Bakkerijmuseum “de oude bakkerij”: Beleidsmedewerker

Bakkerijmuseum “de oude bakkerij” in Medemblik zoekt een Beleidsmedewerker voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2022‘Het lekkerste museum van Nederland’ is reeds 40 jaar een begrip. Als kenniscentrum op het gebied van brood, koek & banket én als werkend museum trekt het een breed (landelijk) publiek.

Met onze vele vrijwilligers worden de bezoekers dagelijks verleid met demonstraties en kinderactiviteiten. Op deze wijze blijft het ambacht van de bakkerij écht levend. Na een grootscheepse verbouwing is het museum klaar voor de toekomst en hebben we ruimte voor een functie die het best valt te omschrijven als beleidsadviseur. We hebben de ambitie om onze landelijke bekendheid verder vorm te geven en toegankelijk te zijn voor iedereen. En jij kunt mede de koers daarin mede bepalen.

Wij zoeken een

Beleidsmedewerker

20 uur per week

De afgelopen twee jaar stonden in het teken van de modernisering en verbouwing van het museum waarbij vol is ingezet op de toegankelijkheid voor iedereen, zowel fysiek als inhoudelijk. Het museum wil verder doorgroeien tot “Lekkerste museum 2.0 van Nederland” en jij gaat je daar mede voor inzetten. Samen met de directeur zet je het nieuw beleidsplan én de daaruit voorvloeiende plannen op.

Samen met de afdeling Financiën verzorg je de financiële cijfers, maak je het managementrapport en presenteer je deze aan het bestuur. Voor het realiseren van extra projecten binnen het museum stel je samen met de directeur het projectplan op, maakt de begroting en schrijft fondsen aan. Je beschikt dus over een vlotte pen. Ook Personeel & Organisatie valt onder jouw takenpakket. Je houdt je bezig met de werving en selectie van nieuwe collega’s, maar vooral van vrijwilligers. Daarbij hoort ook de organisatie van allerhande activiteiten voor het personeel en vrijwilligers. Daarnaast fungeer je als bestuurssecretaris en woon je de bestuursvergadering bij welke jij tot in de puntjes verzorgt. Gezien het Bakkerijmuseum een vrijwilligersorganisatie is, staan goede stroomlijning en communicatie aan de basis. Daar draai jij je hand niet voor om. Je bewaakt planningen voor vergaderingen, afspraken, projecten en activiteiten. Je communiceert intern en extern makkelijk en hebt een goed luisterend oor.

Wij bieden je

  • Een salaris van circa € 1.900 bruto.
  • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken.
  • Ruimte voor professionele ontwikkeling.
  • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
  • Een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.
  • Een goede pensioenregeling.
  • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.