met 14 april 2023 (voornamelijk bovenbouw primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo). Dit programma bestaat uit een expo-rondleidingen en workshops die samen worden ontwikkeld met kunstenaars en designers. Daarnaast houd jij je bezig met het bedenken van kleine kunst-educatieve opdrachten en vraagstukken geïnspireerd op het thema, de kunstwerken en/of de kunstenaars van STRP Festival voor STRP Onderwijs DigiSchool.

Ook krijg je de mogelijkheid om mee te kijken met en mee te werken aan verschillende programma’s en projecten van STRP Onderwijs. Door onze open organisatiestructuur krijg je veel mee van alle aspecten die komen kijken bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s én een festival op het gebied van organisatie, communicatie en productie. Je wordt aangestuurd en begeleid door het hoofd Educatie.

Meer info stage bij STRP
Het gaat om een meewerkstage met een start tussen begin september en eind december, voor minimaal 5 maanden en minstens 2 dagen per week. De exacte beginperiode en de duur zijn bespreekbaar.

Functie-eisen

 • Je volgt een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding in de richting van marketing, communicatie, educatie of media;
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur, technologie en maatschappelijke thema’s en bent enthousiast over de programma’s van STRP;
 • Je houdt van creatieve concepten ontwikkelen, plannen, overzicht houden en organiseren;
 • Je wilt (meer) leren over de communicatie, organisatie en productie van kunstprogramma’s en -projecten;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift, ook is de beheersing van de Engelse taal een pre;
 • Je bent initiatiefrijk, enthousiast, creatief, flexibel en zelfstandig;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met Adobe Illustrator, Photoshop en InDesign;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in regio Eindhoven.

STRP biedt

 • Een inspirerende stageplaats met programma’s, projecten en evenementen rondom kunst, technologie en maatschappelijke thema’s;
 • Uitgebreide persoonlijke begeleiding;
 • Een zelfstandige en afwisselende stage, veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om je eigen plannen of initiatieven te ontwikkelen;
 • Een open en dynamische werksfeer;
 • Een stagevergoeding van € 250 bruto per maand op basis van 40 uur werk per week.

Solliciteren
Mail een korte motivatiebrief en cv naar Shirley Hendrikse, hoofd Educatie: shirley@strp.nl. Vermeld daarbij voor welke periode en hoeveel uur je een stageplaats zoekt. Stuur je sollicitatie minimaal vier weken voor aanvang van je stageperiode en uiterlijk 15 oktober 2022. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.