Perdu: Productieleider

Perdu in Amsterdam zoekt een Productieleider voor 20 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-10-2022Perdu, stichting voor poëzie en experiment, is al ruim dertig jaar actief in het Amsterdamse culturele veld. Perdu staat voor het stimuleren en onder de aandacht brengen van bijzondere literatuur en het onderzoeken van de relaties tussen die literatuur, andere disciplines, en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Perdu omvat een theater voor poëzie en experiment, een gespecialiseerde poëzieboekhandel en een kleine uitgeverij. Ook organiseert Perdu workshops creatief schrijven.

De organisatie bestaat op dit moment uit een directeur, een medewerker externe programmering, een technicus, een medewerker Toegankelijkheid & inclusie en een PR&Communicatie freelancer, die alles in goede banen leiden. De vrijwilligers geven voor een groot deel invulling aan onze activiteiten

Stichting Perdu ontvangt voor de periode 2021-2024 een structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), en heeft daarnaast substantiële eigen inkomsten.

Per 17 oktober zijn wij op zoek naar een

Productieleider (x/v/m)

20 tot 24 uur per week

Hen/zij/hij is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de externe en interne programmering van Perdu. Daarnaast ben je ook aanspreekpunt voor de boekhandelaren van onze poëzieboekhandel en houd je overzicht over hun werkzaamheden. In deze functie werk je nauw samen met de medewerker externe programmering, de zaaltechnicus en een PR & Communicatie freelancer. Je rapporteert aan de directeur van de Stichting.

Kerntaken functie

 • Je zorgt voor heldere, soepel lopende logistieke processen en houdt het overzicht over een drukke programmeringsagenda voor zowel de externe programmering (zaalverhuur) als de eigen programmering.
 • Je bent de spil tussen de externe huurders, de medewerkers en de vrijwilligers.
 • Je maakt roosters voor de boekhandel (inclusief externe boekentafels) en de barvrijwilligers.
 • In samenspraak met de redactie doe je voorstellen m.b.t. een optimale workflow.
 • Dankzij deze heldere processen, goede afspraken en een strakke planning creëer je werkomstandigheden waarin vrijwilligers optimaal gemotiveerd blijven en zich optimaal kunnen ontplooien.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de boekhandelaren met betrekking tot de administratie (kassasysteem) en ondersteunt bij de inkoop.
 • Je neemt deel aan het wekelijkse medewerkersoverleg.

Profiel en competenties

 • Je hebt een meer dan gemiddelde affiniteit met taal, poëzie of literatuur.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als producent in de theater- of festivalbranche, zaalprogramma’s of events.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van vrijwilligers.
 • Je begrijpt dat procesmatig werken en zaken op papier zetten leidt tot een betere werksfeer.
 • Je hebt een goede beheersing van het Engels.
 • Je bent gemiddeld 20 tot 24 uur per week beschikbaar en bent gewend aan flexibele werktijden (de eerste maanden ben je geregeld aanwezig bij programma’s in de avond).
 • Je woont binnen reisafstand van Amsterdam.

Wat bieden wij
Perdu biedt een inspirerende werkomgeving met gemotiveerde vrijwilligers en professionele ondersteuning. Je krijgt veel bewegingsvrijheid om de stichting verder te ontwikkelen in samenspraak met de directeur, de medewerkers, vrijwilligers en het bestuur. De functie is ingedeeld in schaal 6 van de cao-podiumkunsten 2021. Een pensioenregeling maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

In eerste instantie wordt een contract voor 1 jaar aangeboden met een proeftijd van 1 maand. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?
Stuur uiterlijk zondag 2 oktober een motivatiebrief en cv naar steve@perdu.nl. Voor vragen omtrent deze functie kun je op hetzelfde e-mailadres terecht. Een casus/opdracht maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. De eerste gesprekken plaats in de week van 3 oktober.

Stichting Perdu streeft naar diversiteit in het team, de programmering, onze partners en ons publiek. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.