Nederlandse Kastelenstichting: Officemanager

De Nederlandse Kastelenstichting in Amersfoort zoekt een Officemanager voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-10-2022De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) is een nationale erfgoedinstelling (sinds 1945) en onafhankelijk pleitbezorger voor kastelen en buitenplaatsen. Wij zetten ons in voor de bescherming van individuele kastelen en buitenplaatsen en voor relevante sectorbrede thema’s zoals klimaatadaptatie en de ensemblewaarde van kastelen en buitenplaatsen. Daarvoor gaan wij in gesprek met een breed scala aan partijen, zoals overheden, particulieren, projectontwikkelaars, die betrokken zijn bij planvorming rond kastelen en buitenplaatsen. Waar noodzakelijk en mogelijk speelt de NKS een rol in het bijsturen van plannen, door zienswijzen in te dienen of door andere juridische wegen te bewandelen. De NKS beschikt over een bestuur, een coördinator pleitbezorging en een team van vrijwilligers en experts die zich inzetten voor de missie en de doelstellingen van de stichting. Het kantoor is gevestigd in het prachtige Klooster Ter Eem in Amersfoort.

De Nederlandse Kastelenstichting zoekt per direct een veelzijdige

Officemanager

24 uur per week

Wat ga je doen?
Als officemanager maak je samen met de coördinator pleitbezorging deel uit van het NKS-bureau. Je bent de spin in het web van de organisatie en aanspreekpunt voor bestuursleden, de coördinator pleitbezorging, de vrijwilligers en de buitenwacht. Je ondersteunt het bestuur, de coördinator en de vrijwilligers bij de uitoefening van hun werkzaamheden op het gebied van financiën, ICT-toepassingen, bibliotheek, archief en lopende zaken. Je coördineert en initieert de communicatie daarover.

Je belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Frontoffice: alle voorkomende office-werkzaamheden, waaronder afhandelen van telefoon- en mailverkeer, communicatie en beheer donateurs, aansturing van de vrijwilligers voor bibliotheek, archief en excursies.
 • Financieel: het voeren van de financiële en personele administratie, het bewerken van gegevens t.b.v. rapportages, het onderhouden van contact met de accountant en overige voorkomende zaken (onder meer afhandeling subsidies).
 • Digitaal: het beheer van de website en digitale nieuwsbrief, Office 365, de digitale infrastructuur, bijhouden/bewerken van social media. Bewezen affiniteit met implementatie nieuwe software en werken met verschillende software pakketten.
 • Archief: in samenwerking met de vrijwilligers het beheer voeren over het fysieke NKS-archief, de digitale archieven, collecties, de bibliotheek en de ontsluiting ervan.
 • Organisatie: Ondersteuning bij projecten zoals studiedagen, publicaties, bijeenkomsten etc.

Wij vragen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Tenminste 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Klantgerichtheid en flexibiliteit
 • Initiatief / proactief en doortastend
 • Communicatief sterk
 • Goed thuis in MS Office / Office 365 en affiniteit met verschillende softwarepakketten
 • Affiniteit met erfgoed

De NKS biedt:

 • Betrokken collega’s (bestuur, office en vrijwilligers) en een prettige werksfeer in Amersfoort
 • Marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring
 • Contractduur: 12 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren

Geïnteresseerd?
Wil jij je inzetten voor de NKS en haar missie? Stuur dan je cv met motivatiebrief ter attentie van de voorzitter van het NKS-bestuur Robert Quarles van Ufford (info@kastelen.nl). Sluitingsdatum is 3 oktober 2022.

De gesprekken met de sollicitatiecommissie vinden plaats tussen 10 en 20 oktober. Aanstelling zo spoedig mogelijk.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen via info@kastelen.nl. Je wordt dan teruggebeld door een van de bestuursleden.

De Nederlandse Kastelenstichting streeft in haar personeelsbeleid naar een gelijkwaardige afspiegeling van de Nederlandse samenleving.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.