Plein C: Adviseur Cultuureducatie VO

Plein C in Haarlem zoekt een Adviseur Cultuureducatie VO voor 24 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 15-10-2022Plein C, het netwerk- en expertisecentrum op het gebied van cultuureducatie, adviseert en ondersteunt het onderwijs, het culturele veld, provincie en gemeenten, onder andere in het kader van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit Noord – Holland. Wij ondersteunen scholen bij het ontwikkelen en verankeren van visie en beleid op het gebied van cultuuronderwijs. Plein C leidt Interne Cultuur Coördinatoren (ICC’ers) op, biedt (na)scholingstrajecten en adviseert over onder meer samenwerkingsmogelijkheden en lokale netwerken. Onze passie is cultuur en we willen graag iedereen daarmee in aanraking brengen. Plein C wil een organisatie zijn waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. We onderschrijven de Code Diversiteit en Inclusie. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Wij zoeken een

Adviseur Cultuureducatie voortgezet onderwijs (x/v/m)

24 tot 36 uur per week

Adviseur cultuureducatie is een veelzijdige functie: je begeleidt – net als alle adviseurs van Plein C – een aantal lokale projecten uit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) in Noord-Holland. Daarnaast bouw je aan een netwerk van V(MB)O scholen die je gaat begeleiden bij het opstellen en uitwerken van cultuurbeleid en die je helpt hen bij het monitoren van de voortgang. Je bent contactpersoon voor culturele partners in de regio.

Ook draag je mede verantwoordelijkheid voor de netwerkbijeenkomsten, events en trainingen van Plein C. Als adviseur signaleer je maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot cultuureducatie. Je bent in staat om de vraag (achter de vraag) te signaleren, om deze naar politiek-strategisch niveau te abstraheren en op basis daarvan goede adviezen te geven. Daarbij deel je onze visie over kunst en cultuureducatie. Je zorgt ook dat de juiste randvoorwaarden besproken worden met de daarvoor verantwoordelijke beslissers en kunt de relatie met onze samenwerkingspartners verbreden en verdiepen.

We zijn een team. We zoeken (dus) ook naar een nieuwe collega met een bruisende, prettige persoonlijkheid die ons team aanvult. Een innovatieve persoonlijkheid die kansen ziet én grijpt. Onze ideale adviseur heeft affiniteit, kennis en ervaring met en over cultuureducatie, is bekend met het voortgezet onderwijs in Noord – Holland. Ook beschik je over een open en luisterende houding.

Wij bieden:
Een veelzijdige functie binnen een klein en professioneel team. Het salaris is conform de CAO Sociaal Werk, schaal 9. Het betreft een eerste aanstelling voor bepaalde tijd met uitzicht op verlenging. Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens CAO Sociaal Werk. Daarbij hoort een salaris van € 2.956,- tot maximaal € 4.358,- bruto, op fulltime basis afhankelijk van kennis en ervaring. Aan jou de keuze of je full time (36 uur / week) of part time komt werken, in overleg is er veel mogelijk.

Solliciteren?
Mail je motivatie en CV vóór 15 oktober 2022 naar Noemi Mercks, Hoofd cultuureducatie & beleid, via noemimercks@pleinc.nl.

Referentieonderzoek maakt deel uit van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.