Schoenenkwartier: Coördinator Kenniscentrum en Educatie

Het Schoenenkwartier in Waalwijk zoekt een Coördinator Kenniscentrum en Educatie voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-09-2022Het Schoenenkwartier is ontstaan uit het Nederlands Leder en Schoenen Museum en kent haar oorsprong in 1954. Behalve een museum huisvest het Schoenenkwartier ook een Kenniscentrum met een bibliotheek, Auditorium en educatieve ruimten, een aantal Maaklabs waarin traditioneel ambacht en hedendaags ontwerp elkaar in experimenten ontmoeten, een modern museumcafé en -winkel en ruimtes voor verhuur en bijeenkomsten.

In het Schoenenkwartier focussen we behalve op erfgoed en techniek ook op mode, design, duurzaamheid en innovatie. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium willen we een eigenzinnige en bijzondere positie in het culturele landschap bekleden. We belichten de geschiedenis van de leer- en schoenenindustrie en geven de toekomst glans.

Gerichte activiteiten die we aanbieden hebben als doel de waardering voor erfgoed en cultuur bij de bezoeker te vergroten. Verder willen we bewustwording van duurzaamheid vergroten en de bezoeker hierbij zijn kritisch denkvermogen en ook zijn creatief vermogen laten versterken.

Ben jij een gedreven ervaren educator en wil jij onderdeel zijn van deze bruisende plek? We zoeken per direct een Coördinator Kenniscentrum en Educatie die de lesprogramma’s verder kan uitwerken en implementeren. Een netwerk binnen de regio een pre.

Coördinator Kenniscentrum en Educatie

24-32 uur per week

Wat ga je doen?
Het Schoenenkwartier biedt educatieve programma’s waarbij de presentaties het uitgangspunt zijn. We ontwikkelen deze programma’s in overleg met het onderwijs.
We zijn een kleine maar ambitieuze organisatie en de meeste werknemers hebben een breed pakket aan taken. We werken met een enthousiaste groep vrijwilligers die je bijstaan vanuit kennis en passie en die je ook binnen het kenniscentrum begeleidt.

Het Kenniscentrum in het Schoenenkwartier bestaat uit 3 gedeeltes die in plaats met elkaar en in functie met de rest van het schoenenkwartier met elkaar verbonden zijn. Deze 3 gedeeltes zijn: de bibliotheek, de educatie- of workshopruimte en het auditorium. Het Kenniscentrum is voor iedere museumbezoeker toegankelijk, zowel voor individuele bezoekers als voor schoolklassen (PO, VO en MBO) die het museum georganiseerd bezoeken en een onderwijsprogramma afnemen.

Jouw taken:

 • Je (door)ontwikkelt educatief materiaal en vertaalt hierbij de behoeftes van het primair en voortgezet onderwijs naar een aantrekkelijk educatief aanbod;
 • Je onderhoudt contacten met scholen en partnerinstellingen in (de regio) Waalwijk;
 • Je brengt het lesaanbod onder de aandacht van het onderwijs;
 • Je coördineert de lesprogramma’s in nauwe afstemming met het Museum team, de Maaklab medewerkers en vrijwilligers;
 • Je bent primair verantwoordelijk voor educatieve activiteiten;
 • Je draagt bij aan planvorming en subsidieaanvragen.

Jouw profiel:

 • Je hebt affiniteit met onderwijs én hebt kennis van erfgoededucatie;
 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding in een relevante richting;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de museale sector;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken (inclusief budgetbewaking);
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt uitstekende coördinerende en organisatorische vaardigheden;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Waalwijk.

Ons aanbod
We bieden je een uitdagende en afwisselende baan in een inspirerende omgeving voor 24-32 uur (i.o.) per week voor een jaar met kans op verlenging. De functie is gewaardeerd in schaal 8 van de Museum CAO. Je bouwt bij ons vakantiegeld op, een pensioen bij ABP en je ontvangt een eindejaarsuitkering.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in deze functie? Dan ontvangen we graag voor 30 september je motivatiebrief en cv via info@schoenenkwartier.nl ter attentie van Anouk van Heesch, directeur Schoenenkwartier.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.