Sectie-C: Bestuurslid

Sectie-C in Eindhoven zoekt twee Bestuursleden voor 10 uur per maand | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 14-10-2022Stichting Sectie-C heeft als doel het creatieve ecosysteem van Sectie-C verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke en open plek voor bezoekers, een cultureel hotspot voor de regio en waar makers zich kunnen blijven ontplooien. Sectie-C is een plek als geen ander, dus we moeten pionieren en daar zoeken we extra bestuursleden voor.

Sinds 2010 ontwikkelt Sectie-C zich tot een creatief ecosysteem. Waar momenteel meer dan 270 ondernemers gevestigd zijn. Het ecosysteem met een uitgebalanceerde mix van makers en ondersteunende bedrijven genereert een plek die aantrekkelijk is voor experiment, ambitie en ondernemerschap.

Vanaf het ontstaan heerst er een unieke instelling van zelfredzaamheid en eigen regie. De ontwerpers, kunstenaars, muzikanten, schrijvers, theatergezelschappen en ambachtslieden zien nagenoeg altijd mogelijkheden in plaats van beperkingen. Deze mentaliteit zorgt ervoor dat de hechte gemeenschap nieuwe ideeën, innovatieve producten en bijzondere oplossingen levert. Onverwachte ontmoetingen tussen de verschillende partijen kunnen daarbij frisse samenwerkingen teweegbrengen die iedereen laten groeien. Vrijheid heerst op Sectie-C en laat haar ‘bewoners’ op een originele en bewuste manier creëren.

Stichting Sectie-C in Eindhoven zoekt twee nieuwe

Bestuursleden

10 uur per maand

Wij gaan ervoor zorgen dat Sectie-C in de komende jaren een sterk cultureel/creatief ecosysteem is, waar verschillende mensen en disciplines samen werken aan hun kunst, producten of projecten. Dit betekent veel samenwerkingen met bedrijven, andere culturele instellingen en gemeenten. Wij werken samen met de ‘bewoners’, onze programmamaker en onze Raad van Advies, bestaande uit Anne Mieke Eggenkamp, Raffaela Vermuhlen, Rob van Gijzel en Rob van de Ploeg, aan het onmisbaar maken van Sectie-C binnen het creatieve veld van Eindhoven en Brabant.

Door de vrijheid die er op Sectie-C is, kunnen we dit behalen. Er is veel ruimte voor eigen plannen of juist dat te bieden aan de makers van deze tijd.

Hiernaast speelt het vraagstuk van gebiedsontwikkeling, de huidige eigenaren willen weliswaar het creatieve ecosysteem behouden, maar willen ook andere functies toevoegen. Met elkaar en de gemeente zijn we aan het uitzoeken/onderzoeken, hoe we Sectie-C tot een geslaagd mixed-use gebied kunnen maken, waar naar het inzicht van de Stichting het creatieve ecosysteem leidend is.

Om dit alles te realiseren hebben we jou nodig.

Wij zoeken een vierde en vijfde bestuurslid waarvan één met een achtergrond in het zakelijke bedrijfsleven. Iemand die niet vies is van cijfers, maar wel affiniteit heeft met het culturele landschap waarin Sectie-C zich bevindt. Het tweede profiel heeft een pre als er ondernemende of organisatorische ervaring is. Wij groeien als Stichting en we zullen de komende jaren ons team en de organisatie verder gaan uitbreiden. Je hoeft zeker niet uit Eindhoven te komen of een bepaalde opleiding te hebben. Belangrijker is dat je wilt inzetten voor een cultureel gezonde stad!

De functie is onbezoldigd en de tijdsinbreng is 10 uur per maand. We streven ernaar hier in de toekomst een vergoeding voor vrij te maken.

Het bestuur bestaat op dit moment uit drie personen, twee mannen en één vrouw in een leeftijd tussen 30 en 40 jaar. Creatieve ideeën en andere oplossingen komen door het samenbrengen van verschillend denken, cultuur, kennis en ervaringen. Wij streven naar een zo divers mogelijk bestuur, dus als jij niet zoals het huidige bestuur bent, is dat een pre.

Mocht je vragen hebben of informeel eens willen peilen naar de functie voel je vrij om contact op te nemen met Anne Ligtenberg via foundation@sectie-c.com of 06 182 146 22.

Als je geïnteresseerd bent in deze functie zien we graag jouw motivatie en werk- en leerervaring terug. Dat mag schriftelijk of in de vorm waarin jij jouw motivatie het beste naar voren kan laten komen. Stuur dit voor 14 oktober 2022 op naar foundation@sectie-c.com of naar Stichting Sectie-C, Daalakkersweg 2, 5641 JA in Eindhoven.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.