Ragazze Quartet: Manager Marketing en Communicatie

Ragazze Quartet in Amsterdam zoekt een Manager Marketing en Communicatie voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 03-10-2022Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Ragazze werkt graag samen met jonge musici, beeldend kunstenaars en theatermakers evenals met
toonaangevende organisaties als Nederlands Dans Theater, het Kronos Quartet, Orkater en het Holland Festival. Ragazze speelt wereldwijd concerten in de klassieke concertzaal, maar ook op festivals als Oerol, Into the Wide Open en heeft de artistieke leiding over hun eigen festival September Me in Amersfoort. Een belangrijke kracht van Ragazze is dat het kwartet op persoonlijke wijze maatschappelijke vraagstukken van deze tijd aan de orde te stelt binnen een muzikale context. Ragazze Quartet speelt 70 concerten in Nederland en internationaal per jaar en produceert jaarlijks meerdere, vaak multidisciplinaire producties.

Manager Marketing en Communicatie (m/v/x)

16 tot 24 uur per week

Wij zoeken
Heb jij een brede interesse in muziek en wil je op strategisch niveau met ons samenwerken om een betrokken én nieuw publiek aan onze programma’s te binden? We zoeken een manager marketing en communicatie, met ervaring in de sector, die het eigentijdse en innovatieve karakter van het Ragazze Quartet kan vertalen naar een marketingbeleid. Je stelt een marketingplan op, ontwikkelt strategieën voor het bereiken van specifieke doelgroepen en kan de uitvoering hiervan vormgeven binnen een vastgesteld budget. Je onderhoudt contact met interne en externe netwerken. Je bent in staat om zelfstandig te werken en het marketing- en communicatieproces bij te sturen waar gewenst. Je bent een sparringpartner voor de zakelijk leider en hebt regelmatig contact met het Ragazze Quartet over afstemming van het marketingbeleid.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor het marketing- en communicatiebeleid, van strategie tot uitvoering.
 • Het opstellen van een marketing- en communicatieplan. Signaleren van kansen en mogelijkheden op het gebied van marketing en communicatie.
 • Het schrijven van teksten voor nieuwsbrieven, persberichten, social media en website.
 • Het ontwikkelen van publiciteitsmateriaal zoals video’s, foto’s en drukwerk in samenwerking met fotografen, videomakers en ontwerpers.
 • Het bepalen en (laten) uitvoeren van de website-, social media-, contentstrategie met inbegrip van bannering, Google Adwords, LinkedIn Advertising, social media, SEO en SEA.
 • Het bewaken van de stijl en tone of voice van de communicatie.
 • Het onderhouden en uitbouwen van een intern en extern netwerk, waaronder de pers.
 • Het opstellen van (meetbare) doelstellingen en het evalueren hiervan.
 • Beheer van deelbegroting, verslag uitbrengen aan zakelijk leider.
 • Communicatiewerkzaamheden ten behoeve van Development (fondsenwerving en relatiebeheer).
 • Met de artistieke en zakelijke leiding behoor je tot de kern van organisatie. In overleg denk je vanuit marketingoogpunt mee over conceptontwikkeling en de algemene belangen van Ragazze Quartet.

Profiel

 • Je hebt minimaal hbo denk- en werkniveau.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring als marketeer in het culturele veld.
 • Je hebt een groot eigen netwerk binnen de culturele sector.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van marketingplannen en maken van doelgroepanalyses.
 • Je hebt uitgebreide en actuele kennis van online marketing.
 • Ervaring met het werken met WordPress, mailmarketingsoftware en CRM-systemen is een pre.
 • Je hebt affiniteit met Ragazze Quartet en haar artistieke visie.
 • Je bent hands-on, proactief, planmatig, secuur, je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent betrokken.
 • Je kunt zelfstandig opererend werken.
 • Je bent communicatief sterk, kunt teksten schrijven en redigeren.
 • Je bent flexibel met betrekking tot invulling uren.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig op reisbare afstand van Amsterdam.

Wij bieden
Een inspirerende en betrokken werkomgeving die voortdurend in ontwikkeling is en waar je ruimte krijgt om jouw visie te ontplooien. We bieden onze medewerkers graag ontwikkelingsmogelijkheden zoals coaching of een opleiding. Onze repetitie- en kantoorruimte is gevestigd in de bruisende broedplaats de Rietwijker in Amsterdam-Noord. We vergoeden de reiskosten die je maakt in functie van je werk. Ragazze Quartet onderschrijft de code Culturele Diversiteit & Inclusie, Governance Code Cultuur en Fair Practice Code. Ook streeft het naar duurzaamheid in alle aspecten van de organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Muziekensembles.
Uitbreiding van de functie op het gebied van Development is mogelijk.

Heb je interesse?
Graag ontvangen we een bericht met jouw motivatie en CV via roland@ragazzequartet.nl ter attentie van zakelijk leider Roland Spekle. Als je vragen hebt, kan je contact met hem opnemen via email of telefoon: 06 411 88 580.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.