Stichting de Vrolijkheid: Landelijk Coördinator

Stichting de Vrolijkheid in Amsterdam zoekt een Landelijk Coördinator voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-09-2022Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders. Samen realiseren zij wekelijks meer dan 100 workshops en kunstprojecten op asielzoekerscentra (azc’s) door heel Nederland.

Met dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst investeert de Vrolijkheid in de ontwikkeling en empowerment van jonge azc-bewoners. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

De Vrolijkheid werkt momenteel in 27 azc´s. Het netwerk omvat ruim vijftig coördinatoren en honderden vrijwilligers en professionele kunstenaars. Op het landelijke kantoor in de Houthaven in Amsterdam werken achttien medewerkers die dit netwerk ondersteunen en organiseren. Hiervoor zoeken wij een ervaren en creatieve

Landelijk Coördinator

32 uur per week

Als Landelijk Coördinator ben je een belangrijke schakel tussen kantoor en de teams die in het land werken. Je draagt zorg voor de coördinatie, organisatie en deels uitvoering van de werving, aansturing en begeleiding van de teams van de Vrolijkheid in het land. Jij bezoekt wekelijks azc’s en voert voortgangsgesprekken, draagt de visie over van De Vrolijkheid, inspireert teams en stuurt bij waar nodig. Je bent een intuïtieve leider die kan werken in een inclusieve werkomgeving.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Werving, selectie, begeleiding en aansturing van de lokale teams van de Vrolijkheid, m.n. de programmacoördinatoren
 • Opstellen en succesvol uitvoeren van jaarplannen, projectplannen, begrotingen, rapportages en procedures en anderen hierbij begeleiden en ondersteunen
 • Beheer, coördinatie en onderhoud van teamdossiers in een CRM informatiesysteem
 • Bijdragen aan diverse fondsenwervende activiteiten.
 • Opbouwen en onderhouden van goede relaties met relevante partners binnen en buiten het netwerk, in het bijzonder vertegenwoordigers van het COA.
 • Monitoring van naleving van kwaliteitskader en het uitdragen van artistiek en methodisch beleid
 • Bijdragen aan externe presentatie van de Vrolijkheid richting relevante partners en publiek

Opleiding, kennis en ervaring

 • HBO/WO-werk en denkniveau
 • 3 tot 5 jaar werkervaring in een leidinggevende functie
 • Bij voorkeur basiskennis P&O, goede doelen organisaties en vrijwilligersorganisatie
 • Actuele kennis over vluchtelingenbeleid en -opvang in Nederland
 • Gevoel voor en kennis over inclusie- en diversiteitsbeleid
 • Aantoonbare affiniteit met kunst
 • Mensenkennis

Competenties en vaardigheden

 • Resultaatgericht organisatietalent met sterke communicatieve vaardigheden
 • Soft leadership skills (dus leidend, maar ook faciliterend en inspirerend- zeer empathisch)
 • Zelfstandig kunnen opereren, maar ook goed kunnen schakelen naar een team
 • Proactief, met een mentaliteit van aanpakken!
 • Flexibel, vindingrijk; snel kunnen schakelen in een zeer diverse werkomgeving
 • Besluitvaardig
 • Doorzettingsvermogen
 • Humorvol, stressbestendig en vaardigheid in conflictbeheersing

Wat bieden wij?
De Vrolijkheid biedt een veelzijdige en zelfstandige functie voor 32 uur per week in een dynamische, creatieve werkomgeving. Aanstelling vindt plaats voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt tussen € 3.103 en € 3.816 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).

Interesse?
Graag ontvangen je motivatie en CV uiterlijk 29 september 2022 via vacature@vrolijkheid.nl, onder vermelding van “Vacature Landelijk Coördinator”.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Matea Šafar, matea@vrolijkheid.nl, 06-82706707. De eerste ronde gesprekken vinden plaats in de tweede week van oktober.

Stichting de Vrolijkheid is een inclusieve organisatie. We streven naar een team dat net zo divers is als de bewoners van azc’s en de rest van de Nederlandse bevolking. Deze diversiteit bevordert de kwaliteit van het werk. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, en andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die een zo groot mogelijke bijdrage levert aan de door ons beoogde diversiteit.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.