Sociëteit de Kring & Club Up: Coördinator Ledenadministratie

Sociëteit de Kring & Club Up in Amsterdam zoekt een Coördinator Ledenadministratie voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2022Sociëteit De Kring is een besloten vereniging voor creatieve andersdenkenden uit verschillende (culturele) disciplines. De Kring heeft een gevarieerd ledenbestand waar menig vormgever van de maatschappij zich toe mag rekenen en een bruisende programmering die reikt van jazzconcerten tot debatten op het scherpst van de snede. In de bijbehorende ClubUP voelt de nacht bovendien altijd jonger dan hij in werkelijkheid is. Zodoende is Sociëteit De Kring al 100 jaar dé cultuurclub van Amsterdam.

Coördinator Ledenadministratie

20 uur per week

Ben jij een accurate administratieve en organisatorische duizendpoot die makkelijk contact legt met anderen? En wil jij graag aan de slag binnen een unieke organisatie, waar geen dag hetzelfde is en er altijd ruimte is voor verbetering?

De Kring zoekt een V|M|X voor het verrichten van secretariële, administratieve en organisatorische werkzaamheden. In deze rol ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor het bijhouden van onze (leden-)administratie en ledencorrespondentie. Daarnaast ondersteun je bestuur & directie en de programmeur bij het voorbereiden en uitvoeren van verschillende zaken.

Je voornaamste werkzaamheden:

 • Organiseren en afhandelen van de financiële- en ledenadministratie (het invoeren van facturen en maken van verkoopfacturen, het inschrijven van nieuwe leden en up-to-date houden van het ledenbestand in KING)
 • I.s.m. boekhouder een deel van de debiteuren- en crediteurenadministratie in KING.
 • Ondersteunen van bestuur en directie bij (leden-)correspondentie en agendabeheer.
 • Ondersteuning van de directeur & programmeur o.g.v. marketing en evenementen.
 • Contact onderhouden met leden, de verschillende ledencommissies & redactie.
 • Algemene office-managementtaken.
 • Het doen van voorstellen t.b.v. de verbetering van het werkproces.
 • Overige uit de functie voortvloeiende werkzaamheden.

Wat voor type ben jij:

 • Je bent secuur en kunt gestructureerd werken. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en enige liefde voor en kennis van de debiteuren- en crediteurenadministratie is gewenst.
 • Ook is het handig als je geen ‘computerangst’ hebt en je verschillende software makkelijk eigen maakt of al bekend mee bent. Op dit moment werken we op De Kring met de programma’s: KING, ADOBE, Filemaker, Webflow, Stager, Mailchimp.
 • Je staat stevig in je schoenen, hebt een dienstverlenende instelling en vindt het leuk om veel verschillende soorten taken uit te voeren.
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau.
 • Werkervaring is fijn, maar als je je kunt vinden in bovenstaande en je leergierig en enthousiast bent, kun je die werkervaring ook bij ons opdoen.

Wat voor type zijn wij:
Ons kleine team bestaat uit hardwerkende mensen die het onze leden graag naar de zin maken. We zoeken een collega die voor ongeveer 20 uur per week komt helpen om van De Kring een goed geoliede machine te maken zonder de creatieve chaos en gezelligheid die bij een creatieve Sociëteit hoort te verliezen.

Wat bieden we:
De Kring is een inspirerende omgeving om in te werken, waar vele interessante mensen komen. Een werkplek midden in hartje Amsterdam die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Als medewerker krijg je bovendien gratis toegang tot de programma’s van De Kring en de ClubUp.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Horeca CAO in de Functiecategorie: financiën en administratie (F4.1), met een salaris tussen de €1.986,77 en €2.264,86. De aanstelling is voor gemiddeld 20 uur per week en geldt in eerste instantie voor de periode van een jaar, met de mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Reageren?
Direct solliciteren? Stuur je motivatiebrief en CV vóór 30 september naar administratie@kring.nl t.a.v. Suzanne Kampschuur, directeur o.v.v. vacature Coördinator Ledenzaken en –administratie.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Suzanne Kampschuur suzanne@kring.nl of 020-623 69 85.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.