Nationale Opera & Ballet: Boventitelaar

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Boventitelaar voor een wisselend aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 09-10-2022Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het toneel. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om grootse opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Het is onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met de verwondering, schoonheid en betekenis van opera en ballet. Wil jij hieraan bijdragen?

Nationale Opera & Ballet zoekt een

Boventitelaar

wisselend aantal uur

Over de functie
Als boventitelaar zorg je ervoor dat de boventiteling (Engels- en Nederlandstalig) steeds op het juiste moment getoond wordt. Dit betekent dat je tijdens voorstellingen consciëntieus de partituur, dirigent en zangers volgt. Ter voorbereiding maak je je de opera helemaal eigen. Je programmeert de boventiteling in Spectitular en tijdens de toneelrepetities stel je de cues bij. Over eventuele aanpassingen in boventiteling heb je contact met de coördinator boventiteling. Je hebt genoeg kennis van het systeem om gangbare storingen te verhelpen.

De Nationale Opera doet gemiddeld 12 grote operaproducties in een seizoen. Tussen de eerste toneelrepetitie en de laatste voorstelling zitten ongeveer zes weken. Er zit één boventitelaar op een productie. Er wordt dus van je verwacht dat je alle repetities en voorstellingen beschikbaar bent. Welke producties je doet, spreken we onderling af.

Over jou
Belangrijk is dat het lezen van een partituur je gemakkelijk af gaat. Ook heb je een goed gevoel voor taal en beheers je minimaal de Nederlandse en Engelse taal. Zoals gezegd sta je er tijdens voorstellingen alleen voor. In het geval iets niet volgens plan verloopt, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een storing, weet je je hoofd koel te houden en snel te schakelen. Operaproducties zijn vaak lang; voorstellingen van drie uur of meer zijn geen uitzondering. Van de boventitelaar vraagt dit een lange aandachtsspanning. Uiteraard ben je een leuke collega!

Wat wij bieden:

  • een oproepcontract met een in overleg te bepalen minimum en maximum aantal oproepbare uren;
  • een contract voor een jaar, met als doel een duurzame samenwerking;
  • het uurloon voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 26,40 en maximaal € 28,55 bruto. Dit is inclusief vakantiegeld (8%) en afkoop verlofrechten (19,46%). Vakantiegeld wordt betaald in mei, verlofrechten in augustus en september.
  • het aantal te werken uren per voorstelling is afhankelijk van de lengte van de voorstelling, maar bedraagt in elk geval zes uur. Daarnaast wordt er per productie voorbereidingstijd berekend.
  • een goede pensioenregeling;
  • uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet;
  • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
  • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
  • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
  • een aanvullend verzekeringspakket.

Solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteer vóór 10 oktober aanstaande via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden plaats in week 42.

Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Eveline Karssen, coördinator boventiteling, via e.karssen@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Joke Manson, adviseur HR via j.manson@operaballet.nl. Sollicitaties ontvangen wij graag via de link onder ‘Solliciteer!’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.